Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Photinia drastisch inkorten


citroen

Aanbevolen berichten

Ja dat kan. Je kan Photinia erg drastisch snoeien, halveren, of ook tot 30 cm van de grond reduceren. Photinia loopt goed uit op oud hout, ook op dik oud hout.

 

Het moment : zelf zou ik zo'n forse inkort-beurt pas ergens half of eind maart doen. Hoewel de struik wel even de tijd neemt om op het oude hout nieuwe scheuten te maken, als dat eenmaal gebeurt, zijn die kleine jonge scheuten erg vorstgevoelig.

Eenmaal met een hele hoop scheuten 'doorgebroken' gaat de groei heel snel. Dat moet je in mei al gaan reguleren, deel van de toppen er af nijpen bv, waardoor de struik bossiger wordt en verder vertakt. Ook om te voorkomen dat de scheuten zó lang worden, dat ze gaan hangen.

 

Na september beter niet meer snoeien, ook om dezelfde reden : jonge nieuwe groei is vorstgevoelig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ok. De 2e struik van rechts geteld is dan dus je Photinia, misschien links daarvan nog een 2e struik ? Zit erg dun in het blad dus, maar dat doen veel Photinia's hoor, die zijn soms ook maar half wintergroen, laten best veel blad vallen, tenzij ze erg perfect staan ( zure grond oa en niet vol op de wind )

Deze ziet er niet erg lekker uit. Kun je erg diep terugzetten, eventueel in etages, dus niet álle stammen tot op 30 cm. Let wel; hij lopt vooral het sterkst uit op de bovenste 20 cm van de stam wat je laat staan. Dus hoe hoger je hem terugzet, hoe kaler de onderkant ook blijft.

Kortom; niet te angstig, gerust diep terugzetten, ergens eind maart ongeveer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...