Jump to content

Mijn rookoven


draadman
 Share

Recommended Posts

Deze droge worst hebben we nog niet zelf gemaakt maar voor m,n werk zat ik in vlissingen

En daar heb ik een slager gevonden waar ik voor een nette prijs al zo,n 20 kg

natte droge worst heb gekocht .Die is inmiddels gerookt met beuken mot zo,n 5 uurtjes

Ze smaken verukkelijk. het meeste licht in de vriezer en een aantal hangt te drogen .

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ben ik wel wat jaloers op. Daartegen is mijn rookdoos wel heel klein. 'k Zou ook niet weten waar ik zo'n grote kasten onderdak zou kunnen brengen.

Ik gebruik mijn doos dan ook alleen om echt te koken. Was daar trouwens een topic over begonnen:

Rookdoos / roken

De worsten die je gebruikte, zijn dat gewoon verse kalfsworsten (of andere mengeling worsten) van bij de slager?

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Link to comment
Share on other sites

Op mijn zoektocht op het ned stuite ik op dit stukje

 

Alleen de wat hardere groentesoorten zoals bloemkool, broccoli, knolletjes, uiringen, knoflook en

ook champignons en andere paddestoelen kun je roken en vervolgens in een salade verwerken of gaarstomen.

Ook hiervoor geldt: Gewoon de stoute schoenen aantrekken en proberen!!

Reken op een rooktijd - afhankelijk van de stevigheid van de groente - van 10 tot 20 minuten.

 

Aangezien ik toch aan het expirimenteeren ben Wat willen jullie dat ik uitprobeer

dan doe ik het gewoon en mochten we het oveleven lezen jullie hier het resultaat

Link to comment
Share on other sites

Ik maakte in mijn oventje al: tomaten, kaas, zalm, kabeljauw, walnoten, ... Ik weet dat er toen bij de tomaten nog iets in lag maar kan me niet meer herinneren wat juist.

Ik heb hem nog maar van begin september.

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Oeps, dan gebruikt zo'n grotere oven voor hoeveelheden die in één of hoogstens in twee keer (inschatting van de kazen) in mijn sleetje gaan wel heel wat meer mot?

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Zo mensen daar ben ik weer eens laatste tijd druk gehad met prive en werk

Maar vandaag was het zover we hebben de eerste verse zelfgemaakte rookworst

samen met ab hebben we zo een 12 rookworsten gemaakt .

m,n net aangeschafte molen

 

p101036921011327784356.JPG

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Zoww dat is beterder

ze hangen nou te drogen morgen gaan we ze roken

denk een uurtje of 6 op bueken mot

 

Thnx pieter 1 ja het heeft wat gekost mar ik ben over al van af en het is kompleet.

 

appelvrouw ik ben nieuwschierig naar je resultaat

Link to comment
Share on other sites

Hoe de kast eruit ziet kan ik je nu al vertellen ...denk jezelf een oude Franse plee in, van half uit elkaar vallend hout..oud ijzer erop als dak...dichtgemaakt met een verroest ijzerdraadje..dan zit je aardig in de buurt

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...