Elmigo Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Nu heb ik begin dit jaar knolvenkel gezaaid. Het is bijna allemaal goed gegaan ondanks dat het niet de ideale tijd was, op één plant na. Die is heel ver doorgeschoten en bijna iedere dag groeit hij verder de hoogte in. En ook niet maar een klein beetje, dus ik wil 'm gaan oogsten. Als dat nog kan tenminste... De grote vraag is: waarvoor kan ik doorgeschoten knolvenkel nog gebruiken? Door de soep of iets dergelijks? En hoe lang kan ik deze bewaren? Moet ik het in stukjes snijden of beter niet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Nu heb ik begin dit jaar knolvenkel gezaaid. Het is bijna allemaal goed gegaan ondanks dat het niet de ideale tijd was, op één plant na. Die is heel ver doorgeschoten en bijna iedere dag groeit hij verder de hoogte in. En ook niet maar een klein beetje, dus ik wil 'm gaan oogsten. Als dat nog kan tenminste... De grote vraag is: waarvoor kan ik doorgeschoten knolvenkel nog gebruiken? Door de soep of iets dergelijks? En hoe lang kan ik deze bewaren? Moet ik het in stukjes snijden of beter niet?Hmmm, mijn advies om de knol als smaakmaker voor de bouillon te gebruiken. Niet meer om te eten. Quote Een mening is altijd vrijblijvend, soms aantrekkelijk, soms verwerpelijk, verstandig of dwaas, men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hampie Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Misschien juist niet oogsten, maar laten groeien en bloeien om vervolgens de zaden te vangen, die je volgend jaar weer kunt zaaien. Alhoewel ik met venkel geen ervaring heb, maar wel met ui, moet dit volgens mij goed kunnen.Ook om te koken zou je de zaden kunnen gebruiken; stoofschotels, bouillabaisse....fijngemalen door de tomatensoep etc.Vast en zeker zijn er nog meer gebruiksmogelijkheden te bedenken.Succes ermee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elmigo Posted July 10, 2018 Author Share Posted July 10, 2018 Bedankt voor jullie reacties! Ga hem inderdaad maar laten bloeien en de zaden oogsten. Nieuwe ronde nieuwe kansen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrijs Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Laat je de venkel staan dan kan het een meerjarige plant worden van twee meter hoog wordt en zo groot als een volwassen bessenstruik.Ze vragen dus flink wat ruimte. Ik heb twee jaar terug ( door ziekte) ook wat venkel laten doorgroeien en laten zaden. Ieder voorjaar heb ik daar nu spontane zaailingen van die ik her plant voor ik alles om ga schoffelen. Omdat ze voor de langste dag groeien en ( dit jaar ook door de droogte) worden dit geen mooie venkel maar gaan ook weer snel schieten.Ik oogst ze jong om door de salade te snipperen of wat later voor smaakmaker zoals in bouillon. Eigenlijk moet je de zaden nemen van die planten die het laatst gaan schieten als je die eigenschap wil veredelen. Quote De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elmigo Posted July 11, 2018 Author Share Posted July 11, 2018 Zaden oogsten lijkt mij een prima idee en dan inderdaad maar die van de planten die het laatste doorschieten. De eerste die gebruik ik wel als smaakmaker. Ben benieuwd want dat heb ik nog nooit geprobeerd. Tijd om wat lekkers te maken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.