Guest jack Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 bij een van mijn fietstochjes zag ik langs de weg een struik staan deze struik had allemaal vruchten aan haar takken .deze leken van iets ver af net kiwie.ik weet de naam van deze vrucht even niet meer .kwee??is deze vrucht eetbaar . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 moeilijk te beantwoorden zonder foto, zou het met omschrijving alleen nooit zeker durven zeggen dat je ze kunt eten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jack Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 ik zal er eens een foto van maken wie weet herken je ze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Je hebt dwergkee, kwee-appel en kwee-peer sommige sier sommige eetbaar, das moelijk als je soort of ondersoort niet weet, ze ruiken heerlijk als ze rijp zijn echt heel lekker en vrij sterk.In iedergeval vindt ik net als bv rozenbottel en vlier gemengd met andere vrucht lekker maar puur niet zo.Met de latijnse naam Chaenomeles vindt je denk ik wel wat je gezien hebt op google. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jack Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 hier even een foto de vruchten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Mispel... is pas lekker als ze bijna van de boom rotten. Edit: (van Wikipedia)Er worden droge kleine harde goudbruine vruchten gevormd, die in oktober rijp, maar dan nog ongenietbaar, melig en wrang, zijn. Na de eerste nachtvorsten worden ze zacht en bruin, en dan kunnen ze na een poosje wel gegeten worden. Aanbevolen wordt ze in oktober of november na een nachtvorst te plukken en ze met de bovenkant naar onderen twee tot drie weken te bewaren op een koele plaats. De vrucht wordt 'beurs' waarbij de kleur via een fermentatieproces, het bletten, verandert van groen/wit naar donker bruin en de smaak zoet weeïg proeft. Ook is het mogelijk de vruchten enkele dagen in de diepvriezer te leggen, waarna ze gegeten kunnen worden. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jack Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 oke bedankt voor je antwoord dan kijken we wel als er wat vorst overheen gegaan is mits ze niet geplukt zijn want afgelopen jaar waren de struikjes ook leeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.