Jump to content

Poffert in tulband in creuset pan


thea

Recommended Posts

Poffert kan ook: het recept: 250 gr zelfrijzend bakmeel /2 dl lauwe melk /120 gr rozijnen of krenten of samen /1 ei mespuntje zout/zakje vanille suiker .alles roeren tot een stevige deeg (brooddeeg) . deeg in de poffertvorm de helft van de trommel vullen.dan in een pan met water (niet helemaal onder water).ongeveer 1 uur water aan de kook houden .Poffertvorm voor het gebruik insmeren met boter en dan vorm en deksel met paneermeel of gries bestrooien. Recept kruidkoek:250 gr bloem 100gr boter 200 gr donkere bastersuiker 1. 1/2 dl melk ( ik gebruikte 2.1/2 kefir) 4 theel bakpoeder 4 theel kaneel 1 theel kruidnagelgruis 1/2 theel peper 1/2 gesarpte nootmuskaat 1/2 zout of 4 theel koekkruiden en.100gr sukade en krenten.2 uur in de pan.

 

 

Dit kan je ook in je creuset pan (28 cm)maken en daar een gewonen tulband vorm in zetten met water (gietijzer ook de deksel) probeer maar kan op de kachel.

We hebben zelf een speksteen kachel met eenkook/bak gedeelte erop.

Ideaal voor drogen koken van erten/bonen sudderen enz

Edited by Guest

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Deze heb ik vanmiddag even gemaakt met de foto's ,er zitabrise enkrenten en cranberry in deze poffert.

Geen boter of olie maar 1xei met melk.En de vorm nu met boekweit gruis de vorm in gevet. 2 uur was de kooktijd.ben met gekookt water begonnen.p103085399291328977117.JPGp1030855a36191328977171.jpgp103085767931328977251.JPG

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

 

Dit kan je ook in je creuset pan (28 cm)maken en daar een gewonen tulband vorm in zetten met water (gietijzer ook de deksel) probeer maar kan op de kachel.

Kijk dat geeft de burger moed. Wil ook graag na Joriekes verhalen hier, nog eens met de wonderpan aan de slag. Pan gaat niet passen op kachel, maar volop creuset pannen hier. Is dat te gebruiken op gas, klein pitje?

Link to comment
Share on other sites

Thea ik ben nu de poffert aan t voorbereiden.. ik neem aan dat abrise abrikozen zijn? Zit er geen suiker in behalve de vanillesuiker? Ik denk dat mijn creuzet erg ruim om de cakevorm zit..zou dat een bezwaar zijn?

(Of zou ik de vorm moeten afdekken met alu-folie..ik ben zo bang dat het erg vochtig gaat worden...)

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Nee er zit geen suiker in ,voor de poffert gaat het op het laatst met boter en suiker op je bord.

Als de pan te groot is ,is niet erg het water hoogte ongeveer de half van de tulbandvorm.Ik zou het niet bekleden de vorm.en niet te gauw kijken,hoor.succes

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Oeps ik heb al gekeken ( het is aan t rijzen)..en had er toch een deksel op gedaan..bovendien het water tot 2 cm onder de rand van de tulbandvorm.. en de kachel roodgloeiend gestookt..de vorm danst door de pan

Haha ik zal nog wat moeten oefenen...

Meer foto`s volgens al de poffert klaar is

img411136991329064834.jpgimg411242641329064848.jpg

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Heb net vanmiddag kruidkoek gemaakt in de tulband en pan.

Niet goed ingesmeer de vorm want hij kwam niet heel er uit.

Maar hij smaakte heerlijk.

Recept kruidkoek:250 gr bloem 100gr boter 200 gr donkere bastersuiker 1. 1/2 dl melk ( ik gebruikte 2.1/2 kefir) 4 theel bakpoeder 4 theel kaneel 1 theel kruidnagelgruis 1/2 theel peper 1/2 gesarpte nootmuskaat 1/2 zout of 4 theel koekkruiden en.100gr sukade en krenten.2 uur in de pan.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

De poffert is lekker. Ik had er walnoten ingedaan, maar dat hoef je niet te doen..beter meer krenten ed. kruidkoek ga ik volgende x proberen..jammer dat ik geen karnemelk heb. Ik moet ook maar eens aan kefir raken..ik kan hier altijd verse melk halen bij de buurman. Zie ik het goed dat je meer kefir neemt dan je melk zou nemen?

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ja,kerif is lobbige dan melk ,het wordt niet zo nat/dun.

Ik maak ook van kefir verse kaas.

De tip van de dag: Bloem en meel zet je koel weg, maar als je gaat bakken dan eerst de meel of bloem warm maken. ik doe als ik het afgewogen heb in de magnetron 1 min op 360 w.

Je heb de beste resultaat zo voor de bakking of gist deeg.

Deze kruikkoek kan je goed snijden want er zit boter in en dan gaat het niet kruimelen.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...