Geplaatst: 12 oktober 201114 j Heeft er iemand ervaring met het maken van kastanjemeel? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 12 oktober 201114 j Auteur Ik kwam een site tegen over Italianen die kastanjes drogen : http://onskookboek.com/kastanjemeel/298/En dit:Eerst moet je de kastanjes pellen ,en zo mogelijk ook de bruine velletjes verwijderen.Daarna drogen in de oven , 50'C.met de ovendeur op klein kiertje zodat het vocht weg kan.Dit een paar uur doen , de kastanjes worden nu steenhard.Deze gemalen in een keukenmachine ,totdat je meel hebt .Het werd bij mij niet zo fijn als "gewone" bloem ,ziet er meer uit als grof volkorenmeel.Dat lijkt me voldoende om uit te proberen ( dat laatste dan, de Italiaanse manier lijkt wat overdreven voor twee kilo`s kastanjes ) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.