Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Melding serveronderhoud


LucV

Aanbevolen berichten

Een groot deel van de leden en bezoekers van het forum heeft bij het bezoeken van de website vanochtend de melding gekregen dat er op dit moment klein onderhoud wordt gepleegd aan de server. Dit onderhoud heeft tussen 10.45 tot 12.00 uur plaatsgevonden. Het onderhoud is om 12 uur met succes afgerond (geen problemen opgetreden). Om die tijd, of enkele minuten daarna, was het forum voor een deel van de leden alweer volledig bereikbaar.

 

Omdat het onderhoud een verhuizing naar een nieuwe snelle en krachtige server betrof is het ip-adres van het forum ook gewijzigd. Nadat het nieuwe server-ip is ingesteld kon het een poosje duren voordat dit opgepikt werd door je internetprovider. Kort na de wijzing kan het dus zijn voorgekomen dat sommige bezoekers en leden nog steeds op het gesloten forum terecht kwamen, terwijl anderen al wel berichten konden plaatsen op het forum op de nieuwe server (en helaas ook enkele nog op de oude server berichten konden plaatsen). Afhankelijk van je internet provider zal het maximaal 4 uur geduurd hebben voordat het forum weer toegankelijk was. In hoge uitzondering kan het 1-2 dagen duren voordat de internetprovider het nieuwe ip-adres heeft opgepikt.

 

Mijn excuus dat ik dit onderhoud niet van te voren heb aangekondigd daar het pas vanochtend vroeg het bericht kwam dat de server opgeleverd was en door de technici ingericht kon worden. Met de nieuwe server zijn we voorbereid op de toekomst en zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig om het forum verder door te ontwikkelen en te verbeteren. Buiten het wijzigen van server en ip-adres zijn er geen andere wijzigingen of updates doorgevoerd.

 

Let op: mogelijk heb je nog een bericht (of privebericht) geplaatst op het moment dat de server in onderhoud werd gezet, er is dus een kleine kans dat je bericht niet geplaatst is in die minuut en ook niet meegenomen is op de nieuwe server. Er is dus een mogelijkheid dat er cross-posts zijn gemaakt in de tussentijd. Enkele van die berichten (tot 14.30) heb ik net nog handmatig over kunnen zetten* Ook met registreren kan er op dat moment iets mis zijn gegaan (ondanks dat het forum in de onderhoudmodus stond), stuur dan even een mailtje naar [email protected] of maak een nieuwe account aan.

 

*(heb je een bericht na 14.30 geplaatst en is het nu, op de nieuwe server, niet meer zichtbaar dan is dit bericht niet meegenomen in het proces, excuus voor het ongemak)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sneller is ie zeker! Met zo'n processor...

 

Over die foto's hé, waarom laat je niet toe wat de max grootte en de max size is voor het uploaden? Scheelt toch heel wat mb's dacht ik zo?

 

gr Anton

In een groen, groen, knollen, knollenland...

Link naar reactie
Delen op andere sites

De foto's nemen vrij weinig ruimte in dankzij de efficiënte manier waarop het foto upload programma werkt, de meeste foto's zijn nadat ze zijn ge-upload slechts tussen de 30-70 kb groot, ook als de oorspronkelijke geüploade foto 1-2 mb was bij uploaden. Behoorlijk efficiënt dus waardoor het niet nodig is om een maximum in te stellen. De output zijn foto's waar er geen merkbaar kwaliteitsverlies heeft opgetreden, in het juiste formaat om foto's op forums te tonen, die snel laden en bovendien maar weinig ruimte op de server in nemen (hardeschijf als bandbreedte). Frank (heeft dit stukje code in elkaar gezet) en ik moeten alleen nog een moment zien te vinden om enkele verbeteringen door te voeren zoals reeds eerder besproken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanavond meteen al de eerste storing te pakken en dat terwijl het doel van de eigen server juist is om meer zekerheid en betrouwbaarheid te hebben (lees: altijd snel bereikbaar zonder fouten). Allereerst excuus voor het ongemak, vrijdag avond is altijd een fijn moment om nog net even het forum te lezen om vervolgens morgen aan de slag te gaan in de tuin. Komende maandag zal er gesproken worden met de verantwoordelijke van het bedrijf waar onze server is ondergebracht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...