Geplaatst: 29 februari 201213 j Geïnspireerd door eerdere berichten over gemberwortel wilde ik dat ook proberen. Maar ik lette niet goed op in de supermarkt en kocht per ongeluk laos. Helaas vond ik dat niet zo lekker als gember. Een enkel stukje probeer ik toch op te kweken, puur voor de lol. De rest is nu over. Wie wil er een stukje wortel hebben (ca 3 cm lang). Stuur maar een pb met jouw adres.
Geplaatst: 29 februari 201213 j Sterk spul, dat Laos (lees de wiki pagina). Good things come in small packages
Geplaatst: 12 mei 20187 j Ik heb mijn overwinter-laos net in de voortuin gezet, want het is gewoon een fijne plant. Elke keer weer ben ik bijzonder gecharmeerd van de geur van de bladeren. Zo lekker!!! Ik vroeg me af of ik de bladeren ook kan eten. Ik kan het nergens vinden. Misschien kn ik de bladeren gebruiken om mee te stomen met rijst? Als iemand hier tips voor heeft... Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 13 mei 20187 j Ja hoor de bladeren zijn te eten.Ikzelf versnipperde ze en deed ze mee in de wok of de soep (Tom Yum) ipv de limoenblaadjes die ik nooit ergens kan/kon vinden Note aan mezelf: volgend jaar opnieuw te kweken!!! Ik gebruikte wel enkel de frisgroene jonge blaadjes omdat die meer smaak afgeven Sterk?Smaak is, mijn eigen bescheiden mening, net milder/minder scherp dan Gember. Nadeel is wel dat Laos niet zolang goed blijft.Loste ik op door in te vriezen, gewoon in plakjes snijden en beetje kneuzen voor extra smaak en dan invriezen in een bakje met water (anders droogt hij vlug uit en wordt de smaak minder)Als je een stuk nodig hebt gewoon uit de vriezer halen en gebruiken of eventueel als je minder nodig hebt met ijs en al raspen en de rest terug steken
Geplaatst: 13 mei 20187 j De smaak is zeker milder dan de gewone gember. Goed om te horen dat het blad ook gebruikt kan worden. Het is een van de lekkerst ruikende kruidbladeren (vind ik dan). De komende week de gerechten er maar eens op aanpassen. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 14 mei 20187 j Laos en Djahe (gember) zijn twee totaal verschillende producten. Ik gebruik ze vaak in de Indische keuken. Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.