Jump to content

Karnemelk / boter maken lukt niet.


silviajetten

Recommended Posts

Hoi,

 

Is er iemand die mij kan Helpen?

Al meerdere keren op verschillende manieren geprobeert karnemelk / boter te maken van rauwe melk.

Deze verwarmd naar 80 graden en dan snel afgekoeld naar 20 graden.

Daarna zuurder toegevoegd en daarna bij kamertemperatuur 12 uur en daarnet 12-24 uur in kelder gezet.

Toen in glazen karn gekarnt maar geen boter.

 

Help!!!

Wat doe ik fout of Is beter om anders te doen.

 

Groetjes Silvia.

Link to comment
Share on other sites

Hm, ik weet het eigenlijk niet, ik maak nooit op die manier (van melk) boter+karnemelk. ALS ik boter maak dan doe ik dat van room, die ik niet aanzuur.

 

Ik weet wel dat als ik per ongeluk mijn melk te heet maak, richting de 80 graden, dat hij daarna slechter stremt. Maar dat heeft weer niets met het verzuren of karnen te maken

 

Mijn zure room wordt pas goed zuur en dikker (bijna nooit echt zo dik als in de supermarkt-potjes) als hij echt 24 uur op kamertemp. staat. Want onze kamertemp. is niet constant 20+ graden. Weet je zeker dat die van jou wel goed is? Bij de kachel kan het veel warmer zijn dan in de keuken of op dat ene plekje waar je de melk hebt staan.

Link to comment
Share on other sites

Hier de aangezuurde (met een kopje karnemelk) melk lekker warm weggezet en ook veel langer laten staan: 24 uur.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...