Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Dus dat is dan een soort aardappel die alleen maar kleine nakomelingen maakt??

 

Zo ja , dan ga ik m ook zetten volgend jaar. Ik zoek nu namelijk speciaal de kleine er tussen uit om inderdaad in schil te koken en die zijn ook heeeeerlijk. We noemen ze hier "schwöllemennekes"

  • 1 year later...
  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Wij hebben gisteren voor het eerst Groenlof gegeten.

 

Ik heb de krop 4 keer in de lengte door gesneden,en hierna in vingerdikke plakken fijn gesneden.

 

Een ui fijn gesnippert ,een kwart van een rode paprika gesnippert,en zo'n 100 gram spek.

 

Eerst wat olie(zonnebloem) in de pan.

Hier in de ui , spek en paprika even in laten fruiten.

Dan de Groenlof erop gooien en een halve beker water.

Deksel erop,en dan een goed kwartier tot een half uur laten stoven.

 

Zorg ervoor dat de aardappelen ook rond die tijd gaar zijn,

stamp deze luchtig met een klein beetje warme melk.

Als de groenlof (bijna)gaar is,voeg je deze toe aan de aardappelen,

en schep alles door mekaar.

 

En klaar is uw Groenlof,jus en wat vlees erbij,en dan lekker smikkelen.

 

Ik moest wel wennen aan de smaak van Groenlof,maar ik ga het zeker meer eten.

 

PS.

Zo maak ik ook de verse boerenkool klaar.

  • 9 maanden later ...
Geplaatst:

Ik heb groenlof in mijn moestuin, veel.

Ik zie op de forum dat veel mensen het te bitter vinden. Ik ook om het als andijvie op spinazie te gebruiken. Maar ik heb ergens gelezen dat je het eerst enkele minuten moest blancheren. Dat heb ik geprobeerd. Geweldig!

 

1 -

De jongste blaadjes die nog geel zijn hoef je niet te blancheren. Ik snij ze in reepjes en doe ze door een mixed salade, dus met ijsbergsla, beetje rucola, tomaten, olijven, enz...

 

2 -

De grotere bladen gebruik ik als vulling voor hartige flensjes.

Groenlof in reepjes snijden. 3 à 4 minuten blancheren. Laten uitlekken.

In hapjespan, in halve ringen gesneden ui bakken tot goudbruin. De uitgelekt groenlof toevoegen, plus zout en peper naar smaak. Deksel op de pan en 15 à 20 minuten op zachte vuur laten smoren.

Intussen flensjes bakken.

Geraspte kaas op de flensjes doen en de gesmoorde groenlof bovenop. Het flensje overheen vouwen als een soort pakketje.

De pakketjes gaan terug in de pan op een heel zacht vuur zodat ze weer warm worden en de kaas gesmolten is.

Alle variaties zijn mogelijk, b.v. rundergehakt toevoeren, en/of andere groenten, met een pittige tomatensaus serveren, enz...

 

3 -

De grote bladen heel laten, 5 minuten blancheren en pakketjes ervan maken door ze te vullen met gehakt, rijst, andere groenten.

In een ovenschaal plaatsen, kaas overheen en laten gratineren.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...