appelvrouw Posted June 3, 2012 Share Posted June 3, 2012 Net gezocht op internet..alleen een variant met mierikswortel gevonden.Ik zoek een lekker en -in ieder geval enkele dagen- houdbaar broodbeleg van bietjes, rauw of gekookt... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 een bietensaladetje op een vers wit bolletje met wat echte boter? biet in mini-stukjes, nieuwe aardappeltjes (ken nét..) koken, zuur appeltje in mini-stukjes, 1/2 vers uitje snipperen, kleine stukjes rattenstaartjes + "15 seconden mayo" om alles bij elkaar te plakken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Ga het proberen..ik heb helaas geen rattestaartjes Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Misschien kan je het staartje van je muis in die Eau de huppeldepup gebruiken Maar klinkt lekker, wat is 15 seconde mayo? Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Dat is zelfgemaakte mayonaise met de staafmixer gemaakt. Ik heb het deze week voor het eerst gemaakt..hij werd niet erg stijf maar dik genoeg. Er zijn zat recepten in het web..misschien hier op t forum ook wel.Dat muisje is allang door de vos "soldaat gemaakt" Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Oh ik snap 'm al...ik wilde dat toen ook maken maar m'n moeder vindt dat ik dan nog even moet wachten op eigen kipjes. Met het oog op samonella in supermarkt eieren... Maar die bietensalade kan vast ook heel lekker zijn met een kwak supermarkt-mayo Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Bietenjam: 1 kg rode, ongekookte bieten 1 dl witte wijnazijn 1 kg Van Gilse Geleisuiker mespuntje gemalen pimentBereiding:De bieten schillen, heel fijn raspen en goed vermengen met de azijn, geleisuiker en piment. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. Bron: website van Gilse Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Bietenchutney, lekker op een broodje kaas of koud vlees!recept:500 gram rode bieten2 frisse appels in (niet te kleine)blokjes gesneden1 ui in fijne plakjes gesnedenknoflook teentje (fijgesneden)schepje sambal 1 kaneelstokje1/2 thl kruidnagelpoeder1 dessertlepel zout21/2 dl azijn60 gram suiker30 gram rozijnen Kook de rode bieten gaarLaat uitlekken, pel de bieten en snijd ze in kleine stukjes.Doe in een pan de blokjes appel, de fijngesneden uien, de gehakte knoflook, de sambal, azijn, kruidnagelpoeder, het kaneelstokje en zout naar smaak en vermeng alles goed met elkaar.Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes smoren.Voeg er vervolgens de bietenstukjes, de rozijnen en de suiker aan toe, schep alles goed om en laat nog eens 20 minuten zachtjes smoren. Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 dit bietenjam lijkt me ook echt wel lekker waar lijkt de smaak op? beetje zoetzurig?de chutney.....is mij teveel werk en combi sambal/kaneel/kruidnagel/rozijnen met kaas laat ik over aan de liefhebber dus..... ik ben wel 'n beetje van wat de boerin niet kent........ Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Zoetzuur, je kunt er ook wat sinaasappelsap doordoen is ook lekker. Chutney is wel even wat werk maar zo lekker!Ik maak het van elk jaar van oa: appels, pruimen, tomaten, bieten, mango, of peren, het is lang houdbaar en ook lekker bij sla, gebakken aardappelenen allerlei vlees. Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Dank je wel Meekje. Hier ook geen chutneyliefhebber..ik maak het ieder jaar van verschillende vruchten, voor Lie en anderen..maar voor mij is het ook té zuur en té zoet en té.....de enige chutney die ik zelf lekker vind is de ratatouille chutney en de chutney van geroosterde tomaten.Deze van de bietjes zal ik eens maken voor -inderdaad Greetje- de liefhebbers... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Zo leuk, al die verschillen in smaak! Ik ben iemand die nogal snel iets uitprobeert, soms valt het me ook bitter tegen en dan maak ik het noooit weer... Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenepeen Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Ben ook geen chutney-fan, maar door de combi van ingrediënten word ik tóch nieuwsgierig.Wil ook de jam een keer uitproberen. Heb rode én oranje bietjes dit jaar, dus dat kan een heel leuk potje jam worden. Quote Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.