Jump to content

Bereiding groenlof


harmony

Recommended Posts

Ik hoor graag een lekker recept, want bij mij staan ze op het lijstje "nooit meer doen". Ik vond ze zo vies bitter.

Tja als je niet van dat bittertje houd, kan geen enkel recept daar iets aan veranderen Pet! Vind je witlof ook niet lekker dan?

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Mijn groenlof is juist uitgeplant, de rest blijft op het zaaibed staan. Ik dacht dat het meer een wintergroente was gezien de aanbeveling om in juli te zaaien. Groenlof is ook lekker rauw, versnipperd zoals witloof en gemengd met mayonaise...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik weet niet of je dat kan eten, denk het eerlijk gezegd wel. De reden dat we dat niet doen is eigenlijk het zelfde als bij de uien. Het loof bevat nog veel "reserve"voedsel en bij het afsterven na het oogsten(enkele dagen op de grond laten liggen) van de ui of witlofwortel, loopt dat voedsel terug in de wortels (of uien).

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Dit jaar was groenlof bij mij het nieuwe experiment. Inderdaad bitter en zeer beslist niet tussen andijvie en witlof in, maar een kilometer daarbuiten! Het groeide enorm, mooie kroppen geworden. Toch zie ik me geen bord groenlof-stamppot eten zoals ik dat met andijvie wel doe. Ik zit eraan te denken om het te snipperen, even te koken en in piepkleine porties in te vriezen. Dan kan ik het als groengesnipperde toevoeging bij de roerbakgerechten doen komende winter. Op deze manier heb ik het afgelopen weken vers al gegeten. In combinatie met uien, knoflook, courgette, selderij en andere groenten die voorhanden zijn, is het goed te eten.

Link to comment
Share on other sites

Mijn groenlof is nu pas bijna oogstrijp kan niet wachten! Om het wat minder bitter te maken kun je ook de buitenste bladeren verwijderen die zijn vaak het bitterst.

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Het bitterste zit inderdaad het groene gedeelte , dus als je de uiteindes eraf haalt is het geheel minder bitter ( vraag me trouwens af of je een week voor het oogsten er een doek of zo over kunt leggen en of dan het groenpercentage in de bladeren terugloopt....ga ik eens testen).

 

Ik vond hier een recept wat me wel iets lijkt:

http://www.smulweb.nl/recepten/1383897/Groenlof-met-kaas-en-spek

Link to comment
Share on other sites

Verleden week kreeg ik groenlof van een andere moestuinder hier

wij vinden het erg lekker, een klein bittertje zat erin maar niet zo

bitter als witlof (hoewel we dat ook graag lusten)

Heel even gekookt. een blubje creme fraiche erdoor gedaan, wat nootmuskaat erover, pareltjes erbij een een karbonaatje...smullen maar

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Heeel lekker aardappeltje, we gaan ze halen in Staphorst of in Diever

omdat ze hier niet verkrijgbaar zijn.

Lekker in de schil koken dan wat zout erover een klontje echte boter erbijen je hebt al een koningsmaal!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...