Jump to content

Featured Replies

Posted

heb op het balkon een korander staan, die inmiddels een aardige hoogte krijgt.

hoe ga ik hier mee om en moet ik geknipt worden, volgens mij komen er bloemetje aan, en zie ik div. soorten takkjes, betreft water geven veel of weinig... tis voor mij nieuw deze kruid!

 

Gr. Arca

genieten

Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...).

En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn...

Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Ik begin te snijden als hij een kleine 10 cm is, dan schiet hij terug uit zoals snijsla.

Ik laat hem daarna doorgroeien, en voor zaad voor volgend jaar, en voor gebruik in de keuken zowel gemalen als ongemalen in de vijzel in bij oosterse kruidenmengsel.

  • Author
Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...).

En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn...

 

Danke, door de yoghurt????????

genieten

  • Author
Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen.

 

Super Bonnie !

genieten

Oogst ook de wortel voor currys.

@arca's: Danke, door de yoghurt????????

 

Dikke Turkse yoghurt met knoflook en bijvoorbeeld ook koriander...(ipv munt etc)...

Oogst ook de wortel voor currys.

Ha, weer iets om te proberen.

Leuk!

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Wortelrasp kan beter tegen verhitting dan het blad. In Thailand prefereerd men de wortel boven de gemalen zaden.

 

Als raspen niet lukt; vijzel

  • Author

Allen dank voor de reacties.

genieten

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...