Jump to content

rorror

Members
 • Posts

  2,942
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rorror

 1. Jammer van dingen die mislukt zijn. Gaan de groentes in de kas wel goed?
 2. Ik heb even zitten testen op mobiel met aanmaken nieuwe blog pagina. En dan wat fout klikken zodat ik ergens anders terecht kom. Als ik dan terug ga, krijg ik altijd deze zwarte melding: dat de vorige inhoud hersteld is. Ik begrijp dat je dat dus niet krijgt? Mag ik weten welk model telefoon je hebt, en welke browser je op telefoon gebruikt. ( dan kan ik met emulatie software proberen te vinden waar dit door komt. ) Heb je wel eens bij aanmaken van blogpost 'te weinig geheugen' melding gehad. Heb je 'op schoon' software op telefoon, die geheugen of vrije ruimte creëert door dingen te verwijden. Zoals cache, memory cleaner of cc cleaner. Die bv op achtergrond draaien, die zouden eventueel je gecashde pagina onder water kunnen verwijderen.
 3. Hier in Alphen aan den Rijn zie je ook steeds meer geveltuinen. Hier kan je een aanvraag indienen. Indien het in de straat past, b.v. de breedte van het voetpad. Als het goedgekeurd is, haalt de gemeente zelf de tegels er uit, plaatst de opsluitbanden, en vullen éénmalig de grond aan. Daarna mag je het zelf gaan bijhouden. https://www.alphenaandenrijn.nl/Onderwerpen/In_de_dorpen_en_wijken/Iets_voor_uw_wijk_of_buurt_doen_of_aanvragen/Geveltuinen
 4. Paprika's zou ik nu gaan plukkenz ze zijn rijp, pluk je niet dan verbruikt de plant zijn energie nog steeds daaraan. Terwijl ik gok dat je vast wilt dat ze nog een keer vruchten gaan dragen. Gebruik ze vers in een recept. Is het te veel, maak je ze schoon/klein. En vries je het in. Je haalt dan gewoon de hoeveelheid paprika uit de vriezer wat je nodig hebt, en gebruikt ze in roerbak of andere warme gerechten. Ik zie dat je plek buiten hebt. Een mooi plekje buiten in de zon zouden ze fijn vinden.
 5. rorror

