appelvrouw Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 JAA IJS!!!...Goed idee Yo. Jouw kaasje lijkt me ook wel leuk..als de ventjes weg zijn ga ik dat proberen.(zonder koriander) Een Kefir Shake kan ook natuurlijk.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Pasteuriseren inderdaad.Op wikipedia noemen ze 72 graden als temperatuur. Steriliseren is nog heter volgens mij. 120 graden? Steriliseren is toch niet tot 120 graden? Ik moet het even opzoeken..Dit zijn mijn (voor de laatste keer schoongespoelde kefirtjes ( net hersentjes vind ik) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Steriliseren van melk is inderdaad bij 120 graden. zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Melk_%28drank%29 Quote
hansm Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Kan en mag je heel veel van die snotjes in een glas melk doen dat het lekker dikke yogurt wordt ?Of werkt het niet zo, hoe meer snotjes hoe dikker de melk gaat worden ? Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Je kunt 5 tot 10% er in doen, en dan na 1 dag zeef je het en zet je het nog een dag weg. Dan is het al een stuk dikker. Meer korrels maakt dat het sneller gaat, en dus dat je ook snel iets veel te zuurs hebt. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Oke dat ga ik uitvogelen, eet iemand het gewoon als yogurt ? Quote Players only love you when they're playing.
Thessa Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 @Geedee: dat kaasje ziet er goed uit ! hoe lang heb je de kefir dan in de melk gelaten ?en hoe was de verhouding dan ?wat een vragen he maar dit wil ik ook ik heb hem nu 24 uur staan en net geproefd is eigenlijk heel zacht van smaak en net karnemelk pfffttt.....gelukkig ik had er weer eens weinig vertrouwen in ik heb donderdag een verjaardag lijkt me wel lachen om het voor de visite neer te zetten en niets te zeggen.....anders proberen ze het toch niet Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Thessa Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Dat zou toch echt wel nu moeten zijn De stam was echt groen...als hij t niet gaat doen zoek ik een nieuwe boom voor je in het bos en dan kom ik hem persoonlijk brengen( ik zeg niet wanneer ) vandaag nog niets te vinden aan die boom van je kom maar langs Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
geedee Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 @Thessa:Hij moet na 2 dagen kefir in de melk...wél door een theedoek(zonder de snotjes dan die zijn er vooraf uitgezeefd) een nacht uitlekken...en dan houd je dat goedje in dat glazen theekopje over(van mn foto) De verhouding weet ik niet....7 dagen oude snotjes van bij jorieke in 200 ml ongeveer halfvolle melk en dat 2 dagen......sorry...ik doe echt maar wat.....en eet t ook nog op Quote
Erny Geplaatst: 29 mei 2012 Geplaatst: 29 mei 2012 Hee Geedee.... je zei net dat je zou gaan slapen!! Maar... door die roomkaastoepassing van de kefir begin ik ondertussen ook wel wat meer geinteresseerd te raken in het Kefir gebeuren.... hmmmLaat wel weten wanneer ik klaar ben om ook wat snotjes te huizen.... Volg het vol interesse... Quote
geedee Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 Ja ik was ook moe....mn vingers sliepen al half op het toetsenbord @hansm...ik heb nu 3x als yoghurt gegeten....wel met de paardenbloemstroop van Thessa erdoorheen, want zure yoghurt vind ik Quote
greetje11 Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 Ik heb vandaag de snotjes ontvangen.Zal het eens uitproberen. Quote
Thessa Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 @Thessa:Hij moet na 2 dagen kefir in de melk...wél door een theedoek(zonder de snotjes dan die zijn er vooraf uitgezeefd) een nacht uitlekken...en dan houd je dat goedje in dat glazen theekopje over(van mn foto) De verhouding weet ik niet....7 dagen oude snotjes van bij jorieke in 200 ml ongeveer halfvolle melk en dat 2 dagen......sorry...ik doe echt maar wat.....en eet t ook nog op ehe...ik heb hem net 2 uur geleden door de theedoek laten uitlekken voor ik dit las, en bedacht me net.....shit nu zietten de kefir korrels er nog in snel naar het forum opzoeken.....trouwends wel een hele mooie dikke droge substantie al hoor na 2 uur uitlekken. nu alles maar terug kiepen en als nog proberen de korrels er uit te zeven.....en weer laten uitlekken...... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
