Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Broodbeleg van bietjes


appelvrouw

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

een bietensaladetje op een vers wit bolletje met wat echte boter?

 

biet in mini-stukjes, nieuwe aardappeltjes (ken nét..) koken, zuur appeltje in mini-stukjes, 1/2 vers uitje snipperen, kleine stukjes rattenstaartjes + "15 seconden mayo" om alles bij elkaar te plakken

Link to comment
Share on other sites

Dat is zelfgemaakte mayonaise met de staafmixer gemaakt. Ik heb het deze week voor het eerst gemaakt..hij werd niet erg stijf maar dik genoeg. Er zijn zat recepten in het web..misschien hier op t forum ook wel.

Dat muisje is allang door de vos "soldaat gemaakt"

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Bietenjam:

1 kg rode, ongekookte bieten

1 dl witte wijnazijn

1 kg Van Gilse Geleisuiker

mespuntje gemalen piment

Bereiding:

De bieten schillen, heel fijn raspen en goed vermengen met de azijn, geleisuiker en piment. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

 

Bron: website van Gilse

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Bietenchutney, lekker op een broodje kaas of koud vlees!

recept:

500 gram rode bieten

2 frisse appels in (niet te kleine)blokjes gesneden

1 ui in fijne plakjes gesneden

knoflook teentje (fijgesneden)

schepje sambal

1 kaneelstokje

1/2 thl kruidnagelpoeder

1 dessertlepel zout

21/2 dl azijn

60 gram suiker

30 gram rozijnen

 

Kook de rode bieten gaar

Laat uitlekken, pel de bieten en snijd ze in kleine stukjes.

Doe in een pan de blokjes appel, de fijngesneden uien,

de gehakte knoflook, de sambal, azijn, kruidnagelpoeder, het kaneelstokje en zout naar smaak en vermeng alles goed met elkaar.

Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes smoren.

Voeg er vervolgens de bietenstukjes, de rozijnen en de suiker aan toe, schep alles goed om en laat nog eens 20 minuten zachtjes smoren.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

dit bietenjam lijkt me ook echt wel lekker

waar lijkt de smaak op? beetje zoetzurig?

de chutney.....is mij teveel werk en combi sambal/kaneel/kruidnagel/rozijnen met kaas laat ik over aan de liefhebber dus.....

ik ben wel 'n beetje van wat de boerin niet kent........

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Link to comment
Share on other sites

Zoetzuur, je kunt er ook wat sinaasappelsap doordoen is ook lekker.

 

Chutney is wel even wat werk maar zo lekker!

Ik maak het van elk jaar van oa: appels, pruimen, tomaten, bieten, mango,

of peren, het is lang houdbaar en ook lekker bij sla, gebakken aardappelen

en allerlei vlees.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel Meekje. Hier ook geen chutneyliefhebber..ik maak het ieder jaar van verschillende vruchten, voor Lie en anderen..maar voor mij is het ook té zuur en té zoet en té.....de enige chutney die ik zelf lekker vind is de ratatouille chutney en de chutney van geroosterde tomaten.

Deze van de bietjes zal ik eens maken voor -inderdaad Greetje- de liefhebbers...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Zo leuk, al die verschillen in smaak!

Ik ben iemand die nogal snel iets uitprobeert, soms valt het me ook bitter tegen en dan maak ik het noooit weer...

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Ben ook geen chutney-fan, maar door de combi van ingrediënten word ik tóch nieuwsgierig.

Wil ook de jam een keer uitproberen. Heb rode én oranje bietjes dit jaar, dus dat kan een heel leuk potje jam worden.

Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...