Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Tuinkas alu / glas lekkage, vooral in de hoeken


HuubvG

Recommended Posts

Nu ik de hele kas betegeld heb, stoor ik me eraan dat het op verschillende plaatsen lekt. Hiervoor zat ik er niet zo mee en hoefde de grond op die plekken meestal geen water te geven. Vinden waar het water precies vandaan komt is lastig, het lijkt van de onderste richel te komen. Het water loopt niet naar buiten weg, maar loopt onder het glas door naar binnen, lijkt het.

 

Ik zou de kas nu toch wel graag droog hebben, de tegels blijven ook niet goed liggen als ze steeds onder water staan. Iemand een idee, ervaringsdeskundigen wellicht?

 

lek1.jpg

De Z-W hoek, het water gutst in het hoekje ónder de boutjes/moertjes vandaan. Er staat al een hele plas en de tegels zijn net gelegd.

 

lek2.jpg

De O-Z hoek, zoek de verschillen (is iets minder heftig maar verder hetzelfde).

 

lek3.jpg

In het midden van de W zijde, dit drupt van bovenaf.

 

lek4.jpg

Vanaf de bovenste bout/moer drupt het. Deze lijkt me nog het makkelijkst, de goot lijkt verstopt te zitten.

 

Hopelijk heeft iemand advies. Het laatste dat ik wil is met kit de boel proberen af te dichten.

Link to comment
Share on other sites

Kas en waterdicht.

Sorry, maar dat gaat gewoon nagenoeg niet samen.

Jarenlang bij kassen gewoond en gewerkt en mijn atelier in een kas gehad (ex had kwekerij/familiebedrijf ex schoonfamilie).

waterdicht is een utopie.

kit is je enige kans maar dan nog…

(een kas werkt enorm met uitzetten en krimpen.)

 

Link to comment
Share on other sites

@Mevrouw Groen, het gaat om een kleine kas, 2,5 bij 1,8 m. Het uitzetten en krimpen van glas en aluminium is minimaal. Als je zegt 'het gaat niet', voel ik me des te meer uitgedaagd.

 

@Walters, natuurlijk. dat ik daar niet aan gedacht heb. Ik kon eerst aan de buitenkant niks zien, keek naar goten en verticale ruiten, maar dat was een en al water uiteraard, omdat het regende aan een stuk door. Toch even wat beter gekeken en een paar beste kieren ontdekt in de hoeken van het frame van staalplaat.

 

lek5.jpg

 

 

 

Lek8.jpg

 

lek9.jpg

Hier spreken de foto's voor zichzelf. Daar zal toch kit bij te pas moeten komen. Nu de geschikte kit vinden. Ik heb polymeerkit in huis, maar die is wit. Lijkt me een beetje storend, wit. Ik denk zwart of transparant, maar ben geen liefhebber van siliconenkit.

 

 

lek7.jpg

De enige lekkage in de goot, daar loopt het er overheen, lijkt het. Tijd om de ruiten er eens af te halen, goot en ruiten schoon te maken en de rubbers na te kijken.

 

Link to comment
Share on other sites

hoeveel overlap hebben de ramen onder

 

Zoveel:

lek11.jpg

 

Wat ik me nog afvraag is of het klopt dat de onderste ramen direct op het alu staan. Het alu loopt niet schuin af, ik kan me voorstellen dat wat jij zegt, lijkt wel of het water over de sponning omhoog wordt gestuwd, hier wel een punt kan zijn. Zouden er strips tussen alu en glas moeten, of ook hier gaan kitten?

 

 

Link to comment
Share on other sites

@HuubvG normaal heb je een opstaand stukje aluminium van 1,5-2 cm waar het glas koud tegenaan zit. Er moet natuurlijk geen zandkorrels of iets tegen zitten. De ramen worden aan de zijkant in het profiel gedrukt door een rubber. Zodra het rubber niet meer flexibel is of er oxidatie of zand/rommel op het profiel zit heb je een ruimte waar het water door omhoog gestuwd wordt. In jouw geval lijkt het of het glas door een profiel met boutjes wordt geklemd, ik neem aan dat hier ook rubber tussen zit. Alles eens uit elkaar halen en goed schoonmaken. Indien nodig rubber vernieuwen. 

Kitten is de laatste optie, want gaat een ruit stuk, wordt het mopperen om alles weer schoon te krijgen.

Succes!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...