Kokkie Ellen Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Ik had een vraagje: Kun je ook wat met de goudsbloem bladeren doen die aan de steel vast zitten (de groene bladeren dus niet de oranje gele bloembladeren)Via google kan ik er weinig tot niets over vindenAlvast bedankt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Via google kan ik er weinig tot niets over vindenIk denk haast dat dat gelijk ook je antwoord is Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 http://www.denachtuil.eu/kruiden-goudsbloem.htm op deze site staat dat je de blaadjes ook kan eten Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 vond dit ook nog:note v.d. website ook maar gemeldHoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'De Kooktips Homepage'.Toepassing (in, op of met): Wereldwijd: Bloemblaadjes:Dressing - bouillon - soep - roerei - sla en (fruit) salades - aardappelpuree - rijst - melkproducten (yoghurt, verse kaas, melk voor vla en pudding).Blad: Salades - stoofpotten.Bloemen:(Eetbare) decoratie. Specialiteiten:Engeland: Pudding. staan nog een hoop andere dingen op: www.kooktips.com en dan kiezen voor warenkennis Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinus Ros Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Eetbaar, ja. Lekker vind ik het blad niet maar ook komkommerkruid (borage) kan me niet bekoren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Uit de Larousse Geneeskrachtige planten encyclopedie: ( eerst geven ze een boel bereidingen met de bloemblaadjes, aftreksel, tinctuur, zalf) : Sap van de hele plant. Meng dit met een beetje witte wijn of brandewijn. Het is een uitstekend middel tegen kiespijn en zenuwpijn in het gezicht. Gebruik het voor mondspoelingen of compressen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.