Jump to content

ingemaakte appelmoes verkleurt


Cees T

Recommended Posts

Hallo allemaal. 

 

Ik vroeg me af of het normaal is dat de ingemaakte appelmoes (inkoken, pot op de kop, 'klik' en klaar) na verloop van tijd rood / bruin kleurt. 

Idem perenmoes. 

Lijkt mij 'gewoon' een soort van oxidatie; toch maar op eten?

PS ik weet van de discussie over potten op de kop, maar houd eraan vast. Dus die discussie hoeft voor mij niet...

 

PS, PS, 

 

het lijkt misschien dat ik me niet heb voorgesteld, maar kon mijn oude log in gegevens nergens vinden...

Edited by Cees T
Link to comment
Share on other sites

Mijn potjes van vorig jaar verkleurden ook (die van het jaar daarvoor niet). Vooral de delen die in het licht stonden. Ik vermoed dan ook dat licht de oorzaak is want de appelmoes was nog prima te eten en onveranderd van smaak.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...