Raxia Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Heeft iemand hier wel eens kaasstengels gemaakt? Vandaag geprobeerd, maar het resultaat is teleurstellend. Was een recept met cheddar, kerriepoeder, zout, boter, bloem en ei. Het is een beetje een hartig koekje geworden, maar de cheddar proef ik niet Iemand een lekker recept dat wel werkt? Of leuke manieren om mijn recept wat op te peppen? Zat al te denken aan rode peper er doorheen of wat italiaanse kruiden.. of gewoon 2x zoveel kaas En wat ga ik nu doen met deze zielige 'kaas'stokjes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Ik moet even zoeken, gaan eten nu maar ik maak ze weleens en ze zijn makkelijk en vooral errug lekker Bladerdeeg, sesamzaadjes, geraspte kaas en ei heb je nodig.Weet alleen niet uit m'n hoofd hoe heet de oven moet! Ga zo in m'n map zoeken hoor! Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeanne-heijmans Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Mijn schoondochter maakt ook lekkere kaasstengels, zal het recept eens vragen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Bestaan denk veel manieren om ze te maken, maar bladerdeeg reepjes met wat er op werkt goed inderdaad (en is het simpelste denk ik), bestaan ook manieren om twee reepjes in elkaar te draaien waardoor je niet een saaie platte stengel krijgt. Hier een recept:http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/kinderen/feestjes_en_verjaardags_hapjes/kaasstengels-8569.html En bij je bestaande recept, wellicht wat meer kaas of een sterkere kaas wat smaak betreft? Of iets minder boter?? Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raxia Posted February 14, 2012 Author Share Posted February 14, 2012 Ik zie inderdaad een hoop recepten met bladerdeeg.. wel gek dat mijn kookboekje gewoon bloem en boter enzo gebruikt. Het werden ook meer hartige koekjes. Ik denk dat ik het later nog eens probeer met meer kaas en wat meer kruiden (kerrie, paprika ed) Heb de hele reutemeteut nu toch in huis.. en vind cheddar zo eigenlijk niet te eten xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Ik zie inderdaad een hoop recepten met bladerdeeg.. wel gek dat mijn kookboekje gewoon bloem en boter enzo gebruikt. Het werden ook meer hartige koekjes. Ik denk dat ik het later nog eens probeer met meer kaas en wat meer kruiden (kerrie, paprika ed) Heb de hele reutemeteut nu toch in huis.. en vind cheddar zo eigenlijk niet te eten xD Een beetje extra zeezout wil ook nog wel eens helpen om de smaak te versterken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astrid Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 hahaha grappig dat je dat zegt, dat Cheddar niet lekker is, wij wonen nu 10 jaar in Canada, maar koop nog altijd goudse kaas.Misschien helpt het als je oude Cheddar koopt, die smaak is een stuk pittiger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.