Leo1 Geplaatst: 30 december 2024 Geplaatst: 30 december 2024 Hallo, ik heb een vraag en wie weet kan iemand mij hier mee helpen graag zou ik Champignons gekoeld willen bewaren in een emmer in raap olie/ knoflook olie. ik heb alleen geen idee hoe ik hierbij de houdbaarheid van 3 maanden krijg. is olie wel een conserveermiddel? en wat voor proces dient er te moeten gebeuren als je dit perfect wil doen. - blancheren en dan grillen of juist andersom - of enkel alleen grillen en dan afvullen met olie. ik hoor graag of iemand hier iets meer over weet alvast bedankt Quote
Arja Geplaatst: 30 december 2024 Geplaatst: 30 december 2024 Ik weet niet of een plastic emmer met olie voldoende conserveert. Inmaken kan wel, zie o.a. dit topic: Tip: als je de zoekfunctie gebruikt op dit forum, kom je meer ideeën tegen. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 2 januari Geplaatst: 2 januari Ik maak champignons wel graag in en dan zijn ze (hopelijk?!) langer dan 3 maanden houdbaar. Ik gebruik daar het recept voor van de Turkse ingemaakte paprika’s alleen doe ik er dan nog heel veel tijm en rozemarijn bij. Met het vocht alles in glazen potten en voila. Sterker nog, ik ga nu wéér een pot open trekken. Krijg er weer zin in! 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.