Patrijs Geplaatst: 16 november 2020 Geplaatst: 16 november 2020 Gekookte kroten, tomatensoep en aardappels 'S middags andijvie met een Spaanse peper In het toetje verwerkt wat kruisbessen. Quote De moestuin van Patrijs
Jeanne heijmans Geplaatst: 17 november 2020 Geplaatst: 17 november 2020 Ja daar is die weer.boerenkool gegeten met alles er op en eraan😬 2 Quote
Patrijs Geplaatst: 17 november 2020 Geplaatst: 17 november 2020 Rucola uit het kasje met wat overgebleven bietjes. 1 Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 18 november 2020 Geplaatst: 18 november 2020 Gisteren gevulde paprika’s met tomatenpuree en alle kruiden en zelfs nog 1 tomaat uet. Zelfgemaakte yoghurt erbij en knof uit de tuin. Was superlekker. Vind het zo balen dat je hier 2 u mee bezig bent voor je het kunt eten. (Ik maak dan ook altijd voor 2 dagen, gisteren was dag 2 en net een pietsie te weinig...) gelukkig kwam er een grote salade uet bij met de laatste paprika uit de tuin. Lang van kunnen genieten. De plant in de kas doet het overigens nog met nog kleine paprikaatjes , dus wie weet komt er stiekem toch nog een echte laatste. Heb als ontbijt de zelfgemaakte vanilleyoghurt van gisteren op. En echt... de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. Pure slagroom in je mond, zó belachelijk romig! 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 november 2020 Geplaatst: 18 november 2020 Worteltjes gekookt met een stiekem schepje suiker en na het afgieten een flinke hand peterselie en een klont boter. Tomaatjes uit de kas gebakken met Provencaalse kruiden. Rijst en veldknakworstjes erbij. 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jootje Geplaatst: 18 november 2020 Geplaatst: 18 november 2020 Pasta met de nieuwzeelandse spinazie ! ( en champignons, uitje, hamblokjes en boursin ) 😋 Quote
Patrijs Geplaatst: 18 november 2020 Geplaatst: 18 november 2020 I.v.m. tijdgebrek door het fraaie weer, stamppot van andijvie en snijbiet met garnalen......(zonder mosterd maar met sambal) Quote De moestuin van Patrijs
Patrijs Geplaatst: 19 november 2020 Geplaatst: 19 november 2020 Bieten met rucola, en 's middags tomatensoep. 1 Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 19 november 2020 Geplaatst: 19 november 2020 Curry met 4 aubergines en 4 courgettes. De laatste voordat de planten werden geruimd. De aubergine had kennelijk nog 4 kleintjes eraan hangen. Mazzeltje. Lekkere curry ook. Ook nog Vanilleyoghurt. Was geen straf. Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 20 november 2020 Geplaatst: 20 november 2020 Knolselderij uit de vriezer voor de erwtensoep Quote
Patrijs Geplaatst: 20 november 2020 Geplaatst: 20 november 2020 restjens, aangevuld met aardappels uit de oven. Quote De moestuin van Patrijs
Jorieke123 Geplaatst: 21 november 2020 Geplaatst: 21 november 2020 Drukke slachtdag gisteren, dus we hebben broodjes falafel laten komen Dag daarvoor andijvie met kaas, vanavond... weet ik nog niet. Ik denk weer iets met andijvie want die staan er nog mooi bij en hoelang duurt dan nog. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 21 november 2020 Geplaatst: 21 november 2020 Pastinaak puree met creme fraiche en salade uet! De proteïnen en overige groentjes waren gekocht, maar ow zo lekker. Vind dat aardse zo heerlijk. Jammer dat mijn kinderen daar niet dezelfde ideeen over hebben. Tis dat het Sinterklaas tijd is en die mijter nog heel veel indruk maakt... maar anders Quote
