Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Vergunning nodig voor kas in omgevingswet?


EstherTuin

Aanbevolen berichten

Hoi,

Per 1 januari 2024 is de Omgevingswet ingegaan. Weet iemand of (of in welke gevallen) er vergunning gevraagd moet worden voor een glazen kas op een volkstuincomplex (dus niet bij een woonhuis maar bij een klein tuinhuis waar niet overnacht mag worden)?

 

Voorheen mocht er op dit complex een kas worden geplaatst niet groter dan 2x3 meter, op minimaal 1 meter afstand van de grens met de buren.

 

Hoop dat iemand er meer van weet.

Er is een soort wijzer vanuit de overheid die je kunt doorlopen maar daarmee kom ik er niet uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zal afhankelijk zijn van het onderliggende omgevingsplan. 1 veel gevallen geldt voor dit soort zaken nog dezelfde wetgeving als voor ingang van de omgevingswet aangezien de meeste gemeente nog geen nieuw omgevingsplan hebben is op veel plaatsen nu een omgevingsplan van rechtswege in werking waarbij kort door de bocht gezegd gesteld kan worden dat de regels uit het vigerende bestemmingsplan nog steeds gelden. 

 

Als je zekerheid wilt hebben of het mag en of hiervoor een vergunningplicht is zul je het omgevingsplan/bestemmingsplan moeten raadplegen. Er zijn veel factoren die hier van invloed op zijn waar van de eerste en meest simpele al de bestemming van de grond is.

aangepast door tuinLB
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel @tuinLB.

Vanmiddag de gemeente gesproken. Ze mogen niets zeggen over een individuele situatie maar hoogstwaarschijnlijk gelden dezelfde voorwaarden als eerder. Als er iets is veranderd is dat eerder verruimd (dat burger meer mag) dan dat het strenger is geworden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...
Op 27-1-2024 om 19:08, EstherTuin zei:

Voorheen mocht er op dit complex een kas worden geplaatst niet groter dan 2x3 meter, op minimaal 1 meter afstand van de grens met de buren.

 

 

Is dat een bepaling in het reglement van de vereniging?

Ik denk dat dat leidend is t.o.v. omgevingsvergunningen en dergelijke. Je huurt de grond van de vereniging. Dus pas als de vereniging aanpassingen heeft gemaakt in het reglement of in de statuten veranderd er iets. Dat gaat via de ALV en daarna de notaris ingeval van een wijziging in statuten.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha Woldistel,

 

Ja dat komt inderdaad uit het reglement. En dat is niet gewijzigd. In het reglement staat bovendien dat de vereniging een vergunning aanvraagt. 
Dat deze (nog te bestellen en plaatsen) kas aan het reglement van de vereniging voldoet heb ik intussen wel gehoord maar er is nog geen officiële goedkeuring van het bestuur. 
 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...