Jump to content

rorror

Members
 • Posts

  2,358
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rorror

 1. Winterpostelein voorgezaaid in onverwarmde kamer. Als het ontkiemd is gaat het naar buiten. Hopenlijk is het dan net voordat de lente begint goed om te oogsten.
 2. @Adrielle Als je op de eerste pagina van dit onderwerp kijkt naar @Patrijs zijn berichten. Dan heb je al een grote lijst met wat onder winterzaaien valt. Geplant vandaag 12x Pinus Mugo (Bergden), voor de sier zodat er meer wintergroen in de tuin komt.
 3. Laatst schreef ik al eens dat de aardbeien bakken vol larves zaten. Zat er toen aan te denken of het op een zijltje te gooien zodat de volgels ze er tussen uit konden zoeken. Dat hoeft ondertussen niet meer, vogels hebben de bakken zelf gevonden, hadden meer dan 50% van de potgrond uit de bakken gegooid halve terras lag vol 😩. Ondertussen alles weer netjes geveegd en blij dat de vogels weer een buikje vol hebben.
 4. Leuk dat de eerste paprika zijn groene puntje laat zien 🤭😜
 5. @Adrielle Kan je een betere closeup van een blad maken en eventueel van het bloemetje. Zou zeggen dat deze ergens in de 'Aji lemon' achtige hoek zit. Dus geen capsicum Annuum familie, maar eerder capsicum baccatum of capsicum frutescens, maar daarvoor zie ik graag het blad beter en de bloempjes. Als we dan de juiste familie weten, kunnen we zoeken naar de vorm.
 6. Heel herkenbaar mellie, ik doe het zelfde met de pepers, zit de zaadlijst er ook nog aan. Envolopjes staan er bol van.
 7. Vandaag de groeidoos van nieuwe reflecterende folie voorzien. Zat te denken om morgen of zaterdag de pepers te zaaien. Maar ik denk dat ik toch nog heel even wacht na het lezen van jouw bericht. 😅
 8. Volgende 4 soorten paprika heb ik als er liefhebbers zijn, stuur even een BP met adres en hoeveel zaden van elk. Puntpaprika's Groot: - Corno Giallo Geel. - Coccia D'ore Rood. Puntpaprika's Klein: - Ferenc Tender (uit Hongarije) Bell paprika dikke wand: (beperkt aantal zaden) - Paprika uit Roemenië, lijkt op een vleestomaat. Dit is ook meteen het lijstje van Paprika's welke ik ga telen dit jaar.
 9. @Ruderalis Ik kan je ook de Hungarian Yellow Hot Wax aanraden, ook een wat zoete smaak en ongeveer de zelfde hitte als Jalapeno's. De wand is wel wat dunner, maar de vruchten worden groter. Erg lekker om b.v. te vullen met hapjes zoals deze: https://www.bbq-nl.com/atomic-buffalo-turds/ Je haalt dan de zaadlijsten weg om ze minder heet te maken. Heb ze ook ze ook wel eens in de airfryer gemaakt. Als je de zaden ervan wilt, kan ik ze wel opsturen per post. Stuur me dan even p.b. met adres. edit: @fre3ke Wil je die misschien ook? De pepers die ik dit jaar ga telen zijn, Jalapeno, Rood, Geel en Oranje, en de Hongairian Hot Wax.
 10. @Tobias Misschien één uit de familie van de Monnikskap.
 11. rorror

