Jump to content

Featured Replies

Posted

Nog nooit pastinaak gegeten. Ik wil ze graag in de tuin, dus eerst maar gekocht om te kijken of we het lekker vinden. Ik zag vorige week in de Libelle een recept voor deze soep. We vonden het erg lekker...dat word pastinaakzaad kopen dus!

Smelt boter in een pan met dikke bodem. Toevoegen in stukjes: 750 gram pastinaken, teentje knoflook, 1 grote ui en een grote kruimige aardappel. Goed doorroeren en 5-7 minuten bakken. Dan een liter fond of groentebouillon toevoegen en het roersel 20-30 minuten laten sudderen. Daarna pureren. Breng op smaak met peper en zout en voeg 100 ml room toe. garneren met wat bieslook.

Bij dit recept stond dat je er 400 gram cantharellen bij kan bakken en bij de soep kan geven. Heb ik niet gedaan.

Eet ze!

Lekker Jootje!

Hij gaat op het menu van morgen..ik heb nog Pastinaken in het zaagsel liggen.

Als je zaad koopt, is het misschien een idee om een niet al te lange soort pastinaak te nemen..anders zijn ze wel erg lastig te oogsten!)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • Author

Grijns! Wist niet eens dat je korte en lange hebt! )) Maar korte lijkt me inderdaad handiger. Deze waren ook kort...als winterwortels zeg maar. Een van de leuke kanten van moestuinieren is dat je groente gaat eten die je van je leven nog niet gegeten hebt! Benieuwd wat je van het soepie vind!

Ik ga het uitproberen zodra de eerste oogst binnen is (duurt nog wel even dus )

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...