Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Hallo,

 

Hieronder enkele foto's van een boon die ik heb geplant dit jaar. Het waren gekregen pitten die er rood/zwart uit zagen.

 

Weet iemand toevallig welke boon dit is?

En moet je deze in zijn gehele koken om op te eten, of is het enkel de boon binnen zelf die je kan opeten (zie foto in bijlage).

En moet je deze zo lang laten groeien of toch veel eerder al?

 

Alvast bedankt.

 

Mvg,

Tom

 

IMG360480031502996609.JPG

IMG360542121502996610.JPG

IMG360359041502996608.JPG

IMG360673331502996611.JPG

Geplaatst:

Pronkbonen

Geplaatst:
  • Auteur

tsjakaa, volledig correct

 

hartelijk dank

 

hier kan ik mee verder

Geplaatst:

Gezien de kleur van de bonen en van de bloemen gok ik op 'Scarlett runner bean'.

Geplaatst:

Héhé, hier was ik ook naar op zoek.

Vorig jaar enkele paars rode bonen gekregen, zijn prachtige planten geworden.

Ik heb nog niks geoogst omdat de peulen erg ruw zijn en niet echt lekker lijken, ik dacht dat ik moest wachten met oogsten tot de bonen droog waren, maar dat is niet zo volgens wiki.

Geplaatst:
  • Auteur

inderdaad

 

best jong oogsten volgens mij, dan kan je ze gewoon in zijn gehele opeten

als ze groter en ruwer zijn, kan je de bonen zelf gebruiken voor in soep enzovoort. de 'peulen' snijd ik nog wel in fijne stukjes en zo koken. dan valt het nog redelijk mee om te eten.

 

ook leuke afbeeldingen op google gevonden met ideeën om je moestuin kleur te geven

 

best een leuke groente wel

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic