Jump to content

essiebes

Members
 • Posts

  371
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by essiebes

 1. Dit dus. Ik zou er ook niet op zitten te wachten dat mijn buren een haan nemen. Zeker mijn zoon van 3 jaar om 6 uur klaar wakker (en in de zomer nog wat vroeger)
 2. Ik ben ook geen vriendjes met basilicum Die blijft bij mij nooit lang leven, buiten of binnen.
 3. Ik heb een tomatenplant in een hanging basket en ook een paprikaplantje. Ik heb ooit een komkommerplant in een bak gehad maar daar kwamen geen komkommers aan en de plant droogde ontzettend snel uit. Verder heb ik nu oregano, tijm, rozemarijn en lavendel in pot. Ik heb ook een mini-appelboompje in een pot gehad op mijn balkon, maar die stond echt te klein. Maar het kan wel: Bijv op http://www.fruitbomen.net kun je patio-fruitboompjes kopen. Als je een grote bak ervoor hebt (bijv bij Ikea hebben ze die, maar alleen vanaf de lente tot ongeveer half juli, dus nu niet meer) of gewoon zo'n grote zwarte bak van een doe-het-zelf-zaak (die zijn eigenlijk bedoeld om cement enzo in te mixen). Verder heb ik gehoord dat je ook wortels in emmers kunt kweken. Radijs en sla kan ook (je had het zelf over rucola en veldsla maar bijv pluksla kan ook goed). Broccoli kun je ook in grote emmers oid kweken (reken er wel op dat de plant groot wordt). Kortom: eigenlijk kun je best wel veel in emmers of grote bakken kweken. Het ligt er meer aan hoeveel zon je op je balkon hebt wat voor dingen het goed zullen gaan doen. En je moet echt geregeld water geven omdat bakken nou eenmaal sneller uitdrogen. Hoe groot is je balkon?
 4. Ik zeg: Volkstuintjes van maken en lekker verhuren
 5. Eergisteren stek genomen van een kerrieplant van mijn zus. Ben benieuwd of ze gaan aanslaan... De bieslookzaadjes die ik een weekje geleden heb gezaaid komen mooi op
 6. Serieus Dennis? Ik hoop dat je snapt dat zo'n lichamelijke reactie betekent dat het giftig is
 7. Ik heb nog maar 4 appeltjes... Er zaten er meer aan maar ja, die rupsen.... Maar van die 4 appeltjes zijn er al 2 aardig rood
 8. Oh dat is handig. Die weckpotjes die ze hebben zijn ook niet zo duur.
 9. Lijkt mij wel... Als het goed genoeg is voor dure wijn Alleen waar vind je kurken?
 10. Morgen potjes halen bij Ikea om gedroogde kruiden in te bewaren. De oregano is echt aan een snoeibeurt toe... En van de tijm mag ook wel iets af. Alleen de rozemarijn laat ik nog maar doorgroeien want die is nogal klein. Ik heb wel lol in de kruidjes
 11. Wauw wat een handig systeem! Ik heb de basilicum gehakseld met olijfolie en ingevroren in blokjes. De bieslook heb ik net verwerkt in 3 bakken met kruidenboter en ingevroren. Als ik nog meer bieslook kan oogsten straks dan ga ik die drogen. De oregano ga ik ook drogen, en de tijm ook (toch? tijm kun je toch drogen?).
 12. Ik heb ook nog gelezen over een methode waarbij je de basilicum fijn hakt (in een blender maar die heb ik niet) met een beetje olie en dan invriezen in zo'n ijsblokjesding. Dan zou het lekker blijven. Lijkt me ook wel een fijne methode.
 13. Mwa... Er wordt nogal snel geroepen dat zwangere vrouwen dit niet mogen en dat niet... Dus helemaal geen kruiden lijkt me wat overdreven. Maar wel even nakijken wat de werking ervan is natuurlijk (dus wat je als laatste zegt ben ik het helemaal mee eens).
 14. Ik weet het eigenlijk niet. Ik had gelezen (kan het ook niet echt meer terug vinden) dat basilicum moeilijker te drogen is vanwege het vlezige blad En dat je het daarom beter zou kunnen invriezen. Maar ik heb het zelf nooit geprobeerd. Is het trouwens nodig om gedroogde kruiden in een donkere pot oid te bewaren of mag het ook doorzichtig glas zijn?
 15. Ik heb in mijn kruidentuin nu: - basilicum - peterselie - rozemarijn - oregano - tijm - bieslook - salie Ik weet dat ik de basilicum beter kan invriezen omdat die wat lastiger te drogen is. Maar de andere? Bij welke methode blijft de smaak het beste bewaard? Bij welke methode zijn de kruiden het makkelijkst te verwerken later? (gedroogde kruiden kun je bijv lekker fijn maken) Wat zijn jullie ervaringen?
 16. Nee uit pot is inderdaad heel anders dan vers hoor! Wortels uit pot smaken niet echt naar wortels. Vieze bijsmaak eraan.
 17. Maar een japanse wijnbes is nogal zuur toch? Dus vooral voor verwerking?
 18. Ik had een extra stukje tuin aangemaakt en ik had in gedachten om daar groente te gaan zetten. Maar het stuk is nogal beschaduwd en de soorten groente die ik wil kweken moeten toch echt in de zon (uien, knoflook, wortels, tomaten). Dus nu heb ik bedacht dat op dat stukje toch maar een fruitstruik moet komen En van Franks website wordt ik altijd nogal erg hebberig Ik heb al een frambozenstruik. Nou lijkt het me wel leuk om er nog een braamboos bij te hebben. De boysonberry lijkt me wel geschikt. Die kan toch ook wel schaduw verdragen? (ik dacht alle braambozen wel?) Andere leuke idee├źn voor schaduwfruit? (en dan het liefst zonder doorns)
 19. Nou er zit 1 gat in de bodem, niet zo groot. Maar de pot staat wel vlak bij de vaste grond dus de stengels kan ik over de grond leiden. We zullen zien hoe het gaat Steeds denk ik dat er knopjes in komen en dan blijken het alleen maar nieuwe bladeren te zijn
 20. In de pot knijpen is niet mogelijk Bart. En als ik aan de pot moet draaien, zal ik toch op zijn minst de pot omhoog moeten houden door hem aan de plant te tillen. En dat gaat dus niet zonder de plant te slopen... Maar het geeft niet. Ik ga het gewoon zo laten en ik zie wel hoe het gaat
 21. Ik heb net even gekeken, maar het gaat denk ik niet lukken om hem uit de pot te krijgen. Ook niet als het helemaal nat is. De stengels zijn niet stevig genoeg om de plant eruit te trekken. Ik gok het er toch maar op om hem in de pot te laten, anders trek ik hem toch kapot.
×
×
 • Create New...