Jump to content

rorror

Members
 • Posts

  3,133
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rorror

 1. @Erny Al een idee hoe je ze gaat verwerken?
 2. @donaldk @acpronk Wij hebben een kleine Kia met geen trekhaak. Dat gaat helaas niet passen. Tijd om te halen heb ik dan weer wel.
 3. Ongeveer het zelfde, één ei per ongeveer 18a24uur maar wel kleiner. Linker ei is van de chineese kwartel. De 3rechts zijn van verschillende japanse kwartels. Chinees legt wat minder eitjes per nest en is sneller broeds. Japanse legt wat meer eitjes per nest, en is minder snel broeds. Dag licht lengte is belangrijk voor het blijven doorleggen van eieren in de hefrst/ winter. Als de dagen korten zijn, dan bijlichten met led daglicht lamp in het nachthok. Ook moeten ze voldoende en goed eten te hebben voor productie. Als het dan mee zit moet je per hen wel 200a300eitjes in een jaar kunnen halen.
 4. @acpronk Yep, had donaldk ook laten weten of hij ze nodig had. Op welke datum wordt het besteld?
 5. @donaldk Zo snel mogenlijk laten weten. Wat betreft het bestellen en verzenden, dat wordt geregeld, komt goed. Al wil je er een aantal dan kom ik wel een keer bij je op de koffie om ze af te droppen. Wat betreft de zoveel soorten, is niet veel meer werk dan allemaal dezelfde soort toch? Vind het gewoon een leuk gezicht om zoveel verschillende vormen en kleuren te hebben staan. Voor de pepers en paprika's zelf hoef ik niet neer te zetten. Krijg het nu al niet op in een jaartijd🤣
 6. Als het voornamelijk om de eitjes gaat, dan de wat grotere soort de japanse kwartel. Die leggen wat grotere en zwaardere eitjes. Als koppeltje neem je dan 1 haan, 2 hennetjes. Maar als je een wat groter hok heb (5m bij 2m b.v. ), zou je ook van elk soort een triotje kunnen nemen.
 7. Ik heb al weer te veel nieuwe soorten uitgezocht. (+25...) en dan nog mijn favoriete pepers die ik elk jaar wil. Keuze stress 😮
 8. Met 13graden zal de grond niet zosnel uitdrogn. Als die te nat staat, kan al snel wortelrot optreden. Zou hem gewoon preventief uit de pot halen, en even twee weken te drogen leggen. Dan oppotten in droge grond, en dan pas na twee weken een klein slokje water.
 9. @Flup wat zijn de symtomen dat die het niet lekker doet? Wat is er fout gegaan met de jonge stekken?
 10. Meer voor, als het te warm wordt in de tent, dan gaat de ventilator aan om lucht uit de tent te blazen zodat het weer afkoelt richting een normaal niveau. Ventilator wel de juiste kan op richten, uitgaande lucht gaat door opening bovenkant, ingaande lucht onderkant. Het te warm worden in de tent kan b.v. al door de lampen komen. (geven warmte af) Als de tent in huis staat, kan je gewoon kamer verwarmen, of goedkoper alleen in de tent met een verwarming. Maar ik zou eerst even testen met de lampen hoe warm het wordt, en dan verder kijken of het wat hoger of lager moet. Wat voor lampen heb je er bij?
 11. @fre3ke Bedankt voor de tip waar ik naar opzoek was. https://www.avvn.nl/natuurlijk-tuinieren/bemestingsadvies
 12. Het is dat ik geen moestuin heb, maar anders had ik met oud en nieuw de moestuin op deze manier gespit.
 13. Dan krijgen jullie mijn complimenten omdat ik hem leuk ontworpen en gemaakt vind.
 14. Ik bedoelde de kruidenbak! Wel indrukwekkend dat je nog zoveel tijd hebt voor de tuin met zo'n groot gezin.
