Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Waarom verwelken de kiemblaadjes?


Liesje

Recommended Posts

Hai allemaal,

 

Even een vraagje aan jullie, want mij is het echt een raadsel: bij zowel mijn galiameloen en watermeloen (beiden in de kas), als de komkommer, courgette, en augurk (op een zonnige standplaats, buiten) verwelken de kiemblaadjes. De plantjes lijken het voor de rest prima te doen, maar waarom sterven deze blaadjes dan af? Komen ze iets te kort?

 

Alvast bedankt voor het meedenken !

Link to comment
Share on other sites

Ah gelukkig , dank voor jullie antwoord! Ik vroeg me al af of er niet een of ander vleesetend virus mijn plantjes te grazen had genomen . Water komen ze niet te kort denk ik, ze krijgen met dit warme weer elke avond een slokje. Maar ja, je weet nooit of ze niet toevallig nog meer willen dan.

Link to comment
Share on other sites

Precies zoals hansm schrijft.

Als sprekend voorbeeld een erwt of een pinda. Het kleine kiempje is / wordt de plant. De zaadlobben (die twee grote helften) geven de eerste voeding, daar zijn ze voor. Ze sterven af als ze hun nuttige werk gedaan hebben. Zoektermen: Dicotylen, tweezaadlobbigen. Bij grassen werkt het iets anders, die hebben maar één lobje: monocotylen. En bijvoorbeeld coniferen, naaldbomen zijn naaktzadig, Zerocotylen als het ware.

 

(Achteraf gezien had ook ik beter op moeten letten bij de biologie-les. Ze proberen je wat te leren, maar je weet nog niet waarom. Geldt trouwens ook voor bijvoorbeeld wiskunde: hoeveel aarde is er nodig om een conische (taps toelopende) bloempot te vullen?)

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...