Geplaatst: 4 juli 201114 j Twee bloemkolen waren binnen een paar dagen van beeldige model bloemkool veranderd in vreselijk lelijk uitgroeiende dingen, en ook nog eens roze. Ik had ze afgedekt met geknakte bladeren, maar had niet geholpen. Ik wil ze toch invriezen/inmaken (heb op dit moment te veel oogst om direct alles te consumeren). Ik neem aan dat die vreemde kleur verder geen bezwaar is om in te maken en of te bewaren??? Herkent iemand dit gekke probleem? (oh... ze waren zo mooi ... snif...) http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 4 juli 201114 j Ik herken het niet, Zelf zou ik er voor kiezen om doorgeschoten groente oid meteen te gebruiken en niet in te maken. Geen idee waarom, maar goed dat zou ik doen. Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Geplaatst: 4 juli 201114 j Mijn buurvrouw doet het wel ( die doorgeschoten bloemkool invriezen) en dan rauw, en alleen voor de soep. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 juli 201114 j mijn vorige tuinbuurman vertelde me ooit dat als je een beetje melk mee kookt met de bloemkool hij weer wit wordt. En t werkt! En ja je kan m nog bewaren hoor.
Geplaatst: 4 juli 201114 j Auteur @appeltje... is dat roze de betekenis van doorschieten?? @Nicolette... ga ik proberen... eigenlijk blancheer ik met stoom, maar ik wil het gewoon weten... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 4 juli 201114 j Nou dat weet ik niet hoor, maar die van mijn buurvrouw, die 6 bloemkolen tegelijk rijp had, gingen die bloemen van wit naar gelig/rozig zodra hij begon door te schieten..de bloemkool veranderde snel in iets dat wilde gaan bloeien..niet tegen te houden met omgeknakte bladeren.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 juli 201114 j Auteur Ja, dat was een snelle en sneaky actie van die bloemkolen... maar ze zijn in de pan gehakt... het roze werd minder in de stoompan. Ook het koken met een scheut melk ging prima... alles werd wit/crème ... goed genoeg, zelfs roze had ik prima gevonden. Het zijn tenslotte je kindjes, en je neemt het zoals het komt... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 5 juli 201114 j Scheutje azijn toevoegen worden ze ook witter van.Niet te veel hoor, krijg je zure bloemkool
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.