Essie28 Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 ik heb vrij grote snijbiet. Staan er al vanaf april. Ik wil deze als spinazie eten. Kan dat nog? Wat doe ik met de stengel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margareth Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 de stengel moet veel langer koken om zacht te worden... (ben ik gister achter gekomen), ik zou t blad van de stengel ritsen... volgens mij kun je doorlopend snijbiet oogsten als spinazie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essie28 Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Ja de stengel heb ik idd los gemaakt en in stukjes gebroken. Gewoon koken dus en dan nog iets erbij toevoegen voor de smaak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Snijbiet wokken vind ik zelf het makkelijkst en lekkerst.Olie, eerst de steeltjes, ui en knoflook, paar minuten wokken en dan het blad. Peper en zout naar smaak. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 (edited) Of in boter: goed voor grotere snijbietstengels... 1kg snijbiet 4 tomaten 1 sjalot 80g boter 1 kippen bouillonblok 1 eetlepel gehakte peterselieDe snijbietstelen schoonmaken en in stukjes snijden, de draden er tegelijk bij wegtrekken ( sommige snijbietstengels hebben draden als bleekselderij.)Kook de snijbiet in water met het bouillontablet tot ze nog niet zacht zijn.(5 à 10 min.) Giet af. Smelt de boter en stoof het sjalot erin, en voeg de in blikjes gesneden tomaat en de snijbietstengels toe. Voeg zout en peper toe en stoof tot het allemaal gaar is. Bestrooi met de peterselie. edit: in blokjes bedoel ik natuurlijk Edited July 12, 2011 by Guest Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essie28 Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Jumm klinkt ook goed! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Snijbiet wokken vind ik zelf het makkelijkst en lekkerst.Olie, eerst de steeltjes, ui en knoflook, paar minuten wokken en dan het blad. Peper en zout naar smaak. mmmm, dat wokken klinkt goeddit zal ik ook eens proberen Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 misschien staan ze er al op, maar zouden jullie bonnie f en appelvrouw jullie recepten willen plaatsen? dan zijn ze snel terug te vinden als ik in de keuken sta Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 misschien staan ze er al op, maar zouden jullie bonnie f en appelvrouw jullie recepten willen plaatsen? dan zijn ze snel terug te vinden als ik in de keuken sta het staat erop!! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Helemaal super bedankt Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Wokken is inderdaad heerlijk met snijbiet. Je kan er val alles doorgooien wat je geoogst hebt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 vanavond voor het eerst snijbiet gewokt in de vooraf gefruite knoflook en een uitjeals olie een flinke scheut olie met chilipeper gebruikt niet allemaal van ons hebben ze er aan gewaagd, maar ik en de anderen vonden het best smaken Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Je kunt ipv de chillipeper ook chineze 5 kruiden nemen en een beetje soja saus.Op het laatse moment doe je er een half kopje water bij, heb je meteen een lekkere saus serveren met Pandanrijst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Je kunt ipv de chillipeper ook chineze 5 kruiden nemen en een beetje soja saus.Op het laatse moment doe je er een half kopje water bij, heb je meteen een lekkere saus serveren met Pandanrijst vind het een heel goed idee ook een beetje soja saus toe te voegen en wat water op het eind.bij rijst lijkt mij ook een lekkere combinatie Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.