  Vogel in de tuin

  Wat sneu. Het was een hele mooie vogel. Lijkt inderdaad op de groenling.
 6. Volwassen thrips: Thrips nog niet volwassen, en al bijna te klein om met het blote oog te zien. En nog kleiner, de nymfen, deze kan je het best zien langs de nerven van het blad:
 7. @Ruderalis Zien er schitterend uit! Stuk groter dan in pot zonder kas bij mij. Zal binnen kort ook update doen.
 8. Ik zat zelf eerst aan fosfor te denken, maar na wat googlen, lijkt het eerder kalium gebrek: https://njaes.rutgers.edu/fs1260/ (voor mij lijkt het het meest op 1) Na nog wat verder lezen: Kaliumgebrek treedt als eerst op bij de bladeren in het midden van de scheut. (Is dit bij jouw ook zo?) Oorzaak Kaliumgebrek komt vooral voor bij nieuw aangeplante wijngaarden op braakliggend en verwilderde landbouwgronden. In een bestaande wijngaard is kaliumgebrek meestal het gevolg van te natte grond (uitspoeling) of te droge of te compacte grond (de druif heeft dan moeite om het kalium uit de bodem te halen). De opname van kalium wordt negatief beinvloed door de aanwezigheid van te hoge waarden van calcium, magnesium, stikstof of fosfor. Maatregelen Door het uitvoeren van een bodemonderzoek kan worden vastgesteld in hoeverre kalium zal moeten worden toegevoegd. Pas hierbij op dat een teveel aan kalium de opname van magnesium tegengaat, met een mogelijk magnesiumgebrek als gevolg. Bron: https://www.wijnbouwersderlagelanden.nl/cursusse/druiventeelt/gebreksziekten/kalium/#:~:text=Kaliumgebrek komt vooral voor bij,uit de bodem te halen).
 9. Ik zou stekken nemen van +/- potlood dikte. (dus ongeveer 1 a 2jaar oud) Ik neem aan dat de onderkant van 1 meter, een cm of dikker is?
 10. @Lia56 Als je prive bericht stuurt, dan moet je niet beginnen met een @ want dan krijg je die fout.
 11. Van wat ik in het verleden heb gelezen is dat je dan een extra drukspuit moet aanschraffen om die alleen voor de bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Zelf heb ik er één extra aangekocht voor het gemakt om niet contsant te hoeven wisselen en schoon te maken. Eén voor anti-insecten, water, zeep en spiritus. Zo kan ik hem voor de helft gebruikt gewoon terugzetten en de paar dagen laten gewoon weer pakken en makkelijk spuiten. En de ander gebruik ik voor bladvoeding en andere niet schadelijke stoffen.
 12. Ik lees; Fosfor en kalium Ik lees, Kalk (calcium) en fosfor. Ik gok dat je vinassekali met kalk verward? Kalium = geen kalk. Koffiedik is ongeveer~: N = 2,3%, P = 0,06% en K = 0,6%. Dus eigenlijk te weinig p en k voor knolgewassen. Stikstof is het minst wat de knolgewas nodig heeft, ander kans op te veel bladgroei en te weinig knolvorming. Als je een grote moestuin hebt, zou ik voor grootverpakkingen van 25kilo gaan. Ik zou iets zoeken voor kalium: vinasskali of patentkali. Fosfor: beendermeel Als je niet veel kweek, dan b.v. kleinverpakkingen van b.v. ecostyle gaan.
 13. @Jorieke123 Is trouwens het kopje laatste bezoeker bij profielen onlangs uitgezet? Want dat viel mij vandaag opeens op.
 14. Ik tag @Jorg even ter info voor de 522 error. Vind van mij zelf, dat ik een hoop online ben op het forum, maar ik heb zelf deze melding de afgelopen maanden niet gehad. @loes Heeft gelijk. Je hebt je huidige update geplaatst onder de "beschrijving moestuinseizoen" Je kan je tekst kopieren terug te gaan. Ga naar jouw moestuin seizoen. 1. Klik "beheer je moestuinseizoen." 2. Selecteer en klik op "pas titel en beschrijving moestuinseizoe" aan. Kopier daar je tekst en foto's vandaan. 3. Daar maak je de nieuwe update aan.
 15. @BoerMark Ik verwacht dat hij dat over het hoofd gezien. Ik moest ook even zoeken vanmiddag waar er als eerst over ammoniak werd gepraat. Blijkbaar kon mijn zoeken op de pagina met ctrl+f ammoniak geen resultaten. Totdat ik het eerste bericht herlas en zag dat het foutgeschreven was. Moderators zijn trouwens te herkennen aan het schildje over de avatar. Ik lees in iedergeval met plezier jouw insteek van kweken. b.v. slakken en batterij. Had ik nooit eerder over gehoord. Hoop meer van dat soort dingen te lezen.
 16. Volgens mij heb je een verkeerde foto geplaatst? Het geen op de foto is voor mij overduidelijk geen spint.
