Kokkie Ellen Geplaatst: 10 juni 2012 Share Geplaatst: 10 juni 2012 Ik had een vraagje: Kun je ook wat met de goudsbloem bladeren doen die aan de steel vast zitten (de groene bladeren dus niet de oranje gele bloembladeren)Via google kan ik er weinig tot niets over vindenAlvast bedankt Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Janine~Bustani Geplaatst: 10 juni 2012 Share Geplaatst: 10 juni 2012 Via google kan ik er weinig tot niets over vindenIk denk haast dat dat gelijk ook je antwoord is Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje Geplaatst: 10 juni 2012 Share Geplaatst: 10 juni 2012 http://www.denachtuil.eu/kruiden-goudsbloem.htm op deze site staat dat je de blaadjes ook kan eten Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje Geplaatst: 10 juni 2012 Share Geplaatst: 10 juni 2012 vond dit ook nog:note v.d. website ook maar gemeldHoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'De Kooktips Homepage'.Toepassing (in, op of met): Wereldwijd: Bloemblaadjes:Dressing - bouillon - soep - roerei - sla en (fruit) salades - aardappelpuree - rijst - melkproducten (yoghurt, verse kaas, melk voor vla en pudding).Blad: Salades - stoofpotten.Bloemen:(Eetbare) decoratie. Specialiteiten:Engeland: Pudding. staan nog een hoop andere dingen op: www.kooktips.com en dan kiezen voor warenkennis Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Marinus Ros Geplaatst: 10 juni 2012 Share Geplaatst: 10 juni 2012 Eetbaar, ja. Lekker vind ik het blad niet maar ook komkommerkruid (borage) kan me niet bekoren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 11 juni 2012 Share Geplaatst: 11 juni 2012 Uit de Larousse Geneeskrachtige planten encyclopedie: ( eerst geven ze een boel bereidingen met de bloemblaadjes, aftreksel, tinctuur, zalf) : Sap van de hele plant. Meng dit met een beetje witte wijn of brandewijn. Het is een uitstekend middel tegen kiespijn en zenuwpijn in het gezicht. Gebruik het voor mondspoelingen of compressen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.