Geplaatst: 7 oktober7 Okt Wij hebben vanavond verschillende bonen soorten uit eigen tuin gegeten, samen met een rode ui en knoflook ook uet. We hadden er gekookte aardappelen en een tartaartje bij.
Geplaatst: 7 oktober7 Okt Witlof uit de diepvries,ingerold in gekookte ham,met kaassaus en klaargemaakt in de oven.Was nog van m'n laatste teelt in maart-april,en binnen een paar weekjes komen de nieuwe (aangekochte) wortelstokken er alweer aan.Kunnen we weer opnieuw beginnen.😉
Geplaatst: 8 oktober8 Okt https://hot-thai-kitchen.com/papaya-salad-v3/Heerlijke groene papaya salade met uit eigen tuin Thai pink egg tomaatjes, knof, peper wat ook in mijn oog zit… en paar boontjes. Ik ben er dol op!Eten ook Turkse rode kippensoep met eigen tomaten- en peperpasta en meerdere pepersoorten. Beetje veel peper zo te zien…Soort hot and sour idee uit de Chinese keuken met dumplings.Een internationaal avondje met smaken die wonderwel bij elkaar passen. 9 oktober9 Okt aangepast door Mellie Typfawtjes
Geplaatst: 8 oktober8 Okt 47 minuten geleden, Mellie zei:Thai pink eg tomaatjesAh, dus dit waren die mooie roze tomaatjes bovenin de schaal! Het ziet er allemaal weer zó lekker uit!
Geplaatst: 8 oktober8 Okt Lekker weer allemaal. En witlof invriezen @Bernaar dat heb ik nog nooit gedaan. Geblancheerd neem ik aan? Hier is het vaak soepdag, vandaag courgette broccoli room soep ( of mag dat nu al geen room meer heten maar moet ik zeggen met wit dik vloeibaar plantaardig product) met veel dragon en selderijblad uet bestrooid met dragoncroutons. Daarnaast blauwe kaas tosti’s met op alle tosti’s een lepeltje pruimenjam. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 8 oktober8 Okt De eerste zoete aardappels uet gegeten! Lekker in een ovenschotel met broccoli, uien, knoflook en kipfilet, en wat kruiden uiteraard. Goede combi. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 8 oktober8 Okt Weer heel veel tuinkers gezaaid, zo lekker op een cracker met geitenkaas uit Nederland. Vanavond weer stamppot andijvie gegeten, zo lekker! Zo blij met mijn vele andijvie. Het liefst eet ik het rauw. Nu met rode paprikastukjes en knoflook gebakken, rode rauwe uitjes erdoor en stukjes worst.En daarna de peertjes die ik vanavond in de oven heb gezet, het recept ipv kweeperen. Een beetje aangepast, maar wat is die heerlijk! p.o. de kruidnagels in de saus gedaan en niet in de peren en de peren waren in kwarten gesneden en ik heb Sangria genomen.Nu gegeten met wat ijs. Mijn man zei dat hij morgen weer peren gaat schillen. Wij hebben nog veel onrijpe peren liggen.
Geplaatst: 8 oktober8 Okt 2 hours ago, appelvrouw said:En witlof invriezen @Bernaar dat heb ik nog nooit gedaan. Geblancheerd neem ik aan?@appelvrouw,klopt!In stukken snijden,blancheren,goed laten uitlekken en de diepvries in.Kan je lang bewaren op die manier.Niet ontdooien als je het klaar wil maken,gewoon de stukken direct de schotel in.En je kan er trouwens ook heerlijke witlofsoep van maken.😉
Geplaatst: 9 oktober9 Okt 13 uren geleden, Dahli zei:Ah, dus dit waren die mooie roze tomaatjes bovenin de schaal! Het ziet er allemaal weer zó lekker uit!Het was ook heerlijk en zo’n papaya is gigantisch, dus kan het ook nog vandaag eten. Ik bedacht me zojuist dat die Thaise tomaat die ze gebruiken voor deze salade, wat groenig smaakt. Het zijn allemaal zurige frisse smaken. Misschien dat je een half rijpe tomaat dan beter kunt gebruiken? Heeft @acpronk daar een mening over? Ik had overigens de bonen wel geblancheerd en dan geen 15 sec, maar een paar minuten. Vond ze desondanks iets te rauw, dus kun je nagaan helemaal rauw. Maar dat zal vandaag wel helemaal weg zijn neem ik aan. Wordt een lekkere lunch! Miss cv ien ook nog wel bij het avondeten. De peper die er in de salade zat, was overigens echt pittig. Met een lief puntje. Aji iets. Straks even kijken welke dit is. Net pas rijpe pepers van en had verwacht deze ook wegens gebrek aan zon mild of niet pittig te zijn. Was niet zo. Mijn darmflora weet er alles van 🤭
Geplaatst: 9 oktober9 Okt @Mellie dit jaar heb ik geen som tam (naam van het gerecht) in Thailand gegeten, dus het is al jaren geleden. En een recept heb ik ook niet.Maar uit herinnering smaakt het wel fris en vooral pittig, niet zoet. Zuur weet ik niet, misschien een beetje. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 9 oktober9 Okt Gewoon simpel net als gisteren weer stamppot andijvie gemaakt, en nu weer met gebakken paprika, wat rode ui en veel knoflook erdoor, wat rauwe rode uitjes en rookworst stukjes. En ik kon het niet laten met een lepel mayo erover. Ik kan dit wel elke week eten zo lekker.En als toetje mijn gestoofde peertjes, nu koud met ijs en slagroom, ook lekker. Ik ga het uitschrijven, ga ik dus vaker zo maken.
