Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik ben de laatste tijd volop verschillende groente aan het fermenteren. Nou krijg ik af en toe een soort laagje schimmel op het wateroppervlak. Nu ben ik benieuwd of dit ook de groente aantast die onder water staan? Of is dit verder geen probleem?Bijgevoegd een foto. 

47B3CFB9-7598-43D1-9FF3-632A78E0BA47.jpeg

Geplaatst:

Maar kan je het verder wel gewoon eten? Of zorgt het er ook voor dat de stammen op de groente worden aangetast? 
 

Ik heb overigens het water afgegoten en de groente in een nieuwe schone pot overgeheveld en wat extra zout toegevoegd. Kijken of dit nog een verschil maakt.  

Geplaatst:

je kunt t wegscheppen en de rest gewoon eten

verversen hoeft niet en helpt ook niet bij kaam

 bij zuurkool dan, 1 % zout  andere groenten doe ik niet

Geplaatst:

Oke dank voor de reactie.  Ik heb nog één vraag. Tijdens de fermentatie ontstaan er luchtbellen tussen de groente. Is het goed om deze weg te halen om de groente vervolgens weer door te laten fermenteren? Of kan je dat beter niet doen? 

Geplaatst:

luchtbellen wil je niet, melkzuurbacteriën die het werk doen willen anaeroob = zonder zuurstof

(dus ook liever geen lucht aan de bovenkant toelaten)

wsnlk zijn het kooldioxidebellen gevormd door de bacteriën, die wil je wel laten ontsnappen via klein beetje optillen van het deksel of een waterslot

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...