Jump to content

Wie eet mijn tomaten op...


Recommended Posts

Waarschijnlijk hangen ze niet zo ver boven de grond en ik zou gokken dat het muizen zijn. Mijn tomaten zien er ook regelmatig uit zoals deze. Soms een klein stukje eruit en soms de halve tomaat weg gegeten. De tomaten die hoger in de plant hangen zijn meestal gelukkig veilig.

Lastig om wat aan te doen behalve vergif of vallen zetten. dat eerste wil ik niet en met een val schiet het ook niet echt op gezien het aantal woelmuizen op het complex.....

Link to comment
Share on other sites

Als het muizen zijn...

 

Misschien helpt het om de netjes te bewaren die om de verpakkingen van nectarines zitten? Die kun je om de plant of haar vruchten binden (en zijn handig voor het bewaren van knofloken of uien). Toevallig een stuk kippengaas in huis? Misschien helpt een puntig hekje om je plant. Ik weet niet of dit voldoende is hoor en mooi staat het ook niet. Als laatste helpt het misschien om een geur te verspreiden waar muizen niet van houden, zoals katten haren (of een echte kat ). Ik heb wel eens gehoord dat pepermuntolie heel goed helpt. Bijvoorbeeld door watten door te weken met pepermuntolie en deze neer te leggen in de buurt van de plant. Misschien is zelfs een munt plantje al voldoende want muizen verafschuwen de geur van munt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...