Jump to content
draadman

Mijn rookoven

Recommended Posts

Mijn rookkast

Ik heb via mp een rvs kast gekocht en de rookoven er in geplaatst

hiermee doen we kip file,s zalm forel ect ect1232_9bb43e05fcb05de50510d865bde137d7.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze droge worst hebben we nog niet zelf gemaakt maar voor m,n werk zat ik in vlissingen

En daar heb ik een slager gevonden waar ik voor een nette prijs al zo,n 20 kg

natte droge worst heb gekocht .Die is inmiddels gerookt met beuken mot zo,n 5 uurtjes

Ze smaken verukkelijk. het meeste licht in de vriezer en een aantal hangt te drogen .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben ik wel wat jaloers op. Daartegen is mijn rookdoos wel heel klein. 'k Zou ook niet weten waar ik zo'n grote kasten onderdak zou kunnen brengen.

Ik gebruik mijn doos dan ook alleen om echt te koken. Was daar trouwens een topic over begonnen:

Rookdoos / roken

De worsten die je gebruikte, zijn dat gewoon verse kalfsworsten (of andere mengeling worsten) van bij de slager?


Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is mijn keuken in de schuur geheel uit rvs

ik heb hem afgelopen voorjaar overgenomen van iemand die hem zelf heeft gebouwd

 

 

1232_ad5ec1d0aff41a6409fa4bc9b1054c73.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja hilde wij hebben een aantal jaren terug een behoorlijk vrijstaand huis met twee flinke schuuren

gekocht.Dan heb je ook de mogelijkheid om een en ander te doen .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op mijn zoektocht op het ned stuite ik op dit stukje

 

Alleen de wat hardere groentesoorten zoals bloemkool, broccoli, knolletjes, uiringen, knoflook en

ook champignons en andere paddestoelen kun je roken en vervolgens in een salade verwerken of gaarstomen.

Ook hiervoor geldt: Gewoon de stoute schoenen aantrekken en proberen!!

Reken op een rooktijd - afhankelijk van de stevigheid van de groente - van 10 tot 20 minuten.

 

Aangezien ik toch aan het expirimenteeren ben Wat willen jullie dat ik uitprobeer

dan doe ik het gewoon en mochten we het oveleven lezen jullie hier het resultaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik maakte in mijn oventje al: tomaten, kaas, zalm, kabeljauw, walnoten, ... Ik weet dat er toen bij de tomaten nog iets in lag maar kan me niet meer herinneren wat juist.

Ik heb hem nog maar van begin september.


Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou vanmiddag weer bezig geweest maar dan met kaas

eerst de kast aan steken met eiken houtjes

achterste is motzarella

middelste is brie

de voorste is een jong belegen

En als de kaasjes klaar zijn

we hebben ze net geproefd jummi jummie

 

 

 

1232_e757cd8d7b31417986189d34e5f29040.jpg1232_e3fefc62a6b6142324cd0584c4e01fb7.jpg

1232_4866bac4b91302ba626c34b5ff266b03.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

is dat het enige hout wat je voor het roken gebruikt??? niet meer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn rook"slee" (de bak trekt namelijk op een braadslee) is zo'n 40 cm x 25 cm (schat ik) en daar doe ik zo'n 2 à 3 soeplepels mot in.


Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat weinig...ik had zoveel meer verwacht...

ik heb een oude oven. misschien dat ik die kan om toveren in een rookkast

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen idee. Ik ben niet zo'n knutselaar en heb helemaal geen technisch aanleg. Misschien moet je eens gaan rondneuzen in de "Doe het zelf" rubriek?


Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Share this post


Link to post
Share on other sites
is dat het enige hout wat je voor het roken gebruikt??? niet meer?

Nee op het momend dat ik de kast dicht gooi gebruik ik ongeveer een emmer met beuken mot

en komt de temp niet boven de 15/20 graden de beuken mot smeult heel rustig weg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oeps, dan gebruikt zo'n grotere oven voor hoeveelheden die in één of hoogstens in twee keer (inschatting van de kazen) in mijn sleetje gaan wel heel wat meer mot?


Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo mensen daar ben ik weer eens laatste tijd druk gehad met prive en werk

Maar vandaag was het zover we hebben de eerste verse zelfgemaakte rookworst

samen met ab hebben we zo een 12 rookworsten gemaakt .

m,n net aangeschafte molen

 

p101036921011327784356.JPG

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoww dat is beterder

ze hangen nou te drogen morgen gaan we ze roken

denk een uurtje of 6 op bueken mot

 

Thnx pieter 1 ja het heeft wat gekost mar ik ben over al van af en het is kompleet.

 

appelvrouw ik ben nieuwschierig naar je resultaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...