Geplaatst: 16 mei 201213 j Heeft even niks met moestuin te maken, helaas. Maar ik ben zo in de mood van het inmaken van de rabarber, dat ik onrustig meer wil inmaken, maar nog niks te oogsten heb aan andere vruchten en groenten. Wij zijn dol op dadelstroop, dus het leek me top om dat zelf te gaan maken. Gisteren een kilo goedkope dadels gehaald, in de volle verwachting hier een recept van te vinden op internet. Nou, dat valt tegen. Of ik Google verkeerd, dat kan ook. Maar op 1 recept na (kook de dadels in water en pureer ze als ze zacht zijn), zie ik alleen recepten waar gezegd wordt dat je even de dadelstroop in de winkel moet halen. *help* http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 mei 201213 j Heb ook ff wat geprobeerd maar kom ook alleen dat bijbelse recept tegen... En jouw zoekvraag al op de 5e plaats...
Geplaatst: 16 mei 201213 j In 't Engels goochelen levert iets meer resultaat op:http://zomtbakes.blogspot.com/2010/06/raw-natural-sweetener-date-syrup.html&http://www.food.com/recipe/date-syrup-186301 Tis nog steeds niet veel maar hopelijk heb je hier wat aan....Ben benieuwd naar t resultaat! mijn receptenblog: http://www.laag-pitje.net/
Geplaatst: 16 mei 201213 j ik had er nog nooit van gehoord, dus ik dacht laat ik eens even kijken wat dat is. Ik kom zelf nogal snel op engelse sites uit en kwam zo ook een recept van "date syrup" tegen, lijkt heel erg op die wat jullie al hadden gezien, maar wil de link toch even delen. (Ik weet niet eens of je op het forum zomaar links mag delen?) http://zomtbakes.blogspot.com/2010/06/raw-natural-sweetener-date-syrup.html
Geplaatst: 16 mei 201213 j Vandaar.... mijn zogenaamd engels gezoek op "Dade sirup" had weinig resultaat...
Geplaatst: 16 mei 201213 j Auteur Deze soort stroop wil ik. Die van de bio-supermarkt is ook OK. Zelfde principe. Dit zijn gladde, echte stropen, zonder vezels erin.... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 mei 201213 j Auteur Ai, ai, ai... ik heb het antwoord al bekomen via mijn man, die ik maar eens erbij gehaald heb. De dadelstroop is gewoon het vocht van geperste dadels... niks koken of indikken... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 mei 201213 j Auteur Iedereen bedankt voor het meedenken. Wel lollig om de eigen vraag zo hoog bij Google te zien staan... maar ook treurig... betekent dat er geen dadelstrooprecept is.... Blijven we dan toch maar in de winkel kopen. Is ook niet bizar duur. Maar zelf doen leek me zo leuk. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 mei 201213 j Auteur Chutney maken met dadels kan natuurlijk nog steeds, want ik zit nou met die berg dadels in huis... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 mei 201213 j En als je nu zelf eens aan het experimenteren slaat? Dadels koken, pureren en inkoken met suiker?Soort van dadeljam? Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 16 mei 201213 j Auteur Ik heb al gedroogde lijsterbessen erbij gehaald, voor het experiment... moet lukken die jam... daar zijn wel veel recepten van... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 18 mei 201213 j Maar er hoeft niet heel veel suiker door lijkt me, dadels bevatten al bergen suiker...Maar ik ben benieuwd!
Geplaatst: 23 mei 201213 j maak ook een overheerlijke dadel taart !!! 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden) 250 gram roomboter 150 gram bruine basterdsuiker 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt 1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm) 1 eitjestroop kan met de paardenbloemenstroop of gewone Cocosstrooisel als garnering Boter zachtjes smelten Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren Doe er een flinke scheut stroop bij en kook nog even door Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen Voeg het toe bij de rest, nog een half minuutje doorkoken Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld, strooi je er cocosstrooisel overheen. echt is ZOOOO lekker kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 24 mei 201213 j Auteur Zo, die ga ik uitvoeren... en wat de stroop betreft: ik heb hier wel dadelstroop staan, maar geen gewone... zal wel goed komen vermoed ik... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 24 mei 201213 j Als je daar nu mee begint, dan is tie om 12 uur echt wél klaar. Dan kom ik even langs voor het werk........ Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 24 mei 201213 j Auteur O ja... eerder hadden we het over de jam... die was niet zo heel goed gelukt. Ik had dadels, vijgen, walnoten, appel, cranberry tot een jam proberen te krijgen, maar die bleef nog te dun...maar ook DAT is helemaal goedgekomen... appeltaart gemaakt, en de goudrenetten lekker gewenteld in dit sausje.... gruwelijk lekkere taart geworden... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 24 mei 201213 j Auteur Als je daar nu mee begint, dan is tie om 12 uur echt wél klaar. Dan kom ik even langs voor het werk........ Altijd welkom, maar ik moet de dadelvoorraad aanvullen en heb niet genoeg bruine basterdsuiker... dus voor 12 uur zit er niet in... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 24 mei 201213 j Nou, uit wraak kiep ik de meegebrachte poep zo op de stoep. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.