koolrabi Geplaatst: 16 juli 2017 Geplaatst: 16 juli 2017 Ik heb eind april mooie venkelplanten gekocht en geplant. Ze groeiden prachtig. Tot een aantal weken geleden het blad bovenin wat bruiner werd en de knol nog steeds geen bolling vertoonde. We hebben onlangs de eerste venkel gegeten, niet wetend of hij al klaar was. Hij smaakte goed maar had wel wat harde stukken. Mijn vraag is wat te doen? Wachten omdat de planten nog verder groeien of oogsten. Zijn ze misschien in de bloei aan het schieten? En....hoe krijg ik wel bolling in de venkel? Ik heb ze al drie jaren verbouwd en dat is me nog nooit gelukt. Ik heb de planten steeds goed water gegeven vooral ook toen het zo droog was. Ik las dat dat belangrijk was. De grond is goed doorlatend. Ik heb het moestuinbed royaal voorzien van compost voor het planten. Op die plek stond niet eerder venkel. Heeft iemand een advies voor mij? Quote met groene groet, koolrabihttps://zolekkergezond.nl/
Spitskool Geplaatst: 16 juli 2017 Geplaatst: 16 juli 2017 Ik zaai mijn venkel meestal veel later, eind juni, omdat het anders zo snel doorschiet en dus niet lekker kan groeien. Daarbij, als ik te langzaam was met oogsten, werden ze bij mij altijd wat vezelig en taai. Ik weet niet of je daar wat aan hebt? (Ik vind venkel dus maar een lastige groente om 'goed' te krijgen. Inmiddels ook niet meer in mijn tuin te vinden. ) Wat betreft de weigering tot uitbollen , ik meen dat er verschillende soorten knolvenkels bestaan waarbij de een veel meer 'bol' wordt dan de ander. Welk ras heb je gekocht? Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
tielse flipje Geplaatst: 16 juli 2017 Geplaatst: 16 juli 2017 De venkel is aan het doorschieten, venkel kun je beter na de langste dag zaaien. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 16 juli 2017 Geplaatst: 16 juli 2017 Ze zijn doorgeschoten, gaan bloeien. Je kunt het geveerde blad nog eten. Maar ik zou nieuwe zaaien. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
koolrabi Geplaatst: 16 juli 2017 Auteur Geplaatst: 16 juli 2017 Hartelijk dank voor jullie reacties. Dat wordt dus oogsten en venkelsoep eten. En nog eens proberen. Quote met groene groet, koolrabihttps://zolekkergezond.nl/
MSDG Geplaatst: 4 december 2023 Geplaatst: 4 december 2023 Mooi topic om nieuw leven in te blazen. Ik kamp met hetzelfde probleem, vooral het bollen van de venkels wil maar niet lukken. Wie heeft ervaring met verschillende rassen en heeft de ‘beste’ gevonden? Fino lijkt vrij gangbaar, maar daar zie ik toch ook vooral platte venkels van voorbij komen. Zo bol als in de winkel hoeft ook niet persé, maar het witte gedeelte is wel gewoon het lekkerste in de salades… Nouja, hopelijk kan iemand inzichten delen zodat ik deze week de zaden kan bestellen. Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Patrijs Geplaatst: 4 december 2023 Geplaatst: 4 december 2023 Ik zou het gaan proberen met F1 zaad, daar zijn verschillende variëteiten van. Na de langste dag gaat beter, maar is tegenwoordig geen vereiste meer. En mocht Koolrabi als topicstarter nog een keer kijken, zet je venkels verder uiteen, zeker 30x30. In zo'n bakje gepropt geven ze het snel op en gaan als het even tegenzit schieten. Of eerder wat tussenuit oogsten, dan kan de rest doorgroeien. 3 Quote De moestuin van Patrijs
MSDG Geplaatst: 5 december 2023 Geplaatst: 5 december 2023 @Patrijsmaar heb je ook een specifieke aanbeveling? Bij de voor mij gangbare zaadhandels is er niet veel F1 te krijgen op venkelgebied en i.v.m. verzendkosten ga ik liever niet overal shoppen. Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.