Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

  • 1 year later...
Geplaatst:

@arja

Pepers inmaken op z’n Turks met foto’s


Ik heb in zo’n IKEA voorraadpot 8 teentjes knoflook, 1/3 azijn, 1/2 kg tomaat en al mijn pepers die ik nog had en wat groene pepers van de Turkse winkel die sivri biber heten.
Flink aangedrukt zodat alle tomaat erbij past. Die saus die overblijft vind ik nl heel lekker. Aftoppen met wat water. Beetje op gevoel allemaal. Als het zo zout is dat het vocht veeeel te zout is en niet lekker smaakt, moet er wat meer water bij. Dus proef vooral even. Ik heb nu 2 eetlepels zout erbij gedaan.

355ca90ddd4994a3ff608da7b32ae40c.jpg

683745830c8d91844e90b628db0486c3.jpg
0348147002ae120e4d52e24c1df68005.jpg

  • Thanks 3
  • 1 maand later ...
Geplaatst: (aangepast)

Wat een leuk topic! En erg lekker ook. Heb dat al eerder geschreven, maar heb het topic daarna ook weer helemaal uit het oog verloren. Druk, druk en nog eens veel te druk hier.

Heb zelf voorlopig nog niet veel tijd om uren in de keuken te staan, maar dat komt wel weer. En dan ga ik zeker het een en ander hiervan proberen. 

aangepast door Flup
  • Like 4
  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

@Mellie ik heb het Tarhana-recept uit mijn boek even hier gezet omdat ik benieuwd ben naar je mening, of het een beetje in de buurt komt. Wel in jouw topic, hoop dat je dat niet erg vindt. Als het niks is, haal ik het vanzelfsprekend direct weer weg 😃. Het intrigeerde me omdat het zo anders is, als zelf gemaakte soepbasis. En lang houdbaar.

 

 

IMG_7112.jpeg

IMG_7113.jpeg

  • Like 2
Geplaatst:

Geen punt @dahli ik was ook wel heel nieuwsgierig naar je recept. Ik heb even gegoogled, en het ligt er maar net aan waar je vandaan komt of je er wel of geen kikkererwten in doet. Wij doen zonder, dus het was me ook onbekend. Maar het kan dus wel schijnt.
Standaard ingrediënten zijn tomaat, ui, knof, puntpap, yoghurt en bloem.
Maar 2 dagen drogen red je denk ik niet. Sja. Het is wel een minimale hoeveelheid. Misschien dat dat lukt.

Ik heb een recept van een website waar ik vaak van kook. Recepten die ik met en gerust hart zou maken. Lijkt wel qua inhoud op jouw recept, dus het zou zo maar kunnen!

  • Like 2
Geplaatst: (aangepast)
22 minuten geleden, Mellie zei:

Recepten die ik met en gerust hart zou maken.

Dank voor je reactie! Ik ga het in de zomer een keertje proberen te maken. Dan gaat het drogen sowieso beter dan nu. Zoals gezegd lag het lintje er niet voor niets tussen 😉. Ben in ieder geval blij van je te horen dat het recept op hoofdlijnen wel klopt en niet de ‘Hollandse’ variant is. Daar koop je geen, in dit geval Turks, kookboek voor 😊. Leuk om het filmpje trouwens te zien, dat geeft ook een beetje beeld bij de verschillende stadia. 

aangepast door Dahli
  • Like 2
Geplaatst:

@woldistel…. Vast wel. Het gaat erom dat het droogt. Maar ze zeggen in het filmpje dat het niet te droog mag worden omdat je het dan niet kan verkruimelen. Dus daar wel op letten! Ben zo benieuwd naar jullie vorderingen.

  • Like 2

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...