Jump to content
Sign in to follow this  
hebeentuin

zoete aardappel in bakken

Recommended Posts

Beste lezer,

 

Het is mijn bedoeling om een aantal bakken te maken voor de zoete aardappel. Ik krijg verschillende informatie tot mij over de te gebruiken afstand van een bataat. En in een bak is het wellicht weer anders. Zo lees ik dat men één aardappel plant in zo'n grote cementton. Maar in de grond staan ze wel dichter op elkaar.

 

Zijn er ervaren bataat verbouwers op dit forum ? :D  En wat zou een goede richtlijn zijn. Ik wil de bakken niet te groot maken. Maximaal 1 bij 1 m. Maar nog liever 75 bij 75 cm bijvoorbeeld. Ze komen op de stoep te staan.

 

Kan ik daar dan twee of drie planten in kwijt? Ik wil toch zeker wel zes tot acht planten hebben.  En misschien is de vorm van de bak ook wel bepalend. Bijvoorbeeld 75 bij 100 cm. Vier bakken is wel weer voldoende overigens.

 

bij voorbaat dank.

Edited by hebeentuin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb dit jaar 2 soorten zoete aardappel in een cementkuip en een waterton geteeld. Ben niet echt enthousiast over de opbrengst. Het heeft wel voordelen als je bijvoorbeeld veel last van woelmuizen hebt. En je houdt plaats over in de moestuin voor andere planten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...