Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Noord hollands hoen


karin70

Recommended Posts

Ik ga kippen houden en wil graag noord hollands hoen. Heeft iemand hier ervaring mee en misschien tips voor me. Ook een goed adres waar ik ze vandaan zou kunnen halen is welkom.

Ik heb een weitje van ca. 15 bij 12 meter voor ze. Ik vraag me af of het gras het zal houden of dat het een kale boel gaat worden. Ik wil graag 3 kippen en een haan er op gaan houden.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben ze al een aantal jaren, en het zijn verdomd slimme kippen. Er zit nog heel veel 'wild' in. Maar dat merk je vooral als je meerdere rassen houdt, zoals wij. Wil je er 1 vangen; dan ben je niet zomaar klaar Rent een ander ras heel dom langs het hek op, en laat het zich in een hoek drijven? Een Noord Hollandse hoen echt niet. Die rent van het hek weg, en zorgt er voor dat je je heel sloom en stom voelt

We hebben er 1 die om de haverklap over het hekje (is ook niet zo hoog) fladdert om naast het weitje te gaan scharrelen. De andere 5 dames blijven dan netjes binnen het hek.

Ze leggen mooie grote eieren, maar niet echt veel ofzo. Genoeg, maar er zijn rassen die beter leggen.

 

Wij hebben ze hier in de buurt gehaald, ik weet verder geen goed adresje ofzo.

 

Ze zullen een gedeelte van het grasveld kaal maken. Om er te badderen, en om eten te pikken. Ze eten gras (elke kip doet dat), maar grazen het veld niet geleidelijk af. Ze laten hele stukken heel hoog en lang worden, en op andere plekken vreten ze alles wat zijn koppie uit het zand steekt. Maar ook dat is niet persé iets voor dit ras.

Zeker als je het voer strooit, in plaats van in een bak geeft. Dan krabben en pikken ze er op los.

 

De hanen zijn meestal wel echte macho's. Dus als je verder niet van plan bent om kuikens te gaan 'kweken' , dan zou ik er een hen extra bij nemen, en geen haan. Maar goed, dat moet je zelf weten natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...