Charly Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 (edited) - 8 liter rauwe geitenmelk (kan ook met Koe, dan heet ‘t “fromage blanc”)- In pan en verwamen naar 25 graden (werk met gestereliseerd materiaal bij ongepasteuriseerde melk in het bijzonder)- OF de melk eerst pasteuriseren naar 73 graden en dan terug koelen naar 25 graden. (Dat doe ik tegenwoordig standaard)- Strooi 1/8e theel zuurselpoeder over de oppervlakte. Als je met nat zuursel werkt, 1 ijsblokje zuursel is ruim voldoende voor 8 liter. - 5 min laten hydrateren (bij poeder)- Goed doorroeren met je schuimspaan, van boven naar beneden.- 3 druppels stremsel per liter melk toevoegen. Kort doorroeren en met een tegen-roer tot stilstand brengen. - Deksel op de pan en de hele nacht laten staan. - In de ochtend of voormiddag de wrongel in een vergiet met kaasdoek, boven een pan (of je aanrecht) scheppen.- Zo lang uit laten lekken tot de textuur je bevalt. - Dan terug de pan in en zouten met 1 tot 2 theel kaaszout (ongejodeerd zout. Zoals dat goedkope zout van de Albertheijn in die kartonnen pakken) naar smaak. Gebaseerd op dit filmpje. Wil je mooie rolletjes? Of bakken ofzo; Of in vijgen- / druivenblad wikkelen? Legio mogelijkheden! Edited March 15, 2019 by Guest Quote wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Bedankt voor je recept Charly! Die filmpjes lijken me ook geweldig. Fijn die links erbij. Wat een boel variaties zo, leuk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.