Jump to content

zoete aardappel in bakken


hebeentuin
 Share

Recommended Posts

Beste lezer,

 

Het is mijn bedoeling om een aantal bakken te maken voor de zoete aardappel. Ik krijg verschillende informatie tot mij over de te gebruiken afstand van een bataat. En in een bak is het wellicht weer anders. Zo lees ik dat men één aardappel plant in zo'n grote cementton. Maar in de grond staan ze wel dichter op elkaar.

 

Zijn er ervaren bataat verbouwers op dit forum ? :D  En wat zou een goede richtlijn zijn. Ik wil de bakken niet te groot maken. Maximaal 1 bij 1 m. Maar nog liever 75 bij 75 cm bijvoorbeeld. Ze komen op de stoep te staan.

 

Kan ik daar dan twee of drie planten in kwijt? Ik wil toch zeker wel zes tot acht planten hebben.  En misschien is de vorm van de bak ook wel bepalend. Bijvoorbeeld 75 bij 100 cm. Vier bakken is wel weer voldoende overigens.

 

bij voorbaat dank.

Edited by hebeentuin
Link to comment
Share on other sites

Ik heb dit jaar 2 soorten zoete aardappel in een cementkuip en een waterton geteeld. Ben niet echt enthousiast over de opbrengst. Het heeft wel voordelen als je bijvoorbeeld veel last van woelmuizen hebt. En je houdt plaats over in de moestuin voor andere planten.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...