Jump to content

Wortels over: sinaasappel-worteljam!


bonnie f

Recommended Posts

Lijkt me toch ook heel lekker, ga ik zeker een keer maken!

 

 

Ingredienten

# 800 gram wortelen (geen waspeen)

# 2 sinaasappelen

# 1 kilogram geleisuiker

# 1 dl. citroenbrandewijn

 

Omschrijving

U wast en schilt/raspt de wortelen en de sinaasappelschil.

Snijd de wortelen in kleine stukken. Daarna perst u de sinaasappelen uit.

Kook de wortelen tot ze bijna gaar zijn.

Het sap van de sinaasappelen voegt u met de geleisuiker en de geraspte schil toe aan de wortelen.

Deze massa laat u nog 4 minuten borrelend doorkoken.

Na het koken voegt u de citroenbrandewijn toe.

En u heeft een heerlijke jam.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Deze is ook heeel lekker:

Sinaasappeltjes van Oranje jam

Ingrediënten

-1kg winterwortel(800 g schoongemaakt gewicht)

-3,5 dl (zelfgemaakt) appelsap

-3,5 dl vers geperst sinaasappelsap

-500 g geleisuiker (3:1)

-60 ml abrikozenlikeur

 

Bereidingswijze

Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken. Kook de wortels tot ze goed gaar zijn.

Giet het water af en voeg de appel- en sinaasappelsap toe. Pureer het geheel en roer er de geleisuiker door.

Breng aan de kook en voeg als laatste de likeur toe. Kook de jam daarna niet meer door. Giet de jam in potjes en draai er de deksel op. Laat afkoelen op het aanrecht.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...