Geplaatst: 16 november 20205 j Gekookte kroten, tomatensoep en aardappels 'S middags andijvie met een Spaanse peper In het toetje verwerkt wat kruisbessen. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 17 november 20205 j Rucola uit het kasje met wat overgebleven bietjes. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 18 november 20205 j Gisteren gevulde paprika’s met tomatenpuree en alle kruiden en zelfs nog 1 tomaat uet. Zelfgemaakte yoghurt erbij en knof uit de tuin. Was superlekker. Vind het zo balen dat je hier 2 u mee bezig bent voor je het kunt eten. (Ik maak dan ook altijd voor 2 dagen, gisteren was dag 2 en net een pietsie te weinig...) gelukkig kwam er een grote salade uet bij met de laatste paprika uit de tuin. Lang van kunnen genieten. De plant in de kas doet het overigens nog met nog kleine paprikaatjes , dus wie weet komt er stiekem toch nog een echte laatste. Heb als ontbijt de zelfgemaakte vanilleyoghurt van gisteren op. En echt... de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. Pure slagroom in je mond, zó belachelijk romig!
Geplaatst: 18 november 20205 j Worteltjes gekookt met een stiekem schepje suiker en na het afgieten een flinke hand peterselie en een klont boter. Tomaatjes uit de kas gebakken met Provencaalse kruiden. Rijst en veldknakworstjes erbij. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 november 20205 j Pasta met de nieuwzeelandse spinazie ! ( en champignons, uitje, hamblokjes en boursin ) 😋
Geplaatst: 18 november 20205 j I.v.m. tijdgebrek door het fraaie weer, stamppot van andijvie en snijbiet met garnalen......(zonder mosterd maar met sambal) De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 19 november 20205 j Curry met 4 aubergines en 4 courgettes. De laatste voordat de planten werden geruimd. De aubergine had kennelijk nog 4 kleintjes eraan hangen. Mazzeltje. Lekkere curry ook. Ook nog Vanilleyoghurt. Was geen straf.
Geplaatst: 20 november 20205 j restjens, aangevuld met aardappels uit de oven. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 21 november 20205 j Drukke slachtdag gisteren, dus we hebben broodjes falafel laten komen Dag daarvoor andijvie met kaas, vanavond... weet ik nog niet. Ik denk weer iets met andijvie want die staan er nog mooi bij en hoelang duurt dan nog. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 november 20205 j Pastinaak puree met creme fraiche en salade uet! De proteïnen en overige groentjes waren gekocht, maar ow zo lekker. Vind dat aardse zo heerlijk. Jammer dat mijn kinderen daar niet dezelfde ideeen over hebben. Tis dat het Sinterklaas tijd is en die mijter nog heel veel indruk maakt... maar anders [emoji38]
Geplaatst: 21 november 20205 j Stoofvlees met venkel, aardperen en kruiden van de tuin. Vooraf pompoensoep van de kleine pompoentjes, leuk een geel soepje. Ik ben helemaal gewend aan oranje. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 23 november 20205 j Gisteren Foe yong hai omdat er de laatste dagen eieren worden gelegd met een dunne schil die niet lang houdbaar zijn. Met hamreepjes en doperwten. Zometeen kliekjesprak: een restje ham van gisteren, een stukje metworst, wat rijst van gisteren plus heel iets van die saus, aangevuld met een handje pasta en een pot pastasaus. Dat schuift vast erg goed naar binnen na een middag hout zagen en hakken en stapelen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 23 november 20205 j Gisteren net als vandaag bij de lunch pompoensoep, er bij hadden we stoofvlees en gekookte andijvie uit de tuin. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 23 november 20205 j Pindasoep met mie en garnalen Met oa de allerlaatste Lavas uit de tuin, knof, wilde knoffel bloemen, koriander, nootmuskaat. na de foto heb ik er wat knapperige komkommer bij gedaan. Stond niet in het recept, was wel heel lekker. Kinderen vonden het wat minder, maar de man en ik hebben er erg van genoten.
Geplaatst: 24 november 20205 j Pompoensoep, quiche met N-Z spinazie, wat restjes, o.a. de laatste krootjes. Vanmiddag pasta met linzensaus en een rest andijvie opgeleukt met een pepertje. Op de tuin wat rijpe kerstomaatjes en Kaapse bessen. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 25 november 20205 j rijsttafeltje voor de buurtjes, witte kool was gesnipperd en ingevroren, opgebakken met kemirie en kerrie, was geen succes vond ik rest wel restjes ook
Geplaatst: 25 november 20205 j Snijbiet met verse peper en sambal uit de tuin. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 25 november 20205 j Morgen weer zuurkool van spitskool.met spek voor mij,en worst voor frenk.
Geplaatst: 26 november 20205 j Morgen eerst chocolade bollen maken. Blijf een Brabantse ook al woon ik in Frankrijk. Daarna bamischijven met veel groenten uet.
Geplaatst: 29 november 20204 j Hoe maak jij bamischijven, Jeanine? Klinkt als een leuk idee om es te proberen. Hier hadden we gisteren - heb dit al 10x geschreven, maar nu echt - de allerlaatste tomaten uit de kas. Planten ook geruimd nu. Want was echt over. Maar zelden, of eigenlijk nooit, nog tot bijna december tomaten gegeten uet. Niet de lekkerste hoor. Zeker niet. Maar met flink wat knof, paprika, geraspte wortel, Spaanse peper en citroen was het een heel beste salsa. Verder eten we veel knollen nu. Piepers, pastinaken, knolselderij, bietjes, penen. Oh en pompoen. In welke combi ook. Maar bovenstaand in blokjes, olie, knof, zeezout dr door. Op n bakplaat en daar twee kippenbouten op in de oven. Mjam. Kan weinig tegenop! Gaan we vanavond eten. Denk ik! wees bevriend met kleine dingen
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.