Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Wanneer kun je zo'n pompoen voor Halloween het beste maken?

(ik begreep dat hij maar beperkt houdbaar is)

 

en welke pompoenen gaan het beste?

Geplaatst:

Geedee op zijn vroegst enkele dagen voor Halloween. En het beste is een speciale pompoen, ik dacht er een te zien op een foto van jou, zo`n hoge met niet al te harde schil.(Jack O `Lantern) Op internet zijn best wel veel sites met pompoen-snij-tips en hoe je de gesneden pompoen een beetje langer kan bewaren.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)
Is dat een eigen creatie, Jet??

 

Nee hij is niet van mij, maar van een van de Amerikaanse winnaars van de jaarlijkse pompoensnij-wedstrijden in dat land. Ze maken de gekste dingen, maar ook echt prachtige taferelen..moet je hier maar eens kijken..dan is mijn pompoensnijwerk kleuterschoolniveau..

 

Edit,hier dus: http://us.blizzard.com/en-us/community/contests/pumpkin2010/winners.html

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

resized_236_bfcd940f826ae9bef37f79e9be63bb0d.jpg

 

gisteren een nichtje te logeren gehad en pompoenen uitgesneden ! ( helaas geen eigen maar van de buurman )

dit is het resultaat en lekkere pompoen soep en cakejes gemaakt jammie......

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

wat gaaf klasse hoor

hoop volged jaar meer succes te hebben met mijn pomoenen...al 3 jaar mislukt het bij mij...

maar nu al vast een stuk grond appart gehouden...er ligt al van alles op.....volgend seizoen moet en zou het lukken.....

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:
-afbeelding-

 

gisteren een nichtje te logeren gehad en pompoenen uitgesneden ! ( helaas geen eigen maar van de buurman )

dit is het resultaat en lekkere pompoen soep en cakejes gemaakt jammie......

 

weten jullie welk soort dit is ?

ik heb zaden voor de carousel envallope klaar liggen ( handig om dan te weten welk soort het is )

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Het is een Halloween pompoen, het kan bijvoorbeeld een Jack O Lantern zijn. De zaden kan je niet zomaar uit de pompoen halen, dat wil zeggen, ze zijn niet soortvast, en je hebt absoluut geen zekerheid dat de pompoen die hier uit komt ook een halloween soort is.. Bovendien zijn Halloween-pompoenen vaak F 1 `s

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

o wat jammer dat de zaden dan niet soort vast zijn....en....wat houd F1 in ??

ik probeer er toch wat komt jaar kijken wat het doet, en er gaan ook zeker "zekere" zaden de grond in hoor

want volgend jaar wil ik ze echt eens op de tuin staan, de zaden hier boven....gaan die ook in de carousel envallope ?? lijkt me supper en lekker ziet er prachtig uit

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Ja, sorry, vergat het erbij te zeggen: van een kruising. Excusez.

 

Ben ook wel benieuwd naar die gespikkelde hond. Moet de die schillen of kun je de schil meekoken? Ziet er mooi uit.

Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.

Geplaatst:

Ik had die Speckled Hound van een kennis gekregen, ben zelf geen pompoenman !! Nooit interesse in gehad, nooit gedacht dat je er zulke lekker soep van kon maken,...tot nu dus.

 

Het vruchtvlees is geel/ oranje en ik heb de schil erafgehaald voor hij werd gekookt, gewicht zal tussen de 3 a 4 kilo zijn geweest.

 

Misschien dat ik hem ook maar ga zaaien, een aanwinst is het zeker !

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

ik wil zelf komend seizoen sowieso een butternut en drie andere soorten, voor soepen, roerbakjes en taarten etc, nu kan ik de butternut voor alle doeleinden gebruiken, maar ik ga ook nog maar eens kijken voor een wat bloemigere pompoen

 

de speckled hound ken ik zelf nog niet, dus misschien maar eens proberen

ik denk een hubbard

en dan nog 1, waar ik me nog even over moet buigen

zie hier in ieder geval weer genoeg info voorbij komen, zo lijkt me die banaan ook wel interessant eingelijk..mm, toch maar eens goed nadenken over de indeling en of ik de voortuin geschikt acht (wel zon, maar niet vol er op zeg maar )

Geplaatst:

Als je een wat drogere pompoensoort wilt hebben met veel smaak kan je de berrentina piacentia eens proberen..in Italië gebruikt om bv ravioli te vullen. Wel flinke vruchten ( en blauw/groen zoals de hubbards)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

groot is niet erg ik heb een weckketel die geduldig is , of althans, die hoop ik dan weer te hebben , en wat bewaren is ook goed te doen , zal hem eens even opzoeken om te kijken of ik hem kwijt kan hier

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

De eerste verrotte pompoen vandaag ontdekt. Het was een Delicata, die zijn wat minder lang houdbaar.

Het is wel zaak vanaf nu je pompoenen regelmatig na te kijken bij de steel en aan de onderkant, of de kant waar de vrucht op ligt. Een pompoen met een afgebroken of beschadigde steel ( nooit!! aan de steel optillen) verrot eerder. Ook pompoenen die het te koud hebben lopen sneller kans te bederven.

 

Niets erger dan een bedorven pompoen..het kan zijn dat je het pas ontdekt als je een naar geurtje ruikt, en dan is je pompoen vaak al helemaal verfrutst en loopt het vocht eruit.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...