Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Pastinaaksoep.


jootje

Aanbevolen berichten

Nog nooit pastinaak gegeten. Ik wil ze graag in de tuin, dus eerst maar gekocht om te kijken of we het lekker vinden. Ik zag vorige week in de Libelle een recept voor deze soep. We vonden het erg lekker...dat word pastinaakzaad kopen dus!

Smelt boter in een pan met dikke bodem. Toevoegen in stukjes: 750 gram pastinaken, teentje knoflook, 1 grote ui en een grote kruimige aardappel. Goed doorroeren en 5-7 minuten bakken. Dan een liter fond of groentebouillon toevoegen en het roersel 20-30 minuten laten sudderen. Daarna pureren. Breng op smaak met peper en zout en voeg 100 ml room toe. garneren met wat bieslook.

Bij dit recept stond dat je er 400 gram cantharellen bij kan bakken en bij de soep kan geven. Heb ik niet gedaan.

Eet ze!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grijns! Wist niet eens dat je korte en lange hebt! )) Maar korte lijkt me inderdaad handiger. Deze waren ook kort...als winterwortels zeg maar. Een van de leuke kanten van moestuinieren is dat je groente gaat eten die je van je leven nog niet gegeten hebt! Benieuwd wat je van het soepie vind!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...