Jump to content

Ook een vraag over snijbiet


Essie28

Recommended Posts

Snijbiet wokken vind ik zelf het makkelijkst en lekkerst.

Olie, eerst de steeltjes, ui en knoflook, paar minuten wokken en dan het blad. Peper en zout naar smaak.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Of in boter: goed voor grotere snijbietstengels...

1kg snijbiet

4 tomaten

1 sjalot

80g boter

1 kippen bouillonblok

1 eetlepel gehakte peterselie

De snijbietstelen schoonmaken en in stukjes snijden, de draden er tegelijk bij wegtrekken ( sommige snijbietstengels hebben draden als bleekselderij.)

Kook de snijbiet in water met het bouillontablet tot ze nog niet zacht zijn.(5 à 10 min.) Giet af. Smelt de boter en stoof het sjalot erin, en voeg de in blikjes gesneden tomaat en de snijbietstengels toe. Voeg zout en peper toe en stoof tot het allemaal gaar is. Bestrooi met de peterselie.

 

edit: in blokjes bedoel ik natuurlijk

Edited by Guest

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Je kunt ipv de chillipeper ook chineze 5 kruiden nemen en een beetje soja saus.

Op het laatse moment doe je er een half kopje water bij, heb je meteen een lekkere saus

serveren met Pandanrijst

 

 

vind het een heel goed idee ook een beetje soja saus toe te voegen en wat water op het eind.

bij rijst lijkt mij ook een lekkere combinatie

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...