 15. Dat de EC wel wat naar beneden gaat. Behalve als er meer verzilting van zout water oprijst, dan dat er opgenomen wordt. Maar zoals Henkg aangeeft, weet je niet wat voor zouten je hebt. Voorbeelden van zouten(niet compleet): Zout als zeezout. Nitraatstikstof Nitraatfosfaat Kaliumsulfaat Ammoniumnitraat Magnesiumsulfaat Calciumsulfaat Nu heb ik hier op het forum wel een mensen met een echte bodem test resultaten gezien, waarvan er getest wordt op alle soorten zouten wat in de bodem zit. Weet iemand die naam nog?
 16. Ja elke dag even laten boeren. Ik sluit hem door de ziplock compleet in een bak water te doen, met een hoekje waar de lucht uit kan. Het water druk tegen de zak, en bubbels kan je dan naar boven leiden naar gaatje. Maar ik denk dat fermenteren met zelf ontluchtende pot beter gaat. Maar voordat ik dat koop wil ik wel weten of ik dit vaker ga doen en smaak goed is. Nu heb ik alles fijn gemaakt voor in de zak te fermenteren. Maar in pot, zou ik de pepers niet klein snijden, en dan met een glazen wek gewicht erboven op. https://www.staalslagerij.nl/shop/opslag-en-organisatie/deksels/fairment-glas-fermentatie-gewichten-4-stuks-met-handgreep-voor-fermenteren-van-zuurkool-kimchi-en-groente/
 17. Als de tuinaarde te zout is, zitten er waarschijnlijk te veel voedingsstoffen in.(te veel compost?) Dan moet je mengen b.v. met potgrond. Beetje het zelfde als dat je direct in verse kippenmest/stalmest plant, ook te zout met verbranding als gevolg. Het is dat de grond de kas in moet, want al had je buiten in de tuin het gebruikt was het na de winter wel uitgespoeld geweest.
 18. @Mellie Heb je ergens het recept van de sambal staan? @Erny De jalapeno's die er nu 4 weken geleden ingegaan zijn ruiken en smaken nog uitstekend. Ik vind ze uit het zuur trouwens heel erg lekker als snack te gebruiken. Pak ze sneller dan een rauwe peper of paprika. Gaan zien hoe lang ze er in houdbaar zijn.
 19. Eerste peper fermentatie poging. 140gram pepers ongeveer 3gram zout (zonder jodium). Nu een week of 4a5 op kamer temperatuur laten liggen. Ben benieuwd wat voor smaakverschil dat gaat geven.
 20. Draadloos(wifi/4G) kost altijd meer energie dan via de kabel. Even los gezien dat jouw thuis draadloze wifi apparatuur minder verbruikt dan de zendpaal 4G. Alleen heeft de zendpaal meer gebruikers en zou dat dus gedeeld moeten worden door aantal active gebruikers. 3G verbruikt minder stroom dan 4G. Nieuwe uitrol naar 5G zal dan ook meer stroom verbruiken: In 2019 was het 4G netwerk stroom verbruik tussen 0,2 en 0,4 TWh/jaar. Schatting voor 2030 voor 5G is 0,3 tot 2.7Twh/jaar Idle, dus geen dataverkeer heeft altijd nog een klein stroomverbruik(zie het als standby optie). Ga je de verbinding volledig belasten met dataverkeer, dus b.v. video streaming, dan ga je ook meer stroom gebruiken.
 21. Gewoon in een glas water zetten in het raam, bij mij staan ze rond de 19graden. Als ze 2 a 3cm wortels hebben oppotten in b.v. een zaaitray. Als ze in water staan groeien willen ze vaak nog steeds bloemknoppen aanmaken, die knoppen haal je de eerste periode eruit. Voordat je ze in water zet even preventief tegen insecten behandelen. Een emmer water met scheutje afwasmiddel, en even de stekken 15min onderwater houden. Daarna even goed afspoelen.
 22. Stekken van fuchia genomen op water gezet, stekken die ik eerder had genomen, waren al geworteld en deze in zaaitray opgepot. Voorbereiding van wat perkgoed voor 2023.
 23. Probeerde het Over Rot 2.0 pdf te vinden, maar helaas. Wel het volgende ebook gevonden, 79pagina's. https://docplayer.nl/108582405-Fermenteren-theorie-en-praktijk.html @Erny Tsukemono (Japanese pickle) Erg intressant. We gaan dit proberen.
×
×
 • Create New...