Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Elk jaar ben ik te laat of bijna te laat. Omdat er in maart en april zo ontzettend veel gezaaid of voorgezaaid moet worden, ontgaat me dat de daslook er prachtig bij staat. En vergeet ik dus er iets mee te doen - tot hij al weer verpieterd is. Maar dit jaar niet. Ik had vorig jaar de pol die ik had gesplitst, en de nieuwe pol al eerder deze week overgezet naar de moestuin. Daar is die prima aangeslagen. Maar in onze achtertuin staat nog de moederplant. Vandaag, toch regen, besloot ik daar eindelijk iets mee te doen voor hij al weer weg is. Ik heb er pesto van gemaakt, met paranoten. Onze hakmolen is stuk, en de kruidenmolen maakte er meteen paranotenpuree van. Toch opgebakken, rook als gebakken ei (huh?). Gevijzeld samen met de daslook, oude kaas (harde kaas was op), wat olijfolie en wat peper en zout. Echt, te lekker. 
 

Tip: voor degenen met pinda-allergie of kids met pinda-allergie: gemalen paranoten blijken een ontzettend hoog pindakaas-smaak gehalte te hebben! Wij gaan hier binnenkort sate van proberen. Wordt vervolgd. 

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Super die tip over de paranoten.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ik hou van pesto en garnalen 😍

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic