Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

ik ben benieuwd hoe dit er uit gaat zien...

 

succes

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Ze hangen nu nog wat te drogen, terwijl het vuurtje op gang komt. Bovenin hangt dus een rek waar losse stukken spek aan zouden kunnen hangen. En de rookworsten hangen aan cv-buizen die er uit kunnen.

 

IMG254270021453906479.JPGIMG254335021453906521.JPGIMG254451691453906572.JPG

Geplaatst:

Ziet er weer goed uit.

Je hebt wel een beetje verschillende maten worst is dat bewust gedaan of komt dat toevallig zo uit?

 

Valt me trouwens mee dat Hera en Pleun niet mee op de foto staan zo kwijlend onder aan die deur?

Geplaatst:

Ha, die 2 liggen achter me, superbraaf te wezen alsof ze dan ineens een hele worst krijgen.

 

De worsten zijn gemaakt door onze slager, zoveel kilo's kunnen mijn gehaktmolentje en worstpers (ok, die misschien wel ) en vooral wij niet aan. En de 1 is wat voller gestopt dan de ander, en dus wat kleiner. Ik heb ze niet gewogen, misschien zit er ook wel gewichtverschil in.

Geplaatst:

Mooi hoor! Dat ziet er super profi uit! Kan ook lekker veel in. Worsten hangen er mooi bij.

Geplaatst:

Prachtig gezicht

 

Hoe lang laat je ze ongeveer hangen? Tot morgenavond?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

We roken ergens tussen koud en warm in, dus ze kleuren flink en het vuurtje is nu wel uitgerookt. Ik laat ze tot morgenochtend hangen, maar meer om af te koelen dus. Er zal weinig tot geen rook meer langs de worsten gaan.

Geplaatst:
... ergens tussen koud en warm in ...
O ja, dat kan ook nog

Ik vroeg me al af hoe je dit precies noemt

Mooi, zo experimenteren...

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Ik krijg spontaan zin in een bordje stamppot met .....

ziet er mega uit.

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Zo zien ze er uit als cervelaatworstjes ook zo mooi rood.

Zijn ze zo ook al eetbaar?

Geplaatst:

*kwijl* ik krijg er spontaan honger van!

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Ik heb de mijne 's ochtends om 11 uur met de coldsmoker in het Action-ei gedaan en de hele dag & nacht laten staan. De laatste krul was (alwéér!) niet opgesmeuld, maar hij heeft zeker 12 uur gerookt! In de stromende regen, fijn onder mijn nieuwe afdak

Ik had het ei iets schuin gezet omdat er vorige keer condens op het vlees was gevallen. Nu was het mooi langs de wand gedropen.

En lékker dat die worsten zijn! Goddelijk tongue0022.gif tongue0022.gif tongue0022.gif

2016-02-10rookworsten-en-kookham-252261455294442.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

HET ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN

 

dit soort berichten te plaatsen kort voor etenstijd

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Hm, ja, sorry, ik ken het gevoel

Maar ik wilde er nog even bij zeggen dat ik ze gevacumeerd heb gegaard.

Daardoor blijven alle sappen binnenboord, zoooooooo lekker

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Over 2 weken gaan we weer een berg worsten roken. En die week daarna lekker wat spek. Yeah De kast is al lekker 'ingerookt', af en toe doe ik even het deurtje open en ruik ik aan de rokerige binnenkant

 

In de kleinere ton roken we nu vooral koud. En de grotere tijdelijke kast is nu voor warm roken.

 

Ik heb vorige week wat worsten, kaas en kinnebakspek koud gerookt (kaasje is hier nog ongerookt)

IMG273550871455556466.JPG:

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Dat ziet er weer uit als een waar feestje

 

geniet er van

 

Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

  • 9 maanden later ...
Geplaatst:

Aohhh... kreun...

Geplaatst:

2016-12ham-en-spek-367581482079598.JPG

 

Vv-ham, vv-spek en rode peper.

Twee maal een volle smoker (koud).

Smullen

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic