Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Heeft even niks met moestuin te maken, helaas. Maar ik ben zo in de mood van het inmaken van de rabarber, dat ik onrustig meer wil inmaken, maar nog niks te oogsten heb aan andere vruchten en groenten.

Wij zijn dol op dadelstroop, dus het leek me top om dat zelf te gaan maken. Gisteren een kilo goedkope dadels gehaald, in de volle verwachting hier een recept van te vinden op internet. Nou, dat valt tegen. Of ik Google verkeerd, dat kan ook. Maar op 1 recept na (kook de dadels in water en pureer ze als ze zacht zijn), zie ik alleen recepten waar gezegd wordt dat je even de dadelstroop in de winkel moet halen.

 

*help*

Geplaatst:

Heb ook ff wat geprobeerd maar kom ook alleen dat bijbelse recept tegen...

En jouw zoekvraag al op de 5e plaats...

Geplaatst:

ik had er nog nooit van gehoord, dus ik dacht laat ik eens even kijken wat dat is. Ik kom zelf nogal snel op engelse sites uit en kwam zo ook een recept van "date syrup" tegen, lijkt heel erg op die wat jullie al hadden gezien, maar wil de link toch even delen. (Ik weet niet eens of je op het forum zomaar links mag delen?)

 

http://zomtbakes.blogspot.com/2010/06/raw-natural-sweetener-date-syrup.html

Geplaatst:

Vandaar.... mijn zogenaamd engels gezoek op "Dade sirup" had weinig resultaat...

Geplaatst:
  • Auteur

Iedereen bedankt voor het meedenken. Wel lollig om de eigen vraag zo hoog bij Google te zien staan... maar ook treurig... betekent dat er geen dadelstrooprecept is....

 

Blijven we dan toch maar in de winkel kopen. Is ook niet bizar duur. Maar zelf doen leek me zo leuk.

Geplaatst:

En als je nu zelf eens aan het experimenteren slaat?

Dadels koken, pureren en inkoken met suiker?

Soort van dadeljam?

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Maar er hoeft niet heel veel suiker door lijkt me, dadels bevatten al bergen suiker...

Maar ik ben benieuwd!

Geplaatst:

maak ook een overheerlijke dadel taart !!!

 

500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)

250 gram roomboter

150 gram bruine basterdsuiker

1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt

1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)

1 eitje

stroop kan met de paardenbloemenstroop of gewone

Cocosstrooisel als garnering

Boter zachtjes smelten

Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost

Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren

Doe er een flinke scheut stroop bij en kook nog even door

Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken

Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen

Voeg het toe bij de rest, nog een half minuutje doorkoken

Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld, strooi je er cocosstrooisel overheen.

 

echt is ZOOOO lekker

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Als je daar nu mee begint, dan is tie om 12 uur echt wél klaar. Dan kom ik even langs voor het werk........

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:
  • Auteur

O ja... eerder hadden we het over de jam... die was niet zo heel goed gelukt. Ik had dadels, vijgen, walnoten, appel, cranberry tot een jam proberen te krijgen, maar die bleef nog te dun...

maar ook DAT is helemaal goedgekomen... appeltaart gemaakt, en de goudrenetten lekker gewenteld in dit sausje.... gruwelijk lekkere taart geworden...

Geplaatst:
  • Auteur
Als je daar nu mee begint, dan is tie om 12 uur echt wél klaar. Dan kom ik even langs voor het werk........

 

 

Altijd welkom, maar ik moet de dadelvoorraad aanvullen en heb niet genoeg bruine basterdsuiker... dus voor 12 uur zit er niet in...

Geplaatst:

Nou, uit wraak kiep ik de meegebrachte poep zo op de stoep.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.