 17. OK duidelijk groter dan de andere knofloken. Geteeld in potten. Zal ook opzoek moeten naar wat extra tenen van OK.
 18. Je zou ook de uitgroei wat terug kunnen snoeien. Minder blad is minder blad transpiratie. Maakt dan vazelf weer nieuwe knoppen aan en loopt dan meer vanuit het hart van de plant uit. Inplaats van uitloop op redelijk kale takken(als die nog meer laat vallen) Even niet bemesten, pas als je paar cm gezonde uitgroei heb kan je dat weer doen.
 19. Nr 18 Dit is één van de test planten waar ik de bloemetjes niet heb uitgehaald maar wel gesnoeid tot twee stengels. Per stengel nu 1 vrucht. De andere haal ik nu nog de bloemen uit, totdat de plant nog wat groter is. Nr 20 Ferec tender kleine punt paprika. Heeft een slokje water nodig en al 3 mooie vruchten Het labeltje met de rode S, geeft aan dat ze zoet zijn.
 20. Azijn vond ik ook wat vreemd, maar na googlen zie ik wel dat mensen het doen. Zelf gebruik ik zeep/spiritus/water. Spuit altijd als de planten in de schaduw staan. Nooit direct in de zon. Laat het er ook nooit langer opzitten dan 30min en spuit het daarna alles weer af met schoonwater. Voormij voorkomt dit schade aan het blad, donkere stipjes, vage vlekken. Een beetje het effect wat je ziet op jouw plant, foto 1, 2 en 3. Alleen is het nooit zo ver gekomen als bij jouw. Foto 4 zijn de witte punten is bladverbranding door de felle zon. Ik vind de groei puntjes er ook wat donker uit zien. Kan je hier een closeup van maken? Ook van de andere plant. Makkelijkst om spint te herkennen is in de nieuwste bladeren/scheuten. PH inblance van grond kan nieuwe groei ook doen verbranden en er voor zorgen dat de wortels geen voeding kan opnemen. PH inbalans kan dan komen door azijn. grond wordt dan te zuur. Heb je toevallig ook bemest? ik zie namelijk wat korrels op de potgrond liggen?
 21. @Ruderalis Grappig dat jouw paprika's in eerste instantie omhoog gericht staan. Dat doen mijn "bell paprika's" niet.
 22. @Lia56 Jullie hebben dan nog wel een c.v. op gas? @henkg Warmte pomp gaat hier helaas niet. Van zonnepanelen zou ik wel een soort van camper set kunnen nemen. Dan leg ik gewoon twee panelen op het terras ofzo. Maar dan zonder het systeem om stroom terug te leveren aan energie maatschappij. @Mellie Ik vind de warmte ervan anders aanvoelen dan radiator Komt waarschijlijk omdat de lucht droger wordt?
 23. @Ruderalis Marconi golden, geen bloemen weggehaald sinds het begin, kleine vruchten daardoor. Maar de eerste is rijp. Edit: Hoort eigenlijk bij paprika. Heb hem er zojuist afgehaald en opgegeten. Lekker zoet. Zat geen enkel zaadje in. Wellicht omdat de puntpaprika nog zo klein was.
 24. Elk jaar weer de verbazing hoeveel beter de groei is in een kas dan gewoon buiten. Jaloers! 🤤
 25. Vandaag in het nieuws dat we de kolencentra's in nederland weer volop in gebruik gaan nemen en gas turbines minder voor opwekken van stroom. Zelfde geldt in andere europeese landen zoals oostenrijk. Helaas gaan we dus weer meer CO2 uitstoten als land. Nu heb ik zelf nog een C.V. met gas aansluiting. Heel veel kosten is het niet, heb een geisoleerd appartement 4 kamers, 2 personen. Voor de prijsverhoging van vorigjaar zat ik op +/- 100euro per maand gas en electra. Nadat het vorig jaar duurder werd, en sommige mensen in het nieuws met een rekening van 300 tot 600 euro zaten. Had ik direct met mijn vriendin afgesproken de verwarming niet hoger dan 19graden te doen in de winter. En dan maar een extra trui aan. (niet gelukt, veel gezeur gehad dat het te koud was, dus mocht die van mij af en toe op 19,5graad. 😅). Nu met het ellende in ukraine en alle energie verhogingen daarna. Ben ik nu voor Gas en electra bij elkaar 85 per maand. Dus met alle verhogingen meegerekend betaal ik uiteindelijk minder. Super fijn! Dus ook minder CO2 uitstoot daardoor. Nu het weer warmer wordt, zit ik er aan te denken om een airco aan te schaffen. Vraag mij af of je de airco in de winter niet als verwarming kan gebruiken? Dan hoeft heel de verwarming in huis niet aan, zolang de temp in de huiskamer maar goed is. Zijn er mensen die dit doen? Is in dat geval de stroomkosten minder dan gaskosten? Als dat zo is, koop ik liever een duurder model met langere levensduur en betere energie klasse.
×
×
 • Create New...