Geplaatst: 9 oktober9 Okt Zoete aardappel uit de oven, biet met gember en kurkuma en gebakken rijst met paprika uJT. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 9 oktober9 Okt Op 6-10-2025 om 14:55, Vrouwholle zei:van rum/ likeur mixWas dit lekkerder dan de cuarenta-y-tres licor? Of heb je mix van rum en 43 genomen?
Geplaatst: 10 oktober10 Okt Over de appel gebak had ik de advocaat met het rum/likeur @Petrasmoestuin die had een wat sterker smaak want de rum overheerste…de mannen vonden deze het lekkerst.Zelf maak ik het tegen kerst nog een keer van advocaat met de likeur die jij noemt maar dan zonder de rum erbij 😋 Vind ik zelfs lekkerder dan gewone advocaat!😋 De grap is dat ik onze zoon om een nieuwe fles Licor 43 vroeg en dat hij de sinaasappel smaak meenam…hij wist niet van die caramel/ koffie smaak af….En tja die wil ik nu toch perse he…nou ja nog tijd genoeg tot kerst….😅🌱👩🍳🌱🌱🎃🌱
Geplaatst: 10 oktober10 Okt Oh nu snap ik het. Het is niet de sinaasappel variant maar de caramel/ koffie variant. Ik vond het al vreemd. Ik vond de sinaasappelsmaak altijd lekker, maar ik moet dus de andere kopen.@ Vrouwholle. De Baristo. 10 oktober10 Okt aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 10 oktober10 Okt Wij eten vanavond kip madras met de tomaten, bonen en lenteuitjes uit eigen tuin! Wij eten nooit uit pakjes en zakjes maar deze kip madras zijn we dol op. Leuk om dan groenten uit eigen tuin te kunnen toevoegen aan dit gerecht. 🥰
Geplaatst: 10 oktober10 Okt Herkenbaar zo’n “aanvulling” uet….dat voelt ook al goed toch! en gaat vast lekker worden @Janie 😋Ik ben bezig pan kippenboullion/soep te maken… mijn lief heeft flinke buikgriep hopelijk sterkt hij daarvan wat aan….🤞ook met aanvulling van kruiden en wat groenblad uet …😋Eet smakelijk alvast voor vanavond.🌱👩🍳🌱🐓🌱🎃🌱 10 oktober10 Okt aangepast door Vrouwholle
Geplaatst: 10 oktober10 Okt We hebben heerlijk gegeten @Vrouwholle! Beterschap voor jouw lief. Kippenbouillon/soep is altijd goed voor een ziek mens. 💚
Geplaatst: 10 oktober10 Okt Mie met zelfgemaakte pindasaus met oa eigen sambal en knof en pepers. Voor het eerst zelf kroepoek gebakken. Zo wonderlijk om zo’n kroepoek te zien kroepoeken in de hete olie. En als toetje…Tweelaagse worteltaart. Ik vind hem heel mooi geworden. Eigen abrikozen van vorig jaar (dit jaar helaas nul… 😭) en bijna een kilo geraspte wortel.
Geplaatst: 10 oktober10 Okt @Mellie Wat een mooierd 😍!Kroepoek is leuk hè?! Ik weet nog dat onze zoon dat een wonder vond om te zien toen hij klein was 😊. Nog een voordeel, neemt nul plaats in in je voorraadkast en enorm veel aan tafel 😃.
Geplaatst: 11 oktober11 Okt Inmiddels met de opgebrachte oogst een tomaat/paprika soep gemaakt. (Op de ui en knoflook na)
Geplaatst: 11 oktober11 Okt Vanavond een ouderwetse maaltijd. Hachee met heel zacht vlees, worteltjes uet, appelmoes zelf gemaakt van geplukte appels en gestoofde peertjes van geplukte peertjes, recept volgens kweeperen en iets aangepast qua kruiden. Helaas de ui en knoflook is al op uet.Nog wat over, morgen dus nog wat.
Geplaatst: 12 oktober12 Okt Sla (Nansen's Noordpool), lenteuitje en echt de allerlaatste tomaten van dit seizoen (heimwee ernaar...) uet gegeten vanavond. Nog wat extra dingen aan de sla toegevoegd. Heerlijk ervan gegeten. Met gebakken aardappelen en een vegaburgertje.
Geplaatst: 12 oktober12 Okt Pasta met aubergine, ui, knoflook en basilicum uit eigen tuin. De tomatensaus is helaas nog uit de winkel. Volgend jaar ga ik die zelf maken, dan komt ook dat uit eigen tuin. Het was heerlijk. Dus de aubergine komt volgend jaar terug.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.