Jorieke123 Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Ik kiem nogal wat zaden in potjes en een kiemtorentje om ze lekker op brood te eten. Of over de sla. Ook taugé kiem ik zelf. Nu dacht ik slim te zijn, en bij de chinese supermarkt een grote zak met mungbonen (zaden voor taugé) te kopen. Dit omdat ik zakjes van de zaadhandel in 2 keer leeg heb, en dat aardig duur wordt.Maar die kiemen toch een stuk minder mooi! Zeker niet wit, en ook veel zaden gaan wat snotten en spoel ik dan maar weg. Ik lees net dat de zaden voor het kiemen vers en onbehandeld moeten zijn. En misschien zijn ze dat dan wel niet. Balen! Heeft iemand hier op het forum wel eens taugé als plant gekweekt? Dat ga ik dan maar proberen, om zelf zaad te vangen... Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
essiebes Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Ja ik heb wel tauge gehad Is echt heel simpel. Gewoon in een beetje aarde en groeien maar. Als je groente ed bij de supermarkt haalt, zijn ze vaak behandeld met stoffen die het kiemen juist tegengaan. Mensen vinden het blijkbaar prettig als hun knoflook en bonen niet uitlopen in de voorraadkast Maar goed dat werkt dus niet zo goed nee. Als je biologische koopt, zou het op zich wel goed moeten gaan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 Ik ben benieuwd of de taugé plant ook groeit in ons klimaat. Dan kan ik de boontjes zelf kweken. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 zal weer wat in de kosten schelen!houd ons op de hoogte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 27, 2011 Author Share Posted January 27, 2011 Ik ga in ieder geval tuinkers telen voor de zaden, en ook radijs en luzerne (alfalfa). Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 weet je dat ik nog nooit alfalfa heb gegeten?en toch wil ik de luzerne in m'n tuin...ik moet hem alleen nog ergens uitspitten maar is dat lekker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 27, 2011 Author Share Posted January 27, 2011 Ik vind het heerlijk! En echt supermakkelijk. Van een klein schepje zaad kweek je een pot vol kiemen. Lekker op brood, sla, als toefje op de soep, en nog meer op brood. Jum! Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 ok....ik ga hem planten. ik ben benieuwd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Ik ben benieuwd of de taugé plant ook groeit in ons klimaat. Dan kan ik de boontjes zelf kweken. Ondertussen al enig resultaat?? Ik heb hier nu taugé van 15 á 20cm hoog, met al redelijk blad. Ga er zo nog wat in een potje zetten, en langzaam aan het licht laten wennen Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Volgens mij kan je beter je taugé opeten, en nieuwe boontjes direct in de grond zetten. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 kan, maar denk dat dit niet zo lekker meer is zijn voor een groot deel wel erg dunne steeltjes.... Alleen de onderste 8cm is echt dik Zal er zo ook wat in de aarde leggen zo, Iemand enig idee of je de bladeren van een volwassen plant ook kan eten? Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Heb een tijdje geleden gekiemde taugé in de grond gestopt. van de 7 zijn er 2 in leven gebleven, daar zitten nu 2 blaadjes aan. Staat het grootste gedeelte van de dag in de schaduw. Kán taugé tegen ( veel ) zon? Zou het kunnen uitproberen maar ben wel zuunig op de 2 die over zijn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Het was ff zoeken naar mijn reakties over kiemgroentes maar ze staan in de andere topic hierover.Hier groeit het goed. Afgelopen vrijdag "gezaaid" en inmiddels 5 dagen verder en eea. staat al mooi te groeien. Nu is mijn vraag, want oogsten is er nog niet bij, hoe lang duurt taugé erover om te kunnen oogsten en hoe lang staat er voor mosterdkers?Ik heb overigens paarsachtige stengeltjes bij de taugé en de onderste blaadjes van de mosterdkers is ook paars. Is dat altijd zo? Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Mosterdkers is het meestal wel wat paarser.. taugé geen idee, staat het in aarde? misschien dat dat een reden is.. hier in het water is de onderkant van de taugé wit. Ik heb nu denk iets van 30 zaailingen dus staan, beginnen al bijna aan hun 3de blaadje, zijn denk al 2 of 3 weken oud (!) En wanneer oogsten? Wanneer jij wilt, zou denk voor een minimale lengte van 5cm gaan ofzo, maar als t wat langer word is t ook geen probleem Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Hier staan ze beiden in een kiemschaaltje. Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted May 11, 2011 Author Share Posted May 11, 2011 Staat de taugé donker? Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Nops hier voor het keukenraam, krijgen ze 's morgens alle zon. Worden ze daarom zo donker? En zijn ze dan nog wel eetbaar? @Hans, wie weet is dit dan die blunder van moi Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted May 11, 2011 Author Share Posted May 11, 2011 Hihi, taugé moet wel echt donker kiemen. Dan worden ze mooi wit. Geen idee of ze nu nog eetbaar zijn eigenlijk. Andere kiempjes mogen wel licht, maar nog liever niet in de zon. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 mijn ervaring hier; kiemen in water in de zon? -> sneller stank, rot sneller. Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Na 5 dagen hebben we hier nog geen last van rotting, laat staan stank. Maar misschien is dat omdat we t voor t eerst doen. Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Ik zaai nu eigenlijk alleen maar Tuinkers en Mosterd als kiemgroente... En taugé nog. Welke soorten raden jullie nog meer aan? Ik keek op deNieuweTuin.be , wat zijn er veel soorten... Wat voor soorten raden jullie nou echt aan? Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margareth Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Rucola is ook lekker pittig...En als je tauge wilt kweken, gewoon een handje papegaaienvoer ergens kopen voor enkele centen met wat van de taugebonen erin... Ik heb ze tussen keukenpapier laten kiemen en daarna in de grond gestopt... ze komen nu boven de grond... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rorror Posted January 24 Share Posted January 24 (edited) Taugé opgekweekt vanaf het warmte matje. +/- 5dagen oud. De helft is in de bami gegaan vandaag en de andete helft ingemaakt in zuur. Zaden van de toko, 500g 1,80€ elke dag goed spoelen met water. Ontkiem ratio, 99,5%, geen rotting, wel af en toe te droog gestaan. Edited January 24 by rorror 3 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Heb je oude moestuin-, chilipeper-, voedingsstoffen-, plantphysiology boeken over die je niet meer gebruikt? Dan ontvang ik deze graag als donatie. Stuur mij een privebericht voor de adresgegevens. Boeken worden gebruikt als naslag werk om antwoorden te geven, en voor de ontwikkelen van de encyclopedie voor op deze website. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.