Cees T Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 (edited) Hallo allemaal. Ik vroeg me af of het normaal is dat de ingemaakte appelmoes (inkoken, pot op de kop, 'klik' en klaar) na verloop van tijd rood / bruin kleurt. Idem perenmoes. Lijkt mij 'gewoon' een soort van oxidatie; toch maar op eten? PS ik weet van de discussie over potten op de kop, maar houd eraan vast. Dus die discussie hoeft voor mij niet... PS, PS, het lijkt misschien dat ik me niet heb voorgesteld, maar kon mijn oude log in gegevens nergens vinden... Edited May 15, 2022 by Cees T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Hmm, geen idee… eet appelmoes altijd direct op eigenlijk en als er wat overblijft, dagje later ofzo. Ben er ook wel nieuwsgierig naar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Hm, mijn appelmoes verkleurt eigenlijk niet, ja misschien iets donkerder maar niet echt een andere kleur ofzo. Doe je er suiker bij? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cees T Posted May 15, 2022 Author Share Posted May 15, 2022 @Jorieke123 Ja, juist om de houdbaarheid te vergroten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caatje Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Mijn potjes van vorig jaar verkleurden ook (die van het jaar daarvoor niet). Vooral de delen die in het licht stonden. Ik vermoed dan ook dat licht de oorzaak is want de appelmoes was nog prima te eten en onveranderd van smaak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cees T Posted May 16, 2022 Author Share Posted May 16, 2022 mmm. ze stonden hier vrij donker. Maar het bericht van Caatje is hoopgevend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaelizabeth Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Als je er kaneel door hebt gedaan verkleurt het ook meer. Blijven hier ook zo ongeveer onbeperkt eetbaar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.