Jump to content

Kroketjes


appelvrouw

Recommended Posts

ruim 500 gram soepvlees, varken, koe, kalf of kip..of garnalen natuurlijk( of broccoli/kaas/enz)

1 ui of sjalot gesnipperd

60 gram boter

60 gram bloem

1/2 liter bouillon

nootmuskaat, tijm, peterselie

paneren:

bloem

paneermeel

losgeklopte ei

 

Voorbereiding

Snijd het vlees fijn.Fruit een uitje in de boter totdat hij glazig is, voeg dan de gezeefde bloem in een keer toe.Goed roeren, en even zachtjes laten doorbraden. Voeg de bouillon er scheutje voor scheutje aan toe, steeds roeren totdat het weer gaat pruttelen en de klontjes eruit zijn..dan weer een scheut. Schep het fijngehakte vlees door de saus,de kruiden, proef op zout en peper en laat de ragout helemaal afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast, of vries in.

Haal de ragout vlak voor verwerking uit de koelkast. Vorm met de handen lange ronde staven (kroketten) of balletjes (bitterballen), niet te dik, anders moeten ze te lang in de frituur. Zet drie diepe borden klaar, één met bloem, één met losgeklopt ei, en één met paneermeel. Haal de kroketten of bitterballen achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel. . Let erop dat de kroketten compleet gepaneerd zijn, zodat er tijdens het frituren geen barsten in de korst komen, en de vulling in de olie gaat zwemmen.

Ik heb de kroketten daarna ingevroren, dan heb je minder kans dat ze uit elkaar vallen in de frituur.

 

Verhit de frituur 180 gr.C. Frituur de kroketten tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4 tot 8 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Edited by Guest

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hoi, het lijkt mij heerlijk,maar wat doe je met dat vlees? braad je dat eerst of kook je het? dank je voor je antwoord Jeanne

 

Ha Jeanne, dat is soepvlees, dus vlees dat getrokken is voor de bouillon. Ik las ook ergens iemand die voor de bouillon en het vlees gewoon zo n potje met bouillon en vlees had gekocht..

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Jorieke: zeker wel! Mijn frituur is eergisteren stuk gegaan, en nu gaat alles gewoon ouderwets in zo`n pannetje met netje.

Jeanne: Pakjes avond nu al? ik heb het gevoel dat het nog lang niet zover is. Hier is ook een Sint, maar die komt en gaat op 6 december..niets ervoor. Ik zou één kroketje proberen van te voren, alhoewel je het risico loopt dat je ze allemaal in een keer opeet..zoals wij

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Wat voor een netje? Tegen het spetteren bedoel je?

Met pakjes 'avond' (4 december) eten we wat lichters hoor, aangezien we onszelf ook al volproppen met allerlei ander lekkers.

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Hallo appelvrouw, vanavond heb ik het gemaakt, ze liggen nu in de vriezer, 2 heeft mijn man vanavond geproefd, en ja echt lekker vond hij ze, ik zelf lust geen snacks of patat of wat dan ook, was alleen in de supermarkt de tijm vergeten, kan je mij zeggen wat een toevoegende waarde is van de tijm? maar een super recept, goed uitgelegd had geen last van klontjes of zo, voor herhaling vatbaar, bedankt voor je recept, jeanne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...