  Plantenflat

  😖Rouwvarenmugjes, bah. Hoop dat je ze onder controle krijgt. Ik had de laatste ergens eind vorige zomer rond vliegen. Wel twee weken geleden plotseling witte vlieg, had die nog nooit eerder gehad binnen. Heb meteen alle planten behandeld en lijkt nu weg te zijn. Ik gebruik ook geen potgrond meer om in op te kweken en daarmee lijken rouwvaren mugjes dus ook minder snel te komen. Vaak gehad dat ze via de potgrond meekomen en dat daar de problemen beginnen. Ik va volgend weekend het kweekgebeuren voor de pepers opzetten. Grappig, we hebben allebei de zelfde gieter ingebruik!
 12. @MSDG Paprika's in buitenlucht gaat wel, maar je moet er geen grote opbrengst per plant verwachten. In een kas gaat dat veel beter. Gaan die niet toevallig van groen naar gelig? Zoals deze paprika? Ik heb twee soorten paprika uit Roemenië, misschien wel vergelijkbaar als die uit kosovo, dan gaan ze er uitzien als een soort van vleestomaten, deze paprikas hebben ook een uitzonderlijke dikke wand, dubbel zo dik als vanuit de supermarkt vandaan. Hier kan je zien hoe je paprika planten kan snoeien, voor een goede opbrengst met grote vruchten: Dit gaat anders dan bij pepers waarvan je ze als struikvorm kan laten groeien.
 13. Vandaag pikantkers gezaaid, deze zaden zaten in een gratis zaden zakje van vreeken.
 14. Kiwibes issaai weggedaan, komt wat anders voor terug.
 15. Twee dagen is zeker rap! Het is zeker lastig om te planten door de weeks als je aan het werk bent geweest. Dan is het buiten alweer donker. Dan hou je alleen het weekend over, maar dan moet je natuurlijk ook bootschappen en leuke dingen doen met de kids.
 16. Snel die knoflook en bollen de grond in! Bij mij zie ik sommige bloembollen al opkomen. b.v. de sneeuwklokjes. Hoe lang duurde de bestelling uit polen?
 17. @Ruderalis kan van de bovenste 4 zakjes niet lezen wat er in zit. Twee onderste zijn duidelijk, maar zijn voor mij te heet om te gebruiken.
 18. Perenboompjes gesnoeid. Lekbakken/onderschalen buiten schoongemaakt. Kast waar alle potten, bakjes, schaaltjes en andere benodigdheden voor de tuin opgeruimt en schoongemaakt.
 19. Gister oud zaad van Peterselie gezaaid. Vandaag nog 1 soort prei gezaaid. (3soorten in totaal nu) 10 zaden van Adenium Obesum gezaaid. (woestijn roos) Hopenlijk kiemen deze snel en kunnen daarna de pepers op de 'warmte mat'.
 20. Op 20 dec 2021 besteld en op 13januarie 2022 geleverd gekregen. Heeft er 24 dagen overgedaan. Ik vind het netjes, ik had door dit topic rekening gehouden met 6weken. Wel voor het eerst dat ik online iets besteld hebt en daarbij alleen bank gegevens op gaf, zonder direct af te rekenen met b.v. ideal. Dit werd dus een automatische incasso. Vandaag de rekening per mail binnen gehad, en de incasso is afgeschreven. In iedergeval wel een goede manier van afrekenen als je b.v. 8 weken moet wachten. Want je betaald dan pas als hun het versturen. In iedergeval zo ging het bij mij.
 21. Oude witlof pennen opgeruimd. De aarde opnieuw bemest met koemest en perliet toegevoegd. Kan dat alvast inwerken voor als de pepers er weer in komen te staan. Een kennis vond nog peterselie zaadjes... Zaadgoed uit 2011 te gebruiken voor 2013... Vandaag gezaaid, we zien wel of er nog kiemkracht inzit of niet.
 22. Winter en zomer prei gezaaid. Om eens de verschillen naast elkaar te zien. Viooltjes gezaaid.
 23. @Patrijs Staat de spinazie in de platte bak? Zou ik dat b.v. al buiten kunnen zaaien?
 24. Mag ik vragen waarom het niet lukt?
 25. Hier hergebruik ik ook dingen die bij de supermarkt of chinees vandaan komen. Kleine bakjes van onderkant van 2liter melk. Bbq / gourmet bakken, gebruik ik als lek bakken voor grotere zaailingen in het raam kozijn. De bakjes van de chinees. Ook om in te zaaien, of klein spul in op te bergen.
×
×
 • Create New...