Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Selderij in Béchamel


snekermoestuin

Aanbevolen berichten

Voor 4 personen

25 g boter, plus eits extra's voor de schaal

1 kg bleekselderij, schoongemaakt

1 hoeveelheid bechamel*

40 g parmezaan, vers geraspt (bji Lidl per 100 gr, Albert Heijn per 40 gr.)

zout

 

Verhit de oven tot 200C en beboter een ovenschaal. Halveer de stengels selderij in de lengte, kook ze 10 minuten in water met zout, laat ze uitlekken en leg ze in de ovenschaal. Lepel er de bechamel overheen, leg er klontjes boter op en bestrooi het geheel met parmezaan. Zet het 15 minuten in de oven of tot het goudbruin is en borrelt.

 

Dit is een makkelijk te maken recept welke ik afgelopen week voor het eerst geprobeerd heb. Heerlijk smeekte de selderij. De Bechamel en parmezaan eroverheen maakt het mooi af. De klontjes boter geven een mooie goudbruine kleur aan het gerecht. Een basisrecept (makkelijk zelf te maken) heb ik op m'n blog staan. Voor de liefhebber wil ik het wel toevoegen.

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...