Olive Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 PALING MET PIMPERNELSAUS: Ingrediënten 1 kg paling 2 el bloem 3 sjalotten 100 g boter 200 g pimpernelblaadjes 2 eierdooiers 1 citroen 1 dl witte wijn peper zout 100 g kervel Bereiding Snij de paling in stukken en haal hem door de bloem. Hak de sjalotten en stoof ze in de boter. Voeg de paling toe en laat 5 min stoven. Doe de gesnipperde pimpernelblaadjes erbij en laat gedurende 5 min sudderen. Maak een saus met de eierdooiers, het sap van de citroen en de witte wijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus bij de paling en laat goed opwarmen. Neem de pan van het vuur en roer er als laatste de zeer fijn gesnipperde kervel onder. Serveer met een stevige bruine boterham met echte boter. ABRIKOZENCONFITUUR MET PIMPERNEL Ingrediënten 1 kg abrikozen 1/2 l water 800 g suiker 2 à 3 amandelen 2 el gesnipperde pimpernelblaadjes Bereiding Halveer en ontpit de abrikozen. Kook de pitten in 1/2 l water. Blancheer de abrikozen en verwijder de velletjes. Doe de suiker in een kom samen met de geblancheerde abrikozen, de amandelen en 2 dl kookvocht van de pitten. Laat dit geheel gedurende 10 min koken onder voortdurend roeren. Voeg er de laatste 5 min gesnipperde pimpernelblaadjes aan toe en breng nog even tot aan het kookpunt. Giet de confituur in potten en laat afkoelen. PIMPERNELCAKE Ingrediënten 2 eieren 100 g suiker 150 g zelfrijzende bloem 150 g gesmolten boter 1 el fijngehakte pimpernelblaadjes 100 g gehakte noten Bereiding Klop de eieren samen met de suiker tot een romige massa. Voeg er de bloem, gesmolten boter, gehakte pimpernelblaadjes en noten aan toe en meng grondig. Doe het mengsel in een beboterde cakevorm. Strooi er nog wat pimpernel en noten overheen en bak gedurende 30 min in een voorverwarmde oven van 160°C. Quote If you have a garden and a library, you have everything you need. ~ Cicero
appelvrouw Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Dank Olive, vooral de jam lijkt me wel wat, ik ben gek op jam met kruiden. Wat denk je, zou de smaak in de cake nog wel te proeven zijn na zo verhit te zijn? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Olive Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Ik vraag me dat ook af. Heb het wel in de tuin maar gebruikte het alleen maar in de sla dus dit leken me wel leuke recepten die ik nog een keer wil uitproberen. Omdat er druk over werd gesproken in het kruidendraadje dacht ik dat er vast wel meer mensen waren die hier iets mee konden. Quote If you have a garden and a library, you have everything you need. ~ Cicero
appelvrouw Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Gelijk heb je, dank! Ik heb er ook nog een..Pimperneldrank:Kneus een half dozijn pimpernelstengels met hun blaadjes en doe dit in een grote kan. Begiet dit met een fles droge witte wijn, drie glazen sherry en een in partjes gesneden citroen. Laat dit 2 uur staan, voeg dan suiker na smaak toe en een liter spuitwater..serveeer met ijsblokjes. Zouden ze droge of zoete sherry bedoelen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.