geedee Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 Al doende leert men...las ik net in een ander topic ....dus volhouden maar en stug doorgaan.....ik heb vanochtend weer een hele lekkere portie paardenbloemstroop-yoghurt verorberd Quote
Indy Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 Ik laat het altijd een nachtje staan in een kaasdoek,de volgende ochtend ligt de wei onderin,en de kefir is mooi ingedikt.Deze keer gemaakt met paardenbloemstroop en gehakte walnoten..LEKKER!!! Quote
appelvrouw Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 En wat doe je met de wei Indy? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 Eigenlijk niks,ik weet ook niet wat je er mee kan.Drinken vind ik niet lekker.Met de kefir en honing ga ik een kwarktaart proberen.Zelfs de huisgenoten vonden dit lekker,dus in taartvorm zal ie zeker smaken. Quote
Thessa Geplaatst: 30 mei 2012 Geplaatst: 30 mei 2012 @Thessa:Hij moet na 2 dagen kefir in de melk...wél door een theedoek(zonder de snotjes dan die zijn er vooraf uitgezeefd) een nacht uitlekken...en dan houd je dat goedje in dat glazen theekopje over(van mn foto) De verhouding weet ik niet....7 dagen oude snotjes van bij jorieke in 200 ml ongeveer halfvolle melk en dat 2 dagen......sorry...ik doe echt maar wat.....en eet t ook nog op ehe...ik heb hem net 2 uur geleden door de theedoek laten uitlekken voor ik dit las, en bedacht me net.....shit nu zietten de kefir korrels er nog in snel naar het forum opzoeken.....trouwends wel een hele mooie dikke droge substantie al hoor na 2 uur uitlekken. nu alles maar terug kiepen en als nog proberen de korrels er uit te zeven.....en weer laten uitlekken...... wat lekker zeg !!het is gelukt !! eerder een smeer kaasje gegeten als de melk/yogurt gedronken ik had er peterselie , zout, peper , paardenbloemstroop en wat sla olie met kruiden door gedaan, jammieen ook nog over voor de visite , ik heb het tussen plakjes salamie verstopt en ga het pas vertellen wat ze eten als de mondjes netjes leeg zijn het zijn niet zo van die helden de meeste Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Jorieke123 Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Van de wei kan je weer pannenkoeken bakken. Of het gebruiken in brood. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
geedee Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Gebruikt je die wei geheel in plaats van melk Jorieke? Ik ben niet zo'n pannenkoekdeskundige.. ..maak ze een heel enkele keer....2 eetl meel, 1 ei, 1 eetl. suiker , snufje kaneelpoeder en een glas melk...mixen..bakken....klaar.....nog steeds het "recept" dat mn vader me als tiener leerde.... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Ja, gewoon melk vervangen door wei. Ze worden wel een beetje anders hoor, niet precies dezelfde pannenkoek. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Om alles te proberen in een week heb ik nu een uitlekplekje voor de kruiden-kefir-kaas..tijm peterselie knoflook en honing? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
greetje11 Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Ik heb de snotjes niet afgespoeld gisteren...... Maar zo in een schone pot gedaan en toen melk erbij.Het is nu nog net zo dun als melk.Dus geen yoghurtachtig ietsZou het nog goed komen Ik dacht gelezen te hebben dat er onder in de pot iets doorzichtigs zou komen wei achtig.Heb net al die pagina's hiervoor/over gelezen en nu al weet ik het niet meer Quote
geedee Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Heb je eens aan de melk geproefd greetje?....mogelijk duurt het de eerste paar keren iets langer....volle melk werkt sneller dan magere ....en ik zag ook niks van waterige wei onderin het bakje....maar het wordt wél dikker en zuurder....anders moet je tussendoor eens even roeren en het geheel 2 dagen laten staan. succes Quote
greetje11 Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 dank je , heb inderdad geroerd niet geproefd.Zal ik zo even doen. Staat nu in de kast moet het in de koelkast. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.