Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Geitenkaas: "Chevre" uit de VS


Charly

Recommended Posts

a405efcca7a545879a29b24b092b568d.jpg

 

- 8 liter rauwe geitenmelk (kan ook met Koe, dan heet ‘t “fromage blanc”)

- In pan en verwamen naar 25 graden (werk met gestereliseerd materiaal bij ongepasteuriseerde melk in het bijzonder)

- OF de melk eerst pasteuriseren naar 73 graden en dan terug koelen naar 25 graden. (Dat doe ik tegenwoordig standaard)

- Strooi 1/8e theel zuurselpoeder over de oppervlakte.

Als je met nat zuursel werkt, 1 ijsblokje zuursel is ruim voldoende voor 8 liter.

- 5 min laten hydrateren (bij poeder)

- Goed doorroeren met je schuimspaan, van boven naar beneden.

- 3 druppels stremsel per liter melk toevoegen. Kort doorroeren en met een tegen-roer tot stilstand brengen.

- Deksel op de pan en de hele nacht laten staan.

- In de ochtend of voormiddag de wrongel in een vergiet met kaasdoek, boven een pan (of je aanrecht) scheppen.

- Zo lang uit laten lekken tot de textuur je bevalt.

- Dan terug de pan in en zouten met 1 tot 2 theel kaaszout (ongejodeerd zout. Zoals dat goedkope zout van de Albertheijn in die kartonnen pakken) naar smaak.

 

Gebaseerd op dit filmpje.

 

Wil je mooie rolletjes?

 

Of bakken ofzo;

 

Of in vijgen- / druivenblad wikkelen?

 

Legio mogelijkheden!

Edited by Guest

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...