Jump to content

witte vlekjes op stengels van bramen


fsasfsas

Recommended Posts

Dag

 

Bij een huis wat we een poosje geleden gekocht hebben staan bramen. Deze waren niet erg verzorgd. Bij het fatsoeneren ervan zag ik dat vrijwel alle stengels heel veel witte vlekjes hadden, eigenlijk met name aan de basis (dat wil zeggen, soms toch wel tot een metertje). Zo'n wit vlekje heeft een doorsnede van ongeveer 1-2mm en er zitten vele tientallen vlekjes op enkele centimeters stengel. Ook de bladeren aan de stengels met die vlekjes zagen er niet erg florissant uit. Beetje doffer en verkreukelder dan enkele nog frisse scheuten. Verder "deden" ze het wel. er zaten best veel vruchten aan.

Probleem is dat ik er geen foto van gemaakt heb. We hebben inmiddels alle struiken verwijderd. De witte plekjes zaten hier en daar zelfs op de muur waar ze tegenaan stonden. Mijn vraag bestaat eigenlijk uit meer delen. Wat zou dit kunnen zijn? ik zag nergens de typische spinrag van spint. Ik kon ook nergens beestjes ontdekken. Het waren ook voornamelijk de stengels, niet de bladeren. Die zagen er ook niet zo geweldig uit maar vooral van de scheuten warvan de stengels erg veel vlekjes hadden. En zijn we, door het verwijderen van de planten, er van af? En hoe lang kunnen we nu het beste er niks neer zetten om er een beetje "zekerder" van te zijn dat de nieuwe planten (bramen, frambozen?) niet hetzelfde euvel krijgen?

met vriendelijke groeten, Anjo

Link to comment
Share on other sites

dus dan zouden we er geen last meer van hebben als we nieuwe planten er neer zetten? Ze waren erg verwaarloosd dus ik kan me voorstellen dat de basis van de planten niet luchtig genoeg was.

met vriendelijke groeten, Anjo

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...