Patrijs Geplaatst: 21 november 2020 Geplaatst: 21 november 2020 Stoofvlees met venkel, aardperen en kruiden van de tuin. Vooraf pompoensoep van de kleine pompoentjes, leuk een geel soepje. Ik ben helemaal gewend aan oranje. Quote De moestuin van Patrijs
Jorieke123 Geplaatst: 23 november 2020 Geplaatst: 23 november 2020 Gisteren Foe yong hai omdat er de laatste dagen eieren worden gelegd met een dunne schil die niet lang houdbaar zijn. Met hamreepjes en doperwten. Zometeen kliekjesprak: een restje ham van gisteren, een stukje metworst, wat rijst van gisteren plus heel iets van die saus, aangevuld met een handje pasta en een pot pastasaus. Dat schuift vast erg goed naar binnen na een middag hout zagen en hakken en stapelen Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 23 november 2020 Geplaatst: 23 november 2020 Gisteren net als vandaag bij de lunch pompoensoep, er bij hadden we stoofvlees en gekookte andijvie uit de tuin. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 23 november 2020 Geplaatst: 23 november 2020 Pindasoep met mie en garnalen Met oa de allerlaatste Lavas uit de tuin, knof, wilde knoffel bloemen, koriander, nootmuskaat. na de foto heb ik er wat knapperige komkommer bij gedaan. Stond niet in het recept, was wel heel lekker. Kinderen vonden het wat minder, maar de man en ik hebben er erg van genoten. Quote
Patrijs Geplaatst: 24 november 2020 Geplaatst: 24 november 2020 Pompoensoep, quiche met N-Z spinazie, wat restjes, o.a. de laatste krootjes. Vanmiddag pasta met linzensaus en een rest andijvie opgeleukt met een pepertje. Op de tuin wat rijpe kerstomaatjes en Kaapse bessen. Quote De moestuin van Patrijs
Roelie Geplaatst: 24 november 2020 Geplaatst: 24 november 2020 Spruiten met draadjesvlees...mmmm.... 1 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 24 november 2020 Geplaatst: 24 november 2020 Heb ze niet van mezelf maar spruiten vind ik zo heerlijk Quote
RobO Geplaatst: 25 november 2020 Geplaatst: 25 november 2020 rijsttafeltje voor de buurtjes, witte kool was gesnipperd en ingevroren, opgebakken met kemirie en kerrie, was geen succes vond ik rest wel restjes ook Quote
Patrijs Geplaatst: 25 november 2020 Geplaatst: 25 november 2020 Snijbiet met verse peper en sambal uit de tuin. Quote De moestuin van Patrijs
Jeanne heijmans Geplaatst: 25 november 2020 Geplaatst: 25 november 2020 Morgen weer zuurkool van spitskool.met spek voor mij,en worst voor frenk. Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 26 november 2020 Geplaatst: 26 november 2020 Morgen eerst chocolade bollen maken. Blijf een Brabantse ook al woon ik in Frankrijk. Daarna bamischijven met veel groenten uet. Quote
Charly Geplaatst: 29 november 2020 Geplaatst: 29 november 2020 Hoe maak jij bamischijven, Jeanine? Klinkt als een leuk idee om es te proberen. Hier hadden we gisteren - heb dit al 10x geschreven, maar nu echt - de allerlaatste tomaten uit de kas. Planten ook geruimd nu. Want was echt over. Maar zelden, of eigenlijk nooit, nog tot bijna december tomaten gegeten uet. Niet de lekkerste hoor. Zeker niet. Maar met flink wat knof, paprika, geraspte wortel, Spaanse peper en citroen was het een heel beste salsa. Verder eten we veel knollen nu. Piepers, pastinaken, knolselderij, bietjes, penen. Oh en pompoen. In welke combi ook. Maar bovenstaand in blokjes, olie, knof, zeezout dr door. Op n bakplaat en daar twee kippenbouten op in de oven. Mjam. Kan weinig tegenop! Gaan we vanavond eten. Denk ik! Quote wees bevriend met kleine dingen
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.