Menph Geplaatst: 5 februari 2012 Geplaatst: 5 februari 2012 De Butternut gebruik ik dan veel b.v. geraspt als een soort rosti, en is gemakkelijk te snijden. Voor de soep & bijgerecht met kruiden is wat mij betreft de Uchi-Kuri of de Franse Potimarron favoriet. Hoe kon ik de soep vergeten! Kuri is daar inderdaad veel beter voor geschikt als Butternut. De laatste is daar eigenlijk te droog voor. Rosti's zijn ook een leuk idee! Eigenlijk maak ik er alleen saus van (met een beetje kerrie) voor bij de Surinaamse nasi. Quote
appelvrouw Geplaatst: 7 februari 2012 Auteur Geplaatst: 7 februari 2012 Bij Vreeken vorige week zaden gekocht van de pompoen Little October/Baby Orange. Ik heb de zaadjes binnen..grappige zaadjes, meerkleurig Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Astrid Geplaatst: 7 februari 2012 Geplaatst: 7 februari 2012 Ik zaai ook elk jaar een aantal, houd de engelse namen maar aan, ik weet alle Nederlandse niet, maar kom daar met de tijd wel achter denk ik.Elk jaar zaai ik de zg Jack'o'lanterns, dat zijn de grote pompoenen die ze hier gebruiken om te carven en buiten te zetten met Halloween.Dan heb ik nog de sugar pumpkin, klein van formaat maar een stuk zoeter, deze gebruik ik om pumpkinpies van te bakken. Oh en voor de lol zaai ik ook reuzepompoenen..die zet ik aan de weg bij de oprit...voor najaars, halloween versiering. Daarnaast zaai ik de zg squash, met name de spagetti squash vinden wij erg lekker, je eet dit als echte spagetti maar het is een groente en ik denk gezonder (en slanker) dan spagettiEn dan uiteraar de courgette..wat een supergroente is dat...zoveel mee te doen. Quote
appelvrouw Geplaatst: 7 februari 2012 Auteur Geplaatst: 7 februari 2012 Ja die sugar pumpkin is zo`n kleine oranje..hij lijkt niet helemaal op onze uchi-kuri, de schil is ook wat zachter. Ik weet niet hoe hij in het NL heet.De squash noemen wij ook gewoon pompoen, bv spaghetti-pompoen. De halloween pompoenen zoals Jack ò Lantern zijn hier ook een stuk bekender tegenwoordig! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
H.E. Pennypacker Geplaatst: 7 februari 2012 Geplaatst: 7 februari 2012 Denk dat dit een 'Muscat de Provence' is, heb er net dezelfde staan, blad is inderdaad donkergroen met zilveren vlekjes. Zou nog oranje moeten kleuren.Kijk nou, weet ik ook weer wat voor pompoen ik dit jaar in de tuin had. De geur heeft inderdaad ook echt wat weg van een meloen zoals iemand anders al aangaf, ruikt een stuk lekkerder dan de andere onbekende pompoen die ik had. Die gaf wel grotere en ronde pompoenen die eerder afrijpten, maar ik ben niet zo'n fan van die bittere nootsmaak. Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 maart 2012 Auteur Geplaatst: 13 maart 2012 De laatste drie pompoenen liggen op de tafel. Het is een Uchi-Kuri, een Hokkaido Green en een "Verstekeling" . De Uchi-Kuri`s zijn nu wel erg droog aan t worden, de laatste Hokkaido Green die ik at eigenlijk ook wel.De laatste pompoensoep als je de eerste pompoenen weer gaat zaaien. Een mooie dag voor een pompoenvrouw Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jootje Geplaatst: 14 maart 2012 Geplaatst: 14 maart 2012 Goh...dan kun je ze toch best lang bewaren toch? Hoe bewaar je ze? gewoon een koele plek? Quote
appelvrouw Geplaatst: 14 maart 2012 Auteur Geplaatst: 14 maart 2012 Je moet ze redelijk warm bewaren..vanaf 14 graden, maar op kamertemperatuur gaat het ook heel goed. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 13 oktober 2012 Auteur Geplaatst: 13 oktober 2012 Mijn oogst dit jaar was redelijk. De soort die na de spaghettipompoen het meest gegeven heeft was de Valenciano...ik heb hem nog niet gegeten..het is die grote witte. Lie heeft ondertussen de Australian Butter los gezaagd van het hek..hij ligt nog buiten, met het ijzeren staafje " in zijn mond" Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Kiterraphael Geplaatst: 14 oktober 2012 Geplaatst: 14 oktober 2012 dit is het begin van mijn oogst dit jaar. ik eet ze alleen niet bij mij alleen voor decoratie doeleinden Quote kom maar op met de zon en warmte lekker met kids de moestuin in.!!!!
Limoncello Geplaatst: 14 oktober 2012 Geplaatst: 14 oktober 2012 Ik heb laatst nog een kruiwagen watermeloen en pompoenen geoogst. Quote Mijn tuinavonturen op http://www.dedolletuinder.be/
Claudia69 Geplaatst: 15 oktober 2012 Geplaatst: 15 oktober 2012 Die watermeloenen, daar ben ik jaloers op - zijn die onder glas geteeld? Quote
appelvrouw Geplaatst: 15 oktober 2012 Auteur Geplaatst: 15 oktober 2012 Halloween ( en St. Maarten) is coming...Tijd voor een nieuw hoofd!! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Limoncello Geplaatst: 15 oktober 2012 Geplaatst: 15 oktober 2012 Deze zijn op een strook van 3x5m geplant over een laag van 10cm compost. Zonder glas of tunnel. De zwaarste is maar 6,2kg maar ik heb te laat geplant, anders waren ze groter geweest.Hieronder een foto met de grootste en mijn pantoffel (maat 45) Quote Mijn tuinavonturen op http://www.dedolletuinder.be/
Enjoy! Geplaatst: 15 oktober 2012 Geplaatst: 15 oktober 2012 Ik had dit jaar maar vijf grote oranje pompoenen. Helaas gaan ze allemaal rotten! Echt balen. Ze zijn prachtig van kleur, keurig met een stuk steel geoogst nadat ze aan het 'verkurken' waren. Geen idee wat er mis is gegaan! #dtv iemand een idee? Quote
sansareli Geplaatst: 17 oktober 2012 Geplaatst: 17 oktober 2012 Ik heb nog enkele pompoenen die nog moeten verkleuren.Ze zien nu groen (precies een watermeloen) maar zouden naar oranje moeten verkleuren.Zou ik die van de plant halen en ergens warmer in de zon leggen dit weekend ? Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 oktober 2012 Auteur Geplaatst: 17 oktober 2012 (aangepast) Als de steel is verkurkt dan kan je dat doen. Zijn het Halloween pompoenen ( Jack o lantern oid)? Die kleuren namelijk snel na in oranje..bij mij zijn ze allemaal oranje geworden 17 oktober 2012 aangepast door Gast Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
sansareli Geplaatst: 17 oktober 2012 Geplaatst: 17 oktober 2012 Ja zo'n soort is het.Goed dat jij de naam nog weet Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 oktober 2012 Auteur Geplaatst: 17 oktober 2012 Als de steel dus enigszins van die houtachtige strepen vertoont kan je hem af laten rijpen. Zoniet toch voor de vorst eraf halen en op kamertemperatuur proberen na te laten rijpen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Thessa Geplaatst: 21 oktober 2012 Geplaatst: 21 oktober 2012 11 november komt er aan even een Tip;extra leuk als je een uitgeholde pompoen met gezichtje bij de voordeur zet !!de zaden natuurlijk drogen en bewaren.en als dan 11 nov voorbij is.....van die zelfde pompoen soep en jam maken !!succes !! Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
appelvrouw Geplaatst: 10 januari 2013 Auteur Geplaatst: 10 januari 2013 Van de nieuwe soorten die ik afgelopen jaar heb gekweekt is de Valenciano lekker. De Turkse muts heb ik nog steeds niet geproefd..die ligt er nog "lekker"bij op een mooi plekkie. Valenciano..mooi groot en wit, hier vooraan op de foto. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Ed54 Geplaatst: 10 januari 2013 Geplaatst: 10 januari 2013 De Valenciano is inderdaad een mooie en lekkere. Heb die vroeger ook gehad. Na een heel aantal jaren geen pompoenen geteeld te hebben, heb ik er vorig jaar terug een aantal geplant waarvan de Pennsylvania Dutch Crookneck (gelijkend op de Butternut) wel de productiefste was en ook heel lekker. Voor dit jaar al heel wat nieuwe soorten aangeschaft, zodanig dat ik zal moeten kiezen welke ik dit jaar ga planten. Enkele die ik vroeger ook had, gaan zeker nog eens terugkomen zoals Galeux d'Eysines en Futsu Black Early. Andere die ik wellicht ga proberen zijn Sweet Meat, één van de Hubbard-soorten, Long Island Cheese, Muscat de Provence en Jarrahdale of Triamble. Gelukkig blijven pompoenzaden wel een aantal jaren kiemkrachtig zodat ik de volgende jaren nog wel wat andere soorten kan uitproberen. Quote
appelvrouw Geplaatst: 10 januari 2013 Auteur Geplaatst: 10 januari 2013 Die Pennsylvania Dutch Crookneck is dat vruchtvlees vergelijkbaar met de butternut?Jarradale, Galeux d'Eysines en Futsu Black heb ik ook gehad, de Jarrahdale herinner ik me als een prima houdbare en zeer mooi verkleurende pompoen. Ik wil dit jaar ook zeker een Hubbard Blue telen, een van de lekkerste, en ook al zo mooi verkleurend gedurende de winter.Sweet Meat ken ik niet, ik ga hem even koekelen.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.