Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Mosterd


Jorieke123

Recommended Posts

Zullen we mosterd maar in de kruiden catagorie plaatsen?

Ik heb een dit jaar een klein veldje vol mosterd planten geoogst. Met plant en al in lakens gedaan en doe samen geknoopt en opgehangen om verder te drogen.

1 van die lakens heb ik gisteren geslagen en geschopt ( ) zodat de zaadjes los zouden laten van de takjes en uit de hulsjes. Onderin dat laken heb ik een gat geknipt, en met een bak eronder ving ik alle zaadjes op.

Natuurlijk zat er nog heel veel puin en rotzooi tussen, dus heb ik geprobeert te zeven. Dan nog blijven er veel velletjes over.

Ik heb toen de hele bups onder water gezet, en bijna alle zaadjes zonken. Dus ik kon het drijvende spul wegdoen, en de zaadjes weer te drogen leggen. Ik heb op zich een aardige oogst... maar er zijn wat dingen die volgens mij beter konden.

 

- de oogsttijd was lastig.. de zaadjes worden niet allemaal tegelijk rijp. Dus te vroeg oogsten is nog veel groene zaaddozen. En te laat oogsten is veel wegspringende zaadjes (omdat ze te droog waren).

- samen met alle velletjes, bleven er ook aardig wat zaadjes drijven. Zelfs na herhaaldelijk roeren en zorgen dat ze nat werden. Op zich niet erg, er blijft genoeg over... maar het is toch jammer. Iemand een idee?

- de zaadjes zijn bijna allemaal goudgeel, maar er zitten ook grijzere zaadjes tussen. Die zonken dus wel, maar zijn ze niet rijp? of juist te rijp? Ik zal morgen een foto plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...