Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Vooruit met de geit(enrecepten)

Featured Replies

Geplaatst:

Beste allemaal,

Ben op zoek naar de lekkerste recepten met geit- of lamsvlees (schijnt onderling uitwisselbaar)

En dan met name voor stoofschotels. Maar andere gerechten mogen eigenlijk ook wel. 

 

Ik heb een crock pot / slowcooker, maar daar hoeft t niets mee te maken te hebben. Want heb ook fijne ouderwetse braadban hoor hahaha. 

 

Dank bij voorbaat voor het delen! 

 

Om zelf maar af te trappen ga deze een volgende keer proberen:

http://dedagelijksekost.nl/ik-heb-zin-in-iets-uit-de-slowcooker/mediterraanse-lamsbouten-uit-de-slowcooker/

Toch weer anders dan die ik vorige week at. Dat was meer lamssoep. Lekker hoor. Maar veel te nat en mja gewoon net níet zeg maar. 

 

 

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Ha Charly dank in het vertrouwen van mijn kook kunsten. Nog nooit, helaas heb ik geit gemaakt. O ja toch 1 x het was te droog weet ik nog. Ik denk trouwens dat veel recepten met lam uitwisselbaar zijn met geit. 
Enfin met veel plezier heb ik even het Franse web afgestruind en kwam ik dit recept tegen, misschien kan je er wat mee…

 

Totale tijd: 3 uur 45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten, Koken: 30 minuten, Rust: 3 uur

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg geit

3 teentjes knoflook

2 ui

1 citroen

1 eetl. gember

bouillonblokje

olie

Zout en peper

1 rode ui

5 gele bakbananen

Stap 1/3
Snijd je stukjes geit en spoel ze onder stromend koud water om ze te wassen.
 Droog de stukjes en doe ze in een diepe bak.
 Meng in een kom de geraspte knoflook, geraspte ui, citroensap, gemberpoeder, bouillonblokjes, scheutje plantaardige olie, zout en peper. Meng alles.
Stap 2/3
Giet dit mengsel over het geitenvlees en zet alles 3-4 uur in de koelkast.
 Verwarm je oven voor op 200 graden hete lucht en leg je stukjes geitenvlees erin (bescherm je oven eventueel met aluminiumfolie en bakpapier).
Stap 3/3
Geit zal veel water afgeven, dus bedruip je vlees regelmatig met de sappen.
 Draai de stukken ook af en toe om, zodra ze aan alle kanten goed gegrild zijn, is hij klaar!
 Te eten vergezeld van chikwangue(?) en/of makemba ( banaan) en natuurlijk een goede chilipuree!

 

216E77DD-C2B6-4988-8E53-09ABA8CE4FC3.thumb.jpeg.ccd2d8e2f76aa3758279adb3453de95f.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik ben groot fan van curry's. Eigenlijk is dat niets anders dan een stoofschotel, met lekkere specerijen. Meestal maak ik ze met lam, maar soms ook rund of vega. Dit is mijn basiscurry, ik vind 'm altijd geweldig. Geitenvlees heb ik nog nooit gegeten, moet heel lekker zijn als currygerecht.

 

20220818_230110.thumb.jpg.8afa6982a413b2f082c603a2d7ad910e.jpg

aangepast door Arja

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.