Jump to content

op zoek naar een goed recept voor confituur te maken ?


heidike_21

Recommended Posts

Met de appeljam heb ik vorig jaar zelf ook erg geworsteld. Die was zo dik geworden dat ik er een raam mee kon ingooien. Dit jaar nog eens een poging gedaan, en het deze keer heel anders aangepakt. Deze keer was het wel een succes! Hieronder het recept.

 

Voor jam van andere vruchten volg ik de aanwijzingen op de verpakking van geleisuiker. Meestal is dat 1 kg fruit op 1 kg geleisuiker. Samen in een pan doen, als de boel kookt (dat is als er overal bubbeltjes te zien zijn die je niet wegkrijgt door te roeren), dan kook je de jam 4 minuten door en giet je die heet in potjes. Gaat altijd goed. Je kunt de jam ook maken met geleisuiker 2:1. Die smaakt fruitiger en heeft mijn persoonlijke voorkeur.

 

 

Appel-gemberjam:

 

1,5 stevige appels (netto)

2 theelepels gemberpoeder

1,5 kg geleersuiker

 

De appels, waaronder ook onrijpe of afgevallen appels, wassen, schillen en grof raspen tot op het klokhuis. Vermeng de gemberpoeder met de geleersuiker en voeg de appelrasp toe. Zet ter verzwaring een bord op dit mengsel en laat afgedekt intrekken. Breng de massa dan de volgende dag over in een pan en breng het al roerend snel aan de kook, laat het 4 minuten doorkoken.

Giet de jam over in potten en sluit deze af.

Link to comment
Share on other sites

Met de appeljam heb ik vorig jaar zelf ook erg geworsteld. Die was zo dik geworden dat ik er een raam mee kon ingooien. Dit jaar nog eens een poging gedaan, en het deze keer heel anders aangepakt. Deze keer was het wel een succes! Hieronder het recept.

 

Voor jam van andere vruchten volg ik de aanwijzingen op de verpakking van geleisuiker. Meestal is dat 1 kg fruit op 1 kg geleisuiker. Samen in een pan doen, als de boel kookt (dat is als er overal bubbeltjes te zien zijn die je niet wegkrijgt door te roeren), dan kook je de jam 4 minuten door en giet je die heet in potjes. Gaat altijd goed. Je kunt de jam ook maken met geleisuiker 2:1. Die smaakt fruitiger en heeft mijn persoonlijke voorkeur.

 

 

Appel-gemberjam:

 

1,5 stevige appels (netto)

2 theelepels gemberpoeder

1,5 kg geleersuiker

 

De appels, waaronder ook onrijpe of afgevallen appels, wassen, schillen en grof raspen tot op het klokhuis. Vermeng de gemberpoeder met de geleersuiker en voeg de appelrasp toe. Zet ter verzwaring een bord op dit mengsel en laat afgedekt intrekken. Breng de massa dan de volgende dag over in een pan en breng het al roerend snel aan de kook, laat het 4 minuten doorkoken.

Giet de jam over in potten en sluit deze af.

 

Dankjewel , dit recept ga ik dan volgend jaar eens gebruiken met de appels van onze appelboom .

Weet U misschien ook hoe lang je deze kan